Hertogenpad LAW 13

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 36
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het leven is goed in het Brabantse land, zong Louk Varossieau. Ga wandelen over het Hertogenpad en u begrijpt wat hij bedoelde. Brabant ten voeten uit. Een bijzondere combinatie van groen en gezelligheid. Het pad leidt u langs gastvrije Brabantse dorpjes, stuifzand en veenmoerassen, over paarse heidevelden en soms drassige knuppelpaden. Het Hertogenpad is een bijzondere aaneenschakeling van schitterende natuurgebieden zoals de Dorst, de Loonse en Drunense Duinen, de Maashorst, de Groote Peel en het Leudal.

Recente berichten over Hertogenpad LAW 13

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. swanlake

  Op 21-1-15 heb ik kaart 36 t/m 39 gelopen. Er was een probleem op kaart 37 niet ver voor punt 38.Als je op de Ospelerweg/Moostdijk links af gaat kom je voor een breed stuk behoorlijk diep water te staan. Niet passeerbaar met normale (hoge) wandelschoenen. De vraag is hoe lang dit water blijft staan. De belendende weilanden staan ook vol. Alternatief is doorlopen op de Moostdijk, 1e links en 1e links en dan ben je weer op het gemarkeerde pad.

 2. worteljc

  Wandelaars,

  Website Hertogenpad met Info, kaartjes en GPS tracks

  Op onze website (van de Pelgrimboppers)  informatie, foto's en GPS tracks van deze 240 lange LAW door Brabant en een toefje Limburg. Deze LAW begint in Breda en eindigt in Roermond. Je kunt hem natuurlijk ook  andersom lopen.

  Website: http://www.kaltes.nl/pb/pm/pmwiki.php?n=Hertogenpad.Hertogenpad

 3. Eumelen

  Afgelopen zondag hebben we etappe 1 (Breda - Dongen) gelopen. Heerlijk gelopen en lekker wind in de rug. Alleen staan in het laatste gedeelte bij Dongen, net voor de Duiventorenlaan, de paden dusdanig onder water dat hier niet gelopen kan worden. Wij hebben onze weg door de bossen, springend over beekjes en balancerend over boomstammen voort gezet. Ben hier dus op voorbereid bij deze ettape.

 4. Team Wandelnet

  Beste Frank Jansen,

  Ik heb je suggesties doorgestuurd naar de padcoordinator van het Hertogenpad. Mocht ik een reactie van die persoon krijgen, dan zal ik je dat melden.

  Vriendelijke groet en bedankt voor het meedenken.

  Fred Triep, Team Wandelnet

 5. frankjansen

  Op kaart 23 (en vervolgd op 24) wordt het zogenaamde Duitse Lijntje maar een paar honderd meter gevolgd, terwijl met een kleine aanpassing hiervan bijna 2 km had kunnen worden gelopen. Het lijntje loopt bijna over deze volle lengte over een dijk met uitzicht over een mooie ecologische zone. Achteraf vond ik het jammer, deze gelegenheid gemist te hebben.
  Vooral omdat daarna een flink stuk wandelcorvee volgde.

  Hier kunt u zien wat ik bedoel:

  https://app.box.com/s/qy8zr79exaq1a1xgv5jn

Ga naar het forum

Steun ons