Graafschapspad SP 8

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen22
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Een afwisselend Streekpad door een relatief onbekend stukje Nederland. Kleine bosjes, fraaie landgoederen en typische Saksische boerderijen in de Achterhoek, met in het westen de zompige uiterwaarden van de IJssel. Niet alleen de natuur laat zich hier van haar beste kant zien. Ook de kastelen en oude stadjes als Zutphen en Doesburg maken deze voetreis de moeite waard.

Recente berichten over Graafschapspad SP 8

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. JoopvanMeer

  Beste mensen, is er iets bekend over een verschijningsdatum voor een nieuwe druk van de gids? Ik heb zin om dit pad te gaan wandelen, maar er moet nogal wat veranderd aan de route zijn in de loop der jaren.

 2. wagelink

  Beste redactie,
  Het graafschapspad kent inmiddels een nieuwe lus door het centrum van Borculo.
  Ons boekje uit 2000 niet. Maar deze lus wordt ook niet gegeven als je op de hoofdpagine van de website kiest voor een 'eigen route plannen'.
  Die geeft vervolgens de route aan die ook in ons boekje uit 2000 staat, althans op dit punt.

  Wat mij betreft een verwarrend verschil. De 'eigen route plannen' gebruik ik vaak om zowel route als afstand te plannen. Daar is die link ook voor.
  Dat ging nu, wandelend van Lochem naar Ruurlo, bijna 'fout', althans, wij hadden niet op de extra lus gerekend. En konden nog afbuigen over de oude route. De website nog eens raadplegend kwam ik achter dit verschil.

  Is het niet haalbaar op de website maar 1 digitale versie van de route weer te geven ?

  Overigens, reagerend op de vorige reactie: het pad is nog steeds goed te lopen. De markering is, op de roude Zutphen - Ruurlo althans, prima in orde.
  Je hebt met het boekje, ook al is de route veranderd, een prima kaartje om je orienteren en zonodig je route aan te passen.

 3. henkpostma

  Wij willen graag het pad lopen is dit nog mogelijk, of is het beter om te wachten op de nieuwe uitgave.

 4. Bruyn150

  Recente routewijziging laatste stuk traject Laren - N821 en eerste stuk traject N821 - Marienvelde is nog niet ingetekend op kaartjes Wandelnet. Betreft boekje blz 35, r 1 t/m 8 (heen) en blz 35, r 7 t/m eind (terug). Route gaat nu door centrum Borculo.

 5. aadvanwijngaarden

  Gister (2-6-'16) heb ik de etappe Laren - Zutphen gelopen. Het gedeelte Almen - Zutphen vond ik duidelijk mooier dan Laren - Almen. Langs de verlengde Molenbeek was het pad langs de beek onbegaanbaar door de begroeiing van een metertje hoog. Hier ben ik uitgeweken naar het naastgelegen akkerbouwland. Het stuk naast de drukke N826 - Zutphenseweg vond ik lang en saai.
  Almen, vanaf de brug Twenthekanaal - Zutphen is top. Op dit stuk wel goed onderhouden paden (inclusief maaien), duidelijke routeschildjes en veel afwisseling.

Ga naar het forum

Steun ons