Floris V-pad LAW 1-3

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen67
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Hollandse landschappen en een opfriscursus vaderlandse geschiedenis. Dat biedt het populaire Floris V-pad, dat van Amsterdam naar Bergen op Zoom loopt. Bent u al eens in Kockengen geweest? Of in Oudewater? En wat was er ook alweer met Willemstad? Leuk detail is dat de helft van het Floris V-pad loopt over graskades, tiendwegen en jaagpaden, die vaak speciaal voor wandelaars zijn opengesteld.

Recente berichten over Floris V-pad LAW 1-3

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. ElvO

  Op 27 november zijn we het hele eiland van Dordrecht overgelopen. De dijkverzwaringen hebben de route beslist minder aan trekkelijk gemaakt. In de richting van de Kop van het land loop je tussen dubbele rijen hekken met prikkeldraad erop. Bij de Wieldijk is de wandelaar geheel van de dijk verbannen en loop je kilometers over een asfalt fietspad. Het is onduidelijk waarom al die kilometers hek geplaatst zijn. Kan dit niet anders?

 2. Booms

  Beste Gerrit,

  Dank je voor je melding. Het is mij begin deze week bekend geworden dat de omleidingen niet meer nodig zijn. Voor morgen en overmorgen staat gepland om de route op die plaatsen weer in originele staat te brengen.

  Met vriendelijke groet,

  Paul Booms
  Padcoördinator Floris V-pad

 3. gerritbakker

  Maandag 7 november liepen we van Kop van 't Land (kaart 28) naar Baanhoek. Daarbij bleek de dijk vanaf Kop van 't Land weer toegankelijk. Het bord dat een week tevoren nog de omleidingsroute aangaf was nu verdwenen. De onder "Meldingen en wijzigingen" gegeven omleidingsroute kan dus vervallen.

  Hetzelfde geldt overigens voor de omleidingsroute bij Strijensas (kaart 33). De Sassendijk bij gemaal Volharding was op 28 oktober al weer zonder bprobleem toegankelijk, hoewel het bord aangaf dat de weg t/m 31 oktober afgesloten zou zijn.

  Gerrit Bakker

 4. worteljc

  De gemeente heeft gereageerd. Het pontje is weer in de vaart. "de joostendam voetpont in Kockengen is weer in de vaart, de wandelroute kan weer gebruikt worden en de borden zijn weggehaald"

 5. worteljc

  Het pontje over de Groote Heicop bij Kockengen was defect op 8 augustus 2016

  Dat was ook al op zondag het geval. E-mail is op zondag 7 augustus 2016 verstuurd naar gemeente Stichtse Vecht.
  Response maandag 8 augustus: "We hebben uw melding geregistreerd onder meldingsnummer 201605956. De melding is voor verdere afhandeling doorgestuurd naar de verantwoordelijke afdeling. Over de afhandeling van uw melding wordt u indien nodig nader geinformeerd".

Ga naar het forum

Steun ons