Elfstedenpad (SP 19)

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen6
 4. Meldingen

Route informatie

Gebruikmakend van voormalige jaagpaden en kerkenpaden, van eeuwenoude grasdijken, van veelbetreden handelswegen, zijn routemakers Johan Vellinga en Broer Adema erin geslaagd de Friese steden op een voor wandelaars zo aantrekkelijk mogelijke manier aan elkaar te rijgen. Het Elfstedenwandelpad is met 283 kilometer een stuk langer dan de andere Elfstedentochten. Daar is een goede reden voor. Volgen schaatsers en ook wandelsporters over het algemeen de kortste weg, deze wandelroute zoekt de mooiste paden uit. Meer nog dan om de steden, gaat het om het tussenliggende land en om de paden die de steden verbinden. De schoonheid van de Greidhoeke en het Merengebied staat buiten kijf, maar Friesland is meer dan weiland en water. Het Elfstedenpad maakt een royale slag door de heuvels en bossen van het Gaasterland. Voorbij Dokkum doorkruist het de typische houtwallen in het coulissenlandschap van de Fryske Wâlden. Met het Elfstedenpad is een prachtig stukje Friesland niet alleen voor schaatsers, fietsers en watersporters, maar nu ook voor wandelaars ontsloten is.

Recente berichten over Elfstedenpad (SP 19)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. J.Keuvelaar

  Voor als er een tweede druk komt.
  pg. 79. Betreft ommetje Bolsward, onderzijde pagina. 1e regel Jozefbrug is St. Jozefbrug., 3e regel Elzenpostbrug is Elzenpost (houten bruggen worden posten genoemd)
  Achter Marktplein (regel 6) hoort geen komma.
  regel 7: "en na brug rechtdoor." is overbodig.

  Kijk dan ook nog eens kritisch naar het kader.

  Ommetje gelopen op 9 januari 2018.

  Jan Keuvelaar. Inwoner van Bolsward, kenner van de geschiedenis van Bolsward en tevens stadsgids

 2. Berend058

  Korte Proloog gelopen.
  Mooi rondje door de Leeuwarder binnenstad.

  Enkele markeringen leken te ontbreken maar in combinatie met het Elfstedenpadboekje was de route meer dan duidelijk.

  Het Stationsplein is recentelijk vernieuwd opgeleverd, de eerste markering die ik tegenkwam was pas voorbij het plein nabij de Achmeatoren (de grote zwarte toren)

  Aan het einde van de Minnemastraat waar je de Eewal opdraait mist ook een markering.

  Waar je na de kosterij het trapje op en linksaf moet hangt een beschadigde markering.

  Ook het Blokhuisplein is recentelijk vernieuwd opgeleverd. Ik had het gevoel dat daarmee ook een markering is verdwenen.

  Op het stuk van het Naauw over de Wirdumerdijk tot het beursgebouw heb ik geen markering gezien. Ik liep daar wel aan de linkerzijde.

  Maar over-all heerlijk rondje door de Leeuwarder Binnenstad om even te kunnen kuieren.

 3. kajeel

  Wij hebben dit traject gelopen op 1 januari 2018.
  De stukken over de bospaden zijn vaak zeer modderig. Het gedeelte tussen de wandelknooppunten 94 en 97 op kaart 14 is absoluut onbegaanbaar door diepe plassen water en modder. Hiervoor moet echt een alternatieve route worden aangegeven voor wandelaars, die hier onbekend zijn.

 4. antjeann

  Het is wel jammer dat traject 11 niet over de oudebildtdijk gaat.
  dit is de langste straat van Nederland en uniek door al die verschillende dijkhuisjes.
  Ik raad aan om bij vanuit sint annaparochie naar het noorden te gaan en dan in oostelijke richting de weg te vervolgen. ( dan heb je de helft van deze bijzondere dijk gezien)

  De oudebildtdijk............een streek apart in friesland

 5. lekkerbierke

  Binnenkort gaan wij ook starten met het elfstedenpad Het boekje al enige tijd hier in huis.Mijn vraag is daarom ook?Waar kan er gestempeld worden?

Ga naar het forum

Steun ons