Groot-Frieslandpad LAW 14

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen92
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Friesland bestond ooit uit zeven zeelanden. Dat gegeven inspireerde routemakers tot het uitstippelen van het Groot-Frieslandpad: van de Noordzeekust tot over de Duitse grens.
Het Groot-Frieslandpad (LAW14) doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen tot aan OstFriesland.

De 362 km lange route loopt van Bergen aan Zee naar Leer door een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen en slingerende dijken.
De route begint in Bergen aan Zee en gaat dan dwars door West-Friesland via Medemblik naar Enkhuizen. Daar steekt de wandelaar het IJsselmeer over en struint verder, van Stavoren naar Sneek. De route vervolgt haar weg door fraaie esdorpen in de Kop van Drenthe en het verrassende Westerwolde om te eindigen in het Duitse Leer. Tijdens het wandelen van het Groot-Frieslandpad komen zowel de verschillen als de overeenkomsten tussen West-Friesland en Friesland voorbij. Zo zijn aan beide zijden van het IJsselmeer gezellige Zuiderzeestadjes te vinden, evenals terpen, dijken, weilanden en boerderijen. Maar de bollenteelt, de velden met geurende kool en niet te vergeten Kasteel Radboud - de enig overgebleven burcht van graaf Floris V - zijn typisch West-Fries.

Recente berichten over Groot-Frieslandpad LAW 14

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Team Wandelnet

  Beste Tjallie,

  Deze week heeft de veldmedewerker van het betreffende traject een nieuwe markering aangebracht, zodat iedereen hopelijk weer goed loopt.

  Nogmaals bedankt voor de melding

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Afgelopen donderdag traject Krabbedam-Dirkshorn gelopen. Prachtig en prima aangegeven, tot het laatste stuk over een dijk waar men bezig was met werkzaamheden. Wij hebben daardoor een afslag gemist, zoals ook iemand hiervoor al heeft gemeld. Omdat ik in die buurt woon, ben ik vandaag gaan kijken waarom we deze afslag niet gezien hebben. Wat blijkt, er is een klaphekje weg gezet, waar inderdaad een rood-witte markering op was aangebracht. Het klaphekje is langs de kant tegen een hek gezet, zodat de aanwijzing niet meer zichtbaar is. Dus een stukje voor het eind van de dijk moet je rechtsaf slaan, richting een maisveld. Het is een onverhard pad die naar het dorp Dirkshorn voert.

 2. KeesRotteveel

  Herstel: het hondenverbod geldt alleen voor het onverharde deel, van km 20,3 tot 20,6.

 3. KeesRotteveel

  Tussen de Westfriese Zeedijk (km 20,3) en de Burchtweg (km 21) zijn honden niet toegestaan.
  Maar wat een prachtig traject met verrassende vergezichten!

 4. Pulles

  Vandaag een fraaie route gelopen van Vries naar Norg in de Kop van Drenthe (kaarten 41-43 LAW14) door mooie landschappen zoals het Noordsche Veld en de Langeloer duinen. Het knusse theehuis De Bosrand (nr.42) gaat helaas per 1 oktober 2016 sluiten.


  Gisteren diezelfde route van Norg naar Vries gelopen. Prachtig stuk! En helemaal fijn is dat halverwege de route Theehuis de Bosrand weer open is, met nieuwe eigenaren!

 5. tveld

  Mooie herfstwandeling gemaakt van ca. 15 km. vanaf Annen naar Vries in Noord-Drenthe langs het goed gemarkeerde Groot-Frieslandpad. Beide dorpen zijn goed bereikbaar met de bus uit Groningen. De route voert door het archeologisch interessante Strubben-Kniphorstbos. Zie: https://www.geheugenvandrenthe.nl/archeologisch-rijksmonument-strubben-kniphorstbos
  Het beek- en esdorpenlandschap van de Drentsche Aa biedt volop gelegenheid om te genieten van een prachtig landschap!

Ga naar het forum

Steun ons