Hertogenpad LAW 13

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 45
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het leven is goed in het Brabantse land, zong Louk Varossieau. Ga wandelen over het Hertogenpad en u begrijpt wat hij bedoelde. Brabant ten voeten uit. Een bijzondere combinatie van groen en gezelligheid. Het pad leidt u langs gastvrije Brabantse dorpjes, stuifzand en veenmoerassen, over paarse heidevelden en soms drassige knuppelpaden. Het Hertogenpad is een bijzondere aaneenschakeling van schitterende natuurgebieden zoals de Dorst, de Loonse en Drunense Duinen, de Maashorst, de Groote Peel en het Leudal.

Recente berichten over Hertogenpad LAW 13

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. MarinusHeijstek

  Omdat ik veel wijzigingen aantrof in LAW 13 dacht ik er goed aan te doen een GPS te gebruiken als gids. Dan ben ik helemaal bij de tijd, meende ik. Vooral bij 's Hertogenbosch bleek dat een misvatting. Door de aanleg van een snelweg bleek in het veld de route her en der verlegd. De GPS bleef de oude route volgen wat natuurlijk fout uitkwam. Je zou verwachten dat GPS gemakkelijk aan het bureau bijgewerkt kan worden, dus het meest bij de tijd. Niet dus. Ook elders op LAW 13 stond ik af en toe voor de keus: veldroute of digitaal spoor? Graag digitaal bij de tijd blijven, routeplanners!

 2. riennaalden

  LS,

  de etappe Breda-Dongen kent op het eindpunt in Dongen géén bushalte in de Rijnstraat,
  de dichtbijzijnste is de halte "Middellaan" bij de rotonde die nog net bovenaan het kaartje staat.....

 3. ajmulder@ision.nl

  beste mede-wandelaars,
  de laatste twee etappes van het Hertogenpad kun je niet vertrouwen op de tekens, die ontbreken soms op cruciale plekken. Wij liepen met de GPS tracks en dat was goed te doen. Leudal is prachtig!
  met vriendelijk groet
  EdH

 4. hermine

  In 11 etappes liep ik vanaf april 2014 maandelijks een etappe van het Hertogenpad. Gisteren finishten we in Roermond en liepen we door één van de mooiste natuurgebieden: het Leudal.Maar ook op andere etappes hebben we veel schoons gezien. We verdwaalden op de Loonse en Drunense Duinen, zaten op een terras bij de Bossche kermis en snoven varkensmestgeuren op in De Peel.
  Alle wandelverslagen en foto's vind je op mijn blog: www.depadenopdelanenin.blogspot.com

 5. Team Wandelnet

  Beste Aerssen,

  Dank U voor het bericht. Ik stuur uw bericht door naar de padcoordinator van het Hertogenpad, met het verzoek met u contact op te nemen.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Routemarkering in het gebied achter Villa Pardoes moet aangepast worden. Door ontbossing en aanleg van afrasteringen in het bosgebied door de ombouw van de N261 tot autoweg zijn markeringen verdwenen! Ben zelf verantwoordelijk voor de controle van het wandelroutenetwerk in de Gemeente Loon op Zand en goed op de hoogte met de plaatselijke situatie. Graag contact!

Ga naar het forum

Steun ons