Groot-Frieslandpad LAW 14

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen101
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Friesland bestond ooit uit zeven zeelanden. Dat gegeven inspireerde routemakers tot het uitstippelen van het Groot-Frieslandpad: van de Noordzeekust tot over de Duitse grens.
Het Groot-Frieslandpad (LAW14) doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen tot aan OstFriesland.

De 362 km lange route loopt van Bergen aan Zee naar Leer door een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen en slingerende dijken.
De route begint in Bergen aan Zee en gaat dan dwars door West-Friesland via Medemblik naar Enkhuizen. Daar steekt de wandelaar het IJsselmeer over en struint verder, van Stavoren naar Sneek. De route vervolgt haar weg door fraaie esdorpen in de Kop van Drenthe en het verrassende Westerwolde om te eindigen in het Duitse Leer. Tijdens het wandelen van het Groot-Frieslandpad komen zowel de verschillen als de overeenkomsten tussen West-Friesland en Friesland voorbij. Zo zijn aan beide zijden van het IJsselmeer gezellige Zuiderzeestadjes te vinden, evenals terpen, dijken, weilanden en boerderijen. Maar de bollenteelt, de velden met geurende kool en niet te vergeten Kasteel Radboud - de enig overgebleven burcht van graaf Floris V - zijn typisch West-Fries.

Recente berichten over Groot-Frieslandpad LAW 14

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. mgoedegebuur

  Bushalte Klein Groningen in Wijnjewoude staat niet goed ingetekend (en beschreven) op kaart 37. De halte ligt ten NNW van knooppunt 45 op de kaart en niet ten ZZO zoals getekend.
  Je komt dus niet langs de bushalte tijdens de route.

  Je moet vanaf de bushalte 250 meter teruglopen (vanuit Assen) of 250 doorlopen (vanuit Leeuwarden en dan linksaf Opperbuorren in.
  De juist tekst is dus:

  => regel 1:Weg oversteken en direct rechtsaf Opperbuorren in.
  <= regel 22/23 U komt uit bij kp 45. (De bushalte is zo'n 250 meter naar rechts langs de provinciale weg.)

  En voor kaart 36:
  => regel 20: Steek deze over en ga linksaf naar knooppunt 45. (De bushalte is 250 meter verder naar links).
  <= regel 1 Oversteken, richting Klein Groningen.

 2. wimvantuyl

  Hallo,


  Liep vandaag de kaarten 15,16 en 17. In het algemeen voortreffelijk beschreven en gemarkeerd! Maar de tekst bij kaart 17 is m.i. op een bepaalde plek onduidelijk. Ik bleek het althans niet goed begrepen te hebben. Bladzij 53 van het bijbehorende boekje, regel 6 van boven .
  "Bij rotonde derde weg links, voetpad langs Wethouder Westdorppad ".
  "Bij rotonde" , is m.i. erg vaag. Ik vatte het op als: na rotonde doorlopen en dan derde weg links. Dat bleek niet de bedoeling. Bedoeld wordt: je draait 180 graden met de rotonde mee en slaat vervolgens de Wethouder Wethouder Westdorppad in, die zich op dat moment inderdaad aan je linker hand bevindt.

 3. Team Wandelnet

  Beste .....,

  Bedankt voor je bericht. Ik zal het doorgeven aan de Padcoordinator van het oostelijk deel van het Groot- Frieslandpad.

  Fred Triep, Team Wandelnet, Padcoordinator westelijk deel Groot- Frieslandpad


  Op kaart 27 en 28 is vlakbij het schutsluisje een koffiekop-symbool op de kaart geplaatst. Bij deze boerderij is geen koffie verkrijgbaar. Wellicht wordt een koffieadres bij de jachthaven bedoeld, dit is ongeveer een kilometer verder/eerder, aan de andere kant van het sluisje.

 4. Maigan

  Op kaart 27 en 28 is vlakbij het schutsluisje een koffiekop-symbool op de kaart geplaatst. Bij deze boerderij is geen koffie verkrijgbaar. Wellicht wordt een koffieadres bij de jachthaven bedoeld, dit is ongeveer een kilometer verder/eerder, aan de andere kant van het sluisje.

 5. lekkerbierke

  Vanaf de zomer 2016 lopen wij aaneengesloten van Bergen aan Zee naar Leer.De kop van Noord-Holland ligt inmiddels al ver achter ons.Tot nu toe is de route zeer duidelijk aangegeven.Je zou wel zonder boekje kunnen lopen,maar dat risico nemen we niet.Bovendien staan er in het boekje leuke aanvullingen bij in de vorm van informatie van lokale bezienswaardigheden.Het enige minpunt is van de etappe`s is, dat het openbaar vervoer op de zogenaamde dag-trajecten zeer slecht is. Het zijn zoals in het boekje ook al aangegeven staat,slecht`s suggesties,maar een uur en drie kwartier reizen tussen de etappe`s in is wel heel erg veel.Vandaag etappe Nij Beest-Hemrik gelopen.Werkelijk een schitterende route met ook weer eens bos op het "wandelmenu".

Ga naar het forum

Steun ons