Grote Rivierenpad LAW 6

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 37
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Grote Rivierenpad is een samenvoeging van twee toppers: het Oeverloperpad en het Lingepad. Het pad volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Grote inspiratiebron voor de gids van dit nieuwe pad is het in 1938 verschenen Verkade-album ‘Onze Groote Rivieren’ van Jac. P. Thijsse (1865-1945). Het Grote Rivierenpad neemt u mee vanaf de Noordzeekust naar Maassluis en ten zuiden van Rotterdam langs de Oude Maas. Voor wie liever aan de noordkant van Rotterdam wandelt, is er de variant ‘Rottemeren’. Via Krimpen aan de Lek en Schoonhoven gaat de route bij Leerdam verder dwars door de Betuwe richting Tiel naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. Het eindpunt is het Duitse Kleef, waar het pad aansluit op de Europese wandelroute E8.

Recente berichten over Grote Rivierenpad LAW 6

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Brente

  Hallo, Ik ben net nieuw op deze site. Zou graag het Grote rivierenpad(evt. in delen) lopen maar sta nog helemaal aan het begin van de voorbereidingen. Ik zou graag willen weten waar ik info kan vinden over het wandelen met honden. Welke stukken, horeca evt campings langs de route zijn ze wel/niet welkom. Is dit ergens te vinden op wandelnet of kan ik beter elders zoeken?

 2. Asimov99

  Vandaag het traject Langerak - Lekkerkerk gelopen, en op zich een prima route. Bij kaart 20 regel 6 van het 2e tekstblok staat bij hm-paaltje 3,3 linksaf, trap af, pad volgen en bij rivier rechts aanhouden,,,, Het pad stopt bij de rivier, dus moet je weer terug en de dijk volgen. Jammer, want het is een bijzonder stukje natuur.

 3. Dear Aranitas,

  This a hiking route. Some parts arg going over asphalt roads, that parts you can do by bike. There a re some parts through the lower parts besides of the rivers, You can only hike. On some parts, where the path is going through meadow and over dikes, there are cows or sheep grazing. On that parts you cannot take a dog wit you.

  I hope you can plan a nice trip with this information.

  Regards

  Fred Triep, Team Wandelnet

 4. WallieEnLilyan

  Mooie route, parkeren aan de Groene Kruisweg bij Geervliet en met ov naar Maasland is prima te doen. Wat opvalt is dat de markering regelmatig te wensen overlaat, soms geen, soms niet helemaal duidelijk. Met het boekje in de hand is het goed te doen, we hebben geen enkele fout genaakt maar twijfelden wel eens

 5. aranitas

  Hi, i want ask if this route is available going with the bike or just walk and if i can take my dog with me tanxs

Ga naar het forum

Steun ons