Groene Hartpad SP 12

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen30
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Groene Hartpad is een rondwandeling door het Nationaal Landschap ‘Groene Hart’ of de ‘groene long’ van Nederland. Het is een route die de wandelaar steeds weer iets nieuws voorschotelt: uitgestrekte veenweidegebieden, historische stadjes, vaarten met groene kades, plassen en moerassen. En dat allemaal in onze eigen ‘drukke’ Randstad.

Recente berichten over Groene Hartpad SP 12

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. CarelBrendel

  Zo af en toe doen we een etappe van het Groene Hartpad. Er zitten verrassend mooie stukken bij, met name in de Lopikerwaard en Krimpenerwaard, maar ook de etappe van Zoetermeer naar Zoeterwoude. De etappe naar Alphen had naar onze mening wat te veel asfalt, maar in dit drukbevolkte gebied valt er natuurlijk moeilijk aan te ontkomen.

 2. CarelBrendel

  Tijdens de etappe van Zoeterwoude naar Alphen werden wij gisteren (16-7-2017) geconfronteerd met een onverwachte routewijzing op de Westvaart buiten Hazerswoude. De GPS stuurde ons rechtdoor maar daar stond een kruis op een verkeersbord, dus sloegen we het fietspad in rechtsaf, waar ook af en toe tekens stonden. Het geheel is nogal slecht bewegwijzerd.

  Nu ontdek ik dat het gaat om een omleiding die alleen geldt in het broedseizoen, dat inmiddels voorbij is. Dan is het vreemd om toch een kruis neer te zetten op de route. Zo zet je wandelaars op het verkeerde spoor.

 3. a.voorwinden

  Wij hebben vandaag een wandeling gemaakt van Nieuwkoop naar Woerden. Een mooie tocht door oa de Meije.
  Het jaagpad langs de Grecht loopt over een dijk die recent verhoogd is en opnieuw is ingezaaid met gras. Het was onduidelijk voor ons of wij hier wel of niet mogen lopen. er staan verschillende borden oa een verbod tot medio 2017....wij zijn doorgelopen omdat er geen andere route voor handen is als je daar staat en het gras al redelijk gegroeid is.
  aan het einde van de dijk werden wij er door een mevrouw op gewezen dat dit pad niet bewandeld zou mogen worden in heel 2017....
  ik kan op deze site niets vinden over een verbod.

 4. marlenevandenbos

  15 mei 2017. Tussen Montfoort en IJsselstein is een deel van de route verlegd. In plaats van 5 km over geasfalteerd fietspad tussen de velden loopt de route nu 5,5 km over het jaagpad langs de Hollandse IJssel.
  De route loopt hier nu gelijk op met het Hollandse IJsselpad. Mocht de vertrouwde geel-rode markering ergens ontbreken, dan kun je dus ook de bordjes voor die route volgen.

  Je kunt natuurlijk ook gewoon de 'oude' route blijven volgen (is eenvoudigweg een lang fietspad) of de nieuwe en de oude route combineren omdat er 'doorsteekjes' zijn.
  Dat kan met name voor het eerste stuk vanuit Knollemanshoek (tussen knooppunt 62 en knooppunt 57) handig zijn. Dit gedeelte wordt namelijk weinig belopen en bemaaid. In het groeiseizoen (mei-juni) kan het gras (en de brandnetels...) hier hoog staan. Een lange broek is dus aanbevolen. Evenals waterdichte schoenen en gamaschen op vochtige dagen. Als je daar geen zin in hebt, kun je vanaf knooppunt 62 ook gewoon de 'oude' route over het fietspad volgen en bij knooppunt 58 alsnog doorsteken naar het jaagpad bij knooppunt 57.
  Het vervolg van het jaagpad is altijd wel prima te bewandelen. Waterdichte schoenen zijn op graspaden altijd wel handig... :-)

  De routewijziging wordt z.s.m. opgenomen in het overzicht van wijzigingen. Maar hier voor de zekerheid maar alvast.

  ROUTE MONTFOORT - IJSSELSTEIN:
  - Boekje pagina 77, regel 6: "In buurtschap Knollemanshoek rechtsaf. Na 50 m linksaf: Achtersloot. Meteen hierna, bij knooppunt 62: linksaf straatje in, wordt smal voetpad tussen hoge heggen. Bij Hollandse IJssel rechtsaf. Jaagpad volgen.
  Bij knooppunt 57 onder fietsbrug door, jaagpad vervolgen.
  NOOT: aan overzijde fietsbrug ligt restaurant Marnemoende.
  Bij knooppunt 55 linksaf, asfaltweg op. Na plm 500 meter, bij einde camping: linksaf, schuin parkeerterrein en grasveld oversteken tot bij het water. Rechtsaf het jaagpad vervolgen.
  - Boekje pagina 79, regel 1 en 2 vervangen door: "In bebouwde kom van IJsselstein jaagpad vervolgen, onder fietsbrug door.

  ROUTE IJSSELSTEIN - MONTFOORT
  - Boekje pagina 79: Tekst vervangen door: "Onder weg en sneltrambaan door. Onder loopbrug door, via klaphek jaagpad langs Hollandse IJssel vervolgen".
  - Boekje pagina 77, regel 1 wordt: "Jaagpad volgen. Bij camping kampeerveld en parkeerplaats schuin oversteken, rechtsaf asfaltweg op. Na plm 500 meter bij knooppunt 55 rechtsaf, terug het jaagpad op.
  Bij knooppunt 57 onder fietsbrug door jaagpad vervolgen.
  NOOT: Aan overzijde fietsbrug ligt restaurant Marnemoende.
  Aan einde jaagpad voert smal voetpad tussen hoge heggen door naar asfaltweg, knooppunt 62. Hier rechts en meteen weer rechts: buurtschap Knollemanshoek. Na 50 meter linksaf: fietspad."

 5. marlenevandenbos

  Beste wandelaars op het Groene Hart pad,
  je foto's, tips en ervaringen zijn erg welkom in de nieuwe Facebook groep voor dit streekpad. Je vindt de groep via: https://www.facebook.com/groups/1646235808726295/

Ga naar het forum

Steun ons