Maas-Niederrheinpad SP 10

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen27
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Een grensoverschrijdend streekpad in Noord- en Midden-Limburg en Duitsland. De route voert langs riviertjes, meertjes, broekbossen, watermolens, burchten, onbekende stadjes, indrukwekkende hoeven en kloosters, o.a. door het Nationaal Park Meinweg en door de beekdalen van Niers, Roer, Nette en Schwalm. Het pad bevat vier verbindingstrajecten.

Recente berichten over Maas-Niederrheinpad SP 10

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. IlonkaB

  En nog een aanvulling: ik ben ook bijzonder blij met de gps-tracks, die voorzien zijn van handige waypoints. Op de site vind je per etappe highlights beschreven, wat ik ook bijzonder handig vind om te bepalen of en hoe ik de etappe zal lopen. Veel dank daarvoor.
  Groeten, Ilonka Berentsen

 2. IlonkaB

  Mag ik een kritische noot bij dit prachtige pad plaatsen? Of met name bij het boekje. Het valt mij op, dat de begeleidende teksten in het boekje veelal insteken op landschappelijke elementen (ijstijd, bodemlagen, begroeiing, natuurgebieden, rivierdelta's etc). Dat is zeker interessant, maar naar mijn smaak een beetje eenzijdig. Ik zou het ook vinden zijn om wat meer te lezen over sociaal-culturele zaken. Over de geschiedenis van een dorp of stad; over markante cafe's of gebouwen onderweg. Over lokale gebruiken of specifieke feestdagen van een dorp, over bijzondere winkels of lokaal eten.
  Verder leuk dat er zoveel fotootjes in het boekje staan. Ik kan me wel voorstellen, dat her en der wat 'spannendere' of 'artistiekere' foto's gekozen zouden kunnen worden.

  Maar al met al: dank voor dit mooie pad. Ik heb al verscheidene etappes gelopen en geniet er erg van.

  Vriendelijke groeten, Ilonka Berentsen

 3. Rene6651

  In het Pinksterweekend 2 routes gelopen van dit pad. Mooie routes van en naar Plasmolen (05 & 06). Voor het eerst dat we LAW routes liepen. Is erg goed bevallen.

  Wat ik wel mis bij omschrijvingen op de site zijn goede tips hoe van eind- naar beginpunt te komen (of andersom).
  Bij route 06 staat bijvoorbeeld aangegeven (bus 1 km). Onze tip: loop van eindpunt terug naar Plasmolen. Er gaat een mooi pad vrijwel rechtstreeks terug van eindpunt naar beginpunt Plasmolen. Nauwelijks langer dan de weg naar bushalte in Milsbeek.

  We kijken nu al uit naar de volgende etappe van Milsbeek naar Goch, maar hier lijkt het niet zo eenvoudig om van eind- naar beginpunt te komen. Zou fijn zijn als iemand hiervoor een tip heeft.

 4. Hanneke

  Vanwege een blessure, opgelopen tijdens het traject Molenhoek-Goch- Kevelaer, konden we deze meivakantie de geplande wandelroute vanaf Geldern tot aan Brüggen niet verder lopend voortzetten. Gezien de ervaringen van de voorafgaande trajecten, vanaf Milsbeek tot aan Geldern, leek het ons ook mogelijk om de route te fietsen. Veel verharde wegen en paden, geen hekjes of verbodsborden.
  Het is ons goed bevallen. Zonder ooit de verkeersregels overtreden te hebben, hebben we Van Geldern tot Brüggen gefietst.( en vice versa) De weersomstandigheden waren wel optimaal.
  We hadden van te voren de route als gpx gedownoad en in de smartphone en Garmin gezet. Alles klopte, ook het traject bij Wachtendonk. De markeringen waren correct aangebracht. Er zijn in dit gebied wel veel drukke verkeerswegen die overgestoken moeten worden, dus het is wel opletten geblazen. De auto's razen met 70 km voorbij!
  Vorig jaar hebben we het zuidelijke rondje ( traject 13 tot 17) gelopen. Vooral het Nederlandse gedeelte was in onze herinnering niet geheel fietsbestendig.
  Groetjes en bedankt voor het wandelpadonderhoud,
  Hannek en Fred

 5. john.hm.janssen

  Beste Willie,

  Het is fijn te horen dat jullie zo genieten van ons pad. Een groot gedeelte van het Maas-Niederrheinpad loopt langs de Maas en de daarop uitmondende riviertjes. In en na periodes van hevige neerslag kan het voorkomen dat ze buiten hun oevers treden en daarmee delen van de route onbegaanbaar of modderig maken. Deze situatie doet zich met name in de winter voor - de ene winter niet, de andere winter twee of drie keer. Dat probleem doet zich niet alleen bij Swalmen voor maar ook op andere stukken van ons pad. Daarom was het onbegonnen werk om overal hoogwateralternatieven in de gids aan te geven. Gelukkig gaat het meestal maar over een korte periode en het overgrote deel van het jaar ondervind je hier geen last van. Bij (extreem) hoogwater kun je je wandeling beter even uitstellen of een wat hoger gelegen deel van het pad uitzoeken. De actuele waterstanden in Limburg kun je vinden op http://www.waterstandlimburg.nl/ , je kunt ook nog de app WaterstandLimburg downloaden voor je smartphone.
  Ik hoop dat jullie blijven genieten van het Maas-Niederrheinpad.

  Met vriendelijke groeten,
  John Janssen, Padcoördinator MNR.

Ga naar het forum

Steun ons