Grote Rivierenpad LAW 6

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 31
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Grote Rivierenpad is een samenvoeging van twee toppers: het Oeverloperpad en het Lingepad. Het pad volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Grote inspiratiebron voor de gids van dit nieuwe pad is het in 1938 verschenen Verkade-album ‘Onze Groote Rivieren’ van Jac. P. Thijsse (1865-1945). Het Grote Rivierenpad neemt u mee vanaf de Noordzeekust naar Maassluis en ten zuiden van Rotterdam langs de Oude Maas. Voor wie liever aan de noordkant van Rotterdam wandelt, is er de variant ‘Rottemeren’. Via Krimpen aan de Lek en Schoonhoven gaat de route bij Leerdam verder dwars door de Betuwe richting Tiel naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. Het eindpunt is het Duitse Kleef, waar het pad aansluit op de Europese wandelroute E8.

Recente berichten over Grote Rivierenpad LAW 6

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Ronald de Waal

  L.s., Dinsdag 25 maart zijn wij van Lexmond naar Leerdam gelopen. Op kaart 25, Lexmond - Hei- en Boeicop, loop je dan door de Bolgerijse griendbossen. Een heel mooi traject waar jammer genoeg de markeren ontbreken. Via de palen met een gele kop, en dus niet zoals in de beschrijving staat rood-gele en rood-geel-blauwe paalkoppen, kwamen wij wel weer op de route. Maar handig was het niet. Wellicht kunt u daar eens naar laten kijken. Met vriendelijke groeten, Ronald

 2. Team Wandelnet

  Beste Huub Severiens,

  Bedankt voor je tips over het veer. Daar hebben wandelaars wat aan.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

 3. Team Wandelnet

  Beste Teun Spaans,

  Ik heb je bericht over het verdwijnen van de overstapjes doorgegeven aan de Pad coordinator van het Grote Rivierenpad

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnbet

 4. peterdejong

  kaart A10 pagina 79 regel 8/9 graspad tussen 2 sloten in Dit graspad is verboden voor honden. Alternatief zou op zijn plaats zijn.

 5. Z.TeunSpaans

  Afgelopen zaterdag merkten we dat tussen Nieuwerkerk en Moordrecht de opstapjes zijn verdwenen. Het mooie traject over de veendijk is daarmee eigenlijk ontoegankelijk geworden.

Ga naar het forum