Grote Rivierenpad LAW 6

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen72
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Grote Rivierenpad is een samenvoeging van twee toppers: het Oeverloperpad en het Lingepad. Het pad volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Grote inspiratiebron voor de gids van dit nieuwe pad is het in 1938 verschenen Verkade-album ‘Onze Groote Rivieren’ van Jac. P. Thijsse (1865-1945). Het Grote Rivierenpad neemt u mee vanaf de Noordzeekust naar Maassluis en ten zuiden van Rotterdam langs de Oude Maas. Voor wie liever aan de noordkant van Rotterdam wandelt, is er de variant ‘Rottemeren’. Via Krimpen aan de Lek en Schoonhoven gaat de route bij Leerdam verder dwars door de Betuwe richting Tiel naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. Het eindpunt is het Duitse Kleef, waar het pad aansluit op de Europese wandelroute E8.

Recente berichten over Grote Rivierenpad LAW 6

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Team Wandelnet

  Beste Iske,

  De lijst met overnachtingsadressen zou op de volgende pagina moeten staan, maar de link er achter werkt niewt.

  http://wandelnet.nl/grote-rivierenpad-law-6

  Ik heb dit doorgegeven aan het bureau en ik hoop dat dit zo gauw mogelijke hersteld wordt.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Binnenkort ga ik weer een gedeelte van het Grote Rivierenpad lopen. Een lijst van overnachtingsadressen is voor een goede planning onontbeerlijk. Ik kan deze lijst voor het Grote Rivierenpad nergens vinden. Help! 

 2. Pierresar

  Vandaag (23-10-2016) deze route gelopen. Prachtig. De rijpe, rode appels hingen boven het wit bevroren gras. Later kwam de zon door tegen een strakblauwe lucht. Op de routekaart staat de bushalte aan de Lingedijk in Tricht aangegeven. Het is echter veel eenvoudiger om via de spoorbrug over de Linge naar station Geldermalsen te lopen. Vanaf de spoorwegovergang in Tricht kan je het station al zien liggen.

 3. gijsenanjafranken

  Afgelopen week hebben we enkele etappes van het Grote Rivierenpad gelopen rondom Rotterdam. De brug net voor punt B6 (bij de Bergse Rechter Rottekade) wordt vervangen en is op dit moment geheel verwijderd. Deze werkzaamheden duren tot in 2017. Het betreft de beschrijving op pagina 195.

 4. jakers

  Binnenkort ga ik weer een gedeelte van het Grote Rivierenpad lopen. Een lijst van overnachtingsadressen is voor een goede planning onontbeerlijk. Ik kan deze lijst voor het Grote Rivierenpad nergens vinden. Help!

 5. wagelink

  Een vraagje, we zouden graag binnenkort dit pad gaan lopen maar ik zie dat het bijbehorende boekje al vrij oud is en er zijn nogal wat wijzigingen! Ook zie ik vrij veel opmerkingen over ontbrekende markering. Een goed boekje lijkt me dus wel noodzakelijk.
  Is er op korte termijn een herziening van het routeboekje in de planning?
  Dank alvast vd info


  Beste maritea,
  ik weer zelf niets van een nieuw boekje dat in de maak zou zijn. Je kan de route die in het boekje staat zonodig vergelijken met de route die bij Grote Rivierenpad op deze website wordt gegeven. Want die is als het goed is bijgewerkt. Weet je waar de afwijkingen zijn.

  Eenmaal aan het lopen zijn de kaartjes zo gedetailleerd dat je je bij bijv het ontbreken van markering toch kunt orienteren en met een 'eigen' weg kunt vervolgen. Tot een ander punt waar de markering weer aanwezig is.

Ga naar het forum

Steun ons