Grote Rivierenpad LAW 6

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 42
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Grote Rivierenpad is een samenvoeging van twee toppers: het Oeverloperpad en het Lingepad. Het pad volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Grote inspiratiebron voor de gids van dit nieuwe pad is het in 1938 verschenen Verkade-album ‘Onze Groote Rivieren’ van Jac. P. Thijsse (1865-1945). Het Grote Rivierenpad neemt u mee vanaf de Noordzeekust naar Maassluis en ten zuiden van Rotterdam langs de Oude Maas. Voor wie liever aan de noordkant van Rotterdam wandelt, is er de variant ‘Rottemeren’. Via Krimpen aan de Lek en Schoonhoven gaat de route bij Leerdam verder dwars door de Betuwe richting Tiel naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. Het eindpunt is het Duitse Kleef, waar het pad aansluit op de Europese wandelroute E8.

Recente berichten over Grote Rivierenpad LAW 6

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Fop

  Gisteren het grote rivierenpad afgesloten met de wandeling van Nijmegen naar Kleef. Wekelijks een dag gelopen en meestal met openbaar vervoer aan- en afgereisd. De wandeling gister was pittig maar erg mooi. Veel op en neer in Nederland en lang in Duitsland.

  In de eerste etappe's van de route ontbreken erg veel routeaanduidingen. Daar heb je dus echt het boekje nodig. Wel viel me op dat de route ondanks de nabijheid van de grote stad prachtig groen was.

  Als je graag onderweg een pleisterplaats hebt dan moet je de route niet in de winter doen. Bijna alles dicht. Twee fijne uitzonderingen, de cafetaria in Ochten, waar de eigenaar me een kilometer kwam narennen omdat ik mijn boekje vergeten was en 'De Grote Doorn" in Slijk Ewijk. Deze staat niet eens vermeld in het boekje maar was wel de leukste uitspanning/landwinkel op de route. Langs gaan dus!

  In 12 wandeldagen dwars door Nederland, dat heeft wel wat. Er zit veel asfalt in het pad maar waar mogelijk wordt een groen pad gezocht. Dat betekend ook veel modder maar daar houd ik wel van. :-)

  Samenvattend, erg mooie wandeling 8.5

 2. GOverdijk

  In het centrum van Tiel zijn grote werkzaamheden aan de gang. Een groot kantoor is gesloopt en er wordt een nieuw centrum voor de kunsten met parkeergarage gebouwd. Dat gaat nog wel even duren.
  De route vanaf de St.Maartenskerk tot de Waal wordt hierdoor gehinderd. Het heeft geen zin markeringen te wijzigen, omdat regelmatig lantaarns, bordjes etc worden verplaatst.
  Loop na de kerk zo goed als het kwaad recht door en passeer de coupure door de Waaldijk. Loop dan naar het pontveer en vervolg aan de overkant de route.

  Terug: vanaf de pont route volgen tot de coupure, dan richting St.Maartenskerk lopen en daar de route weer oppakken.

  Gr.
  Gerrit Overdijk, Tiel

 3. GW4653

  Op 10 maart werd hier gemeld dat de opstapjes over de hekken waren verdwenen tussen Nieuwerkerk en Moordrecht.
  Nu 8 maanden later is dat helaas nog steeds zo.
  Is het elders gebruikelijk dat boeren een lusje maken van touw om wandelaars doorgang te verlenen (wel weer netjes sluiten) of een opstapje, hier hebben de boeren zelfs kettingen met sloten aangebracht om het zo moeilijk mogelijk te maken.
  Voor ons (63 en 67) was over de hekken nog net te doen, maar wel een aanslag op de heupen, wat pas daarna merkbaar werd.
  Kan hier niet eens wat aan gedaan worden?

 4. Team Wandelnet

  Beste Brente,  Kijk ook eens op:  http://home.kpn.nl/wedelman/wandelenmetjehond/index.html  Dit is een site van een wandelaar met ervaringen met wandelen met een hond over LAW's  Wandel ze  Fred Triep, Team Wandelnet

 5. Team Wandelnet

  Beste Brente,  Ik zou je afraden met een hond het Grote Rivierenpad te gaan doen. Deze wandelroute gaat vaak door weilanden en uiterwaarden waar vee (koeien, schapen) lopen.
  Ik ben bang, dat je op sommige stukken niet welkom bent met een hond.  Als je toch met je hond wil gaan lopen, zoek dan een route uit het "hoge" land in het zuiden of het oosten van het land uit.  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team wandelnet

Ga naar het forum

Steun ons