Hanzestedenpad SP 11

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen42
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Hanzestedenpad loopt door de betoverend mooie IJsselvallei. Het pad volgt de sterk meanderende IJsseloever in al haar veelzijdigheid. Zo loopt u over hoge rivierdijken met imponerende vergezichten, dan weer struint u door robuuste rietpartijen of schrale graslanden met grote grazers. Af en toe voert de route iets dieper de vallei in door bosrijke landgoederen en langs deftige havezaten. En natuurlijk komt u tijdens uw tocht langs de Hanzesteden. De historische rijkdom van deze oude handelscentra biedt een grote variatie in cultuur en gezelligheid. Kortom: het Hanzestedenpad heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke wandelbelevenis.

Recente berichten over Hanzestedenpad SP 11

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Rik-Sanders

  Afgelopen maandag 29 febr 2016 heb ik dagwandeling D gelopen. De hekken op de dijk langs de IJssel stonden open en de dijk was goed begaanbaar. Officieel is dit gedeelte nog niet vrij gegeven, maar er liepen toch al redelijk veel mensen. Dagwandeling D en kaart 7 gaan over diezelfde dijk. Het kan dus weer! Het uitzicht, met alle vogels, is overigens prachtig.

 2. wagelink

  Wij liepen op maandag 22 februari jl de etappe van zutphen naar deventer.
  Hierbij liepen we route via de Ijsselstraat richting Voorst. (Met borden werden wel werkzaamheden aangekondigd indien je de dijk had willen vervolgen). En na Voorst iets afwijkend door de Nijenbeekseweg helemaal af te lopen. Je komt dan net voorbij Slot Nijenbeek op de dijk uit.
  Vervolgens liepen wij de gemarkeerde route en sneden wij de Wilpse bocht af door via de Oyseweg te lopen.
  Op deze route vonden geen enkele werkzaamheden plaats en kon vrij gelopen worden. Ook op de dijk ter hoogte van de Oyseweg werden geen werkzaamheden aangeduid. Zo te zien zou ook die bocht te lopen zijn.
  Zonder problemen kwamen wij in Deventer aan via de westelijke route.

 3. logemannd

  Weet iemand hoe het met dit gedeelte van de route is gesteld? Ik lees hier dat aangeraden wordt om ivm werkzaamheden op het normale traject de dagwandeling Gorssel te volgen. Dat zou mooi uitkomen maar in juni bleek dit ter hoogte van Schipbeek ook niet vlekkeloos te gaan. Inmiddels is het november. Heeft iemand het laatste nieuws? Of over de normale of over de alternatieve route?  Beste wandelaar,
  De vistrap in de Schipbeek is af (mooi geworden!) en het traject is weer vrij. Ik heb de markering weer aangepast zoals in het boekje is beschreven.
  De route aan de westkant (i.c. de hoofdroute van het Hanzestedenpad) is voorlopig nog afgesloten. Het advies blijft dus tot nader bericht om tussen Zutphen en Deventer de dagwandeling Gorssel te volgen.

  Dolf Logemann
  lid werkgroep Hanzestedenpad

 4. Rijk

  Weet iemand hoe het met dit gedeelte van de route is gesteld? Ik lees hier dat aangeraden wordt om ivm werkzaamheden op het normale traject de dagwandeling Gorssel te volgen. Dat zou mooi uitkomen maar in juni bleek dit ter hoogte van Schipbeek ook niet vlekkeloos te gaan. Inmiddels is het november. Heeft iemand het laatste nieuws? Of over de normale of over de alternatieve route?

 5. Bertberg

  Hallo mede wandelaars,

  Enkele weken geleden zijn wij gestrand op station Empe. Wij waren op weg naar Deventer via traject 07 tot 10 Nu lezen we wel van de werkzaamheden op de dijk, maar wat is het alternatief. wij zien nergens een alternatieve route aangegeven. Wie kan ons verder helpen met hoe nu verder te lopen naar Deventer.
  Bij voorbaat onze dank.
  De vrolijke stappers uit Prinsenbeek.


  Dag Vrolijke stappers,
  De stremming van de wandelroute op de westoever duurt waarschijnlijk tot begin 2016. Een veilig en aantrekkelijk alternatief op de westoever is niet voorhanden. Mijn suggestie voor het traject Zutphen – Deventer is om ten oosten van de IJssel te lopen en wel via de Dagwandeling Gorssel. (blz. 75 van de routegids)
  Groet, Bert van den Berg, padcoördinator

Ga naar het forum

Steun ons