Maarten van Rossumpad LAW 4

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen87
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Maarten van Rossumpad is vernoemd naar de 16e-eeuwse legeraanvoerder in dienst van de Hertog van Gelre, het gebied waar het pad doorheen loopt. Een mooi stukje Nederland tussen Ommen en Den Bosch, dat door Marsman zo treffend is beschreven in zijn gedicht ‘Denkend aan Holland’. U zult tijdens uw wandeling ontdekken dat al zijn waarnemingen nog steeds kloppen. Nederland heeft meer groen dan u denkt. Het Maarten van Rossumpad is daarvan het beste bewijs. En onderweg kunt u op verschillende punten een ander Lange-Afstand-Wandelpad inslaan.

Recente berichten over Maarten van Rossumpad LAW 4

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Ivon

  Hallo

  Dinsdag zijn wij gelopen van Heerderstrand naar Windesheim. Na km 274 naar 276 moeten wij door een stuk bos en over beekjes. Nu is de eerste overgang goed maar bij de 2de zitten 2 gebroken planken in de brug. Misschien dat daar naar gekeken kan worden.

  Foto volgt

  Gr Ivon

 2. Team Wandelnet

  Beste wandelaar,

  Bedankt voor je melding. Ik heb je bericht doorgestuurd naar de padcoordinator en ik hoop dat dit een verbetering van de markering zal opleveren.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Zondag 12 juni 2016 een stuk gelopen van het Maarten van Rossumpad ( van Hattem naar Hoornerveen). Ons viel op dit gedeelte op dat de markering toch wel erg slecht onderhouden is! Zonder GPS-route of voortdurend bestuderen van de kaart in de gids is het volgen van de route hier bijna ondoenlijk!

 3. t.wosting

  Zondag 12 juni 2016 een stuk gelopen van het Maarten van Rossumpad ( van Hattem naar Hoornerveen). Ons viel op dit gedeelte op dat de markering toch wel erg slecht onderhouden is! Zonder GPS-route of voortdurend bestuderen van de kaart in de gids is het volgen van de route hier bijna ondoenlijk!

 4. Rob.Snellink

  Onlangs liep ik van Petrea naar Hattem, deel 44, en moest ik vlak voor Hattem door 2 klaphekken heen. Deze klaphekken zijn echter 3 maanden geleden weggehaald, omdat er geen schapen meer op het heidegebied grazen. Het is het gebied vlak nadat je langs het Apeldoorn kanaal gelopen hebt en vlak voordat je op een fietsdijk uitkomt.

 5. Team Wandelnet

  Beste Ivon,

  Ik heb je bericht doorgestuurd naar het bureau en ik hoop dat ze er binnenkort naar kunnen kijken.
  Het lijkt mij ook niet zinvol om oude berichten, die niet terzake meer zijn, bij de wijzugingen te laten staan.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  16 mei 2016 van Buren naar Maurik gelopen en daar de dijk van Rijswijk naar Maurik via een steenslag pad goed kunnen volgen.
  21 mei 2016 van Maurik naar Opheusden gelopen. Eerder de routewijzigingen nagekeken en er maar weinig wijs uit kunnen komen. Daarom maar de route gevolgd zo als die aangegeven staat. Even buiten Kesteren op de Marsdijk nog geen 200 meter een steenslag pad gehad. Verder tot aan Opheusden hebben we de Dijk goed kunnen volgen. Vlak bij Opheusden was er een kleine omleiding aangegeven door, ik meen de beheerder van dit stuk op het M.v.Rp. Mijn complimenten voor dit kleine gebaar. Deze stukken hebben we dan ook op 2de pinksterdag en op zaterdag gelopen zodat er ook geen werkverkeer was.
  Na deze wandeling nog even alles nagelezen via meldingen en wijzigingen op deze site en via een link in het excelbestand.
  In het excelbestand komen we dan ook passages die m.i. niet meer van toepassing zijn. Daarom mijn vraag hoe actueel word dit bestand bij gehouden, en kan er ook aangegeven worden of een wijziging definitief is of het om een tijdelijke wijziging gaat? Er staan hier dan ook berichten in die dateren van 2013.
  M.vr. gr. Ivon

Ga naar het forum

Steun ons