Groot-Frieslandpad LAW 14

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen118
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Friesland bestond ooit uit zeven zeelanden. Dat gegeven inspireerde routemakers tot het uitstippelen van het Groot-Frieslandpad: van de Noordzeekust tot over de Duitse grens.
Het Groot-Frieslandpad (LAW14) doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen tot aan OstFriesland.

De 362 km lange route loopt van Bergen aan Zee naar Leer door een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen en slingerende dijken.
De route begint in Bergen aan Zee en gaat dan dwars door West-Friesland via Medemblik naar Enkhuizen. Daar steekt de wandelaar het IJsselmeer over en struint verder, van Stavoren naar Sneek. De route vervolgt haar weg door fraaie esdorpen in de Kop van Drenthe en het verrassende Westerwolde om te eindigen in het Duitse Leer. Tijdens het wandelen van het Groot-Frieslandpad komen zowel de verschillen als de overeenkomsten tussen West-Friesland en Friesland voorbij. Zo zijn aan beide zijden van het IJsselmeer gezellige Zuiderzeestadjes te vinden, evenals terpen, dijken, weilanden en boerderijen. Maar de bollenteelt, de velden met geurende kool en niet te vergeten Kasteel Radboud - de enig overgebleven burcht van graaf Floris V - zijn typisch West-Fries.

Recente berichten over Groot-Frieslandpad LAW 14

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Bindert Kloosterman

  Kaart 47. Op het dijkpad tussen km 270 en km 271 (Westerdiepsterdallen) staat het gras op dit moment erg hoog. Het gras wordt binnenkort gemaaid. Zolang dat niet het geval is, kunt u het beste niet het talud van de dijk oplopen, maar het pad tussen de akker en de sloot volgen. Dit pad is wel gemaaid, goed beloopbaar en kent geen andere barrières.

 2. wimvantuyl

  Kleine correctie in de tekst op bladzij 23 van het Groot_Frieslandpadboekje. Betreft de laatste regel: 'Ga op de Breelandsweg rechtsaf '.
  Moet linksaf zijn.

 3. kajeel

  Kaart 47 De dijk, die je meteen na 47 via het talud moet oplopen is na een paar honderd meter ( plm. km 267) volstrekt onbegaanbaar door hoge brandnetels en bereklauw. We zijn teruggegaan en zijn langs het bouwland gelopen. Ongeveer halverwege kon je weer op de dijk komen en daar was de begroeiïng veel lager. We zijn overigens niet tevreden over het begaanbaar houden van sommige graspaden in dit gebied.
  Kaart 53 Bij het pad 35 m na Y-60024/2 heeft de eigenaar een bordje Verboden Toegang geplaatst. Wij zijn dit toch gaan lopen en werden iets verderop aangesproken door de eigenaar, een boer. Hij heeft het bordje geplaatst, omdat wandelaars (!!!) allerlei rotzooi achterlaten, onder meer plastics, blikjes etc. Advies: de asfaltweg blijven volgen tot de afslag bij huisnummer 14.
  Kaart 62 De routebeschrijving in het boekje is prima, maar markeringen in Leer ontbreken geheel. De route is dus zonder boekje niet te lopen,

 4. haoffens

  Groot Frieslandpad
  Gedeelte tussen 16 en 17, bij het Valkje (nr 84 blz 48, aan het einde van het smalle bospaadje))
  lag de plank van het overstapje in het gras, de paaltjes zijn gebroken, het lukt wel om over het gaas te stappen maar het gaas wordt wel vernield zonder overstapje. Heb het plankje rechtop gezet

 5. KeesRotteveel

  Als je bij 9292 een reis plant naar Schoorldam (etappe 2), krijg je een foutmelding. Met Damweg, Schoorl of Westfriesedijk, Warmenhuizen, heb je samen een halfuurdienst vanaf Alkmaar, ook in het weekend.

Ga naar het forum

Steun ons