Grote Rivierenpad LAW 6

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 35
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Grote Rivierenpad is een samenvoeging van twee toppers: het Oeverloperpad en het Lingepad. Het pad volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Grote inspiratiebron voor de gids van dit nieuwe pad is het in 1938 verschenen Verkade-album ‘Onze Groote Rivieren’ van Jac. P. Thijsse (1865-1945). Het Grote Rivierenpad neemt u mee vanaf de Noordzeekust naar Maassluis en ten zuiden van Rotterdam langs de Oude Maas. Voor wie liever aan de noordkant van Rotterdam wandelt, is er de variant ‘Rottemeren’. Via Krimpen aan de Lek en Schoonhoven gaat de route bij Leerdam verder dwars door de Betuwe richting Tiel naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. Het eindpunt is het Duitse Kleef, waar het pad aansluit op de Europese wandelroute E8.

Recente berichten over Grote Rivierenpad LAW 6

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Dear Aranitas,

  This a hiking route. Some parts arg going over asphalt roads, that parts you can do by bike. There a re some parts through the lower parts besides of the rivers, You can only hike. On some parts, where the path is going through meadow and over dikes, there are cows or sheep grazing. On that parts you cannot take a dog wit you.

  I hope you can plan a nice trip with this information.

  Regards

  Fred Triep, Team Wandelnet

 2. WallieEnLilyan

  Mooie route, parkeren aan de Groene Kruisweg bij Geervliet en met ov naar Maasland is prima te doen. Wat opvalt is dat de markering regelmatig te wensen overlaat, soms geen, soms niet helemaal duidelijk. Met het boekje in de hand is het goed te doen, we hebben geen enkele fout genaakt maar twijfelden wel eens

 3. aranitas

  Hi, i want ask if this route is available going with the bike or just walk and if i can take my dog with me tanxs

 4. Team Wandelnet

  Beste Ronald,

  Jouw opmerking over het ontbreken van de markering langs het Grote Rivierenpad heb ik doorgestuurd naar de padcoordinator van het pad.

  Bedankt en wandel ze

  Fred Triep, Team Wandelnet

 5. Ronald de Waal

  L.s., Dinsdag 25 maart zijn wij van Lexmond naar Leerdam gelopen. Op kaart 25, Lexmond - Hei- en Boeicop, loop je dan door de Bolgerijse griendbossen. Een heel mooi traject waar jammer genoeg de markeren ontbreken. Via de palen met een gele kop, en dus niet zoals in de beschrijving staat rood-gele en rood-geel-blauwe paalkoppen, kwamen wij wel weer op de route. Maar handig was het niet. Wellicht kunt u daar eens naar laten kijken. Met vriendelijke groeten, Ronald

Ga naar het forum