Marskramerpad LAW 3

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen148
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Wandelen over het Marskramerpad brengt u terug naar vroegere tijden. Ooit was het immers de wandelroute van de marskramers die langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. De marskramers zijn verdwenen, maar u kunt op het Marskramerpad nog steeds in hun voetsporen treden. Na Amersfoort wandelt u dwars door het Groene Hart naar Leiden. De laatste etappes voeren u daarbij langs de prachtige landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag. En daar aangekomen doet u uw voeten geen groter plezier dan met afkoeling in die beroemde Scheveningse branding. En dan verder over het Hollands Kustpad?

Recente berichten over Marskramerpad LAW 3

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. huismancm

  Met veel p!ezier de route kin 2 dagen tussen Beekbergen in Terschuur gewandeld. Helaas waren grote stukken ronduit slecht ( sterk vervaagd) of niet gemarkeerd. Is er iemand die daar onderhoud pleegt, het is dringend nodig.

 2. detwee

  Het pontje bij de Joostendam (Kockengen) is weer in de vaart. Helaas is het pontje nogal vandalismegevoelig en is de kans op een teleurstelling best groot.

 3. worteljc

  De route in Breukelen bij Trap Broekdijk-West is tijdelijk dicht (tussen NS station Breukelen en Amsterdam-Rijnkanaal). De omleiding is niet rood-wit gemarkeerd maar is door gele borden met een wandelaar aangegeven. Kom je vanuit het dorp Breukelen dan moet je gewoon de Brugoprit volgen. Kom je vanuit station Breukelen dan moet je niet de afslag Broekdijk West nemen maar de Stationsweg volgen en bij de rotonde de Brugoprit nemen. Zie de foto's op de links hieronder.
  *** http://hanswortel.dyndns-at-home.com/20170203_160326.jpg *** en *** http://hanswortel.dyndns-at-home.com/OmleidingBroekdijkWest.jpg ***

  Bericht van gemeente op Internet:

  Op verzoek van de bewoners van het Rode Dorp en Broekdijk West zal de gemeente tijdelijk het voetpad en de trap vanaf de Broekdijk West – Brugoprit afsluiten. De pilot start naar verwachting in december of begin januari. De trap vanaf de Broekdijk West – Brugoprit wordt gebruikt als wandelroute onder andere richting het station. De direct omwonenden ervaren overlast door geluid en/of zwerfvuil. Gekozen is voor een pilot van drie maanden, en daarna de ervaringen te evalueren.

 4. detwee

  Het traject Breukelen - Noorden maakt gebruik van een pontje bij de Joostendam (km 281). Helaas is dat weer defect. Voor wandelaars komend uit de richting Breukelen: Volg bKruis de Grote Heicop bij de Portenge Brug en volg vervolgens de noordoever. Voor wandelaars komend vanuit Noorden: Negeer het pontje en blijf aan de noordzijde van de grote Heicop lopen (het MKP loopt formeel aan de zuidzijde). Kruis de Grote Heicop nu bij de Portengengse Brug.

 5. worteljc

  De balk (het bruggetje !) op het landgoed Gunterstein is eindelijk gerepareerd. De leuning is weer bevestigd en de staanders zijn verstevigd. Ik kan er nu fluitend met een grote glimlach overheen lopen. De reparatie is weliswaar provisorisch maar het is beter dan niets en ik houd deze plek wel in de gaten.

Ga naar het forum

Steun ons