Marskramerpad LAW 3

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen154
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Wandelen over het Marskramerpad brengt u terug naar vroegere tijden. Ooit was het immers de wandelroute van de marskramers die langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. De marskramers zijn verdwenen, maar u kunt op het Marskramerpad nog steeds in hun voetsporen treden. Na Amersfoort wandelt u dwars door het Groene Hart naar Leiden. De laatste etappes voeren u daarbij langs de prachtige landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag. En daar aangekomen doet u uw voeten geen groter plezier dan met afkoeling in die beroemde Scheveningse branding. En dan verder over het Hollands Kustpad?

Recente berichten over Marskramerpad LAW 3

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Jolanda Wassens

  Vorige week heb ik de route van Bad Bentheim naar Oldenzaal gelopen. Twee opvallende punten die ik toch even wil melden:

  1. Net na km 10 zou je volgens het boekje linksaf het bos in moeten. Dit gedeelte is echter afgesloten. Wildschutzgebiet. Je wordt door de markering rechtdoor geleid, en komt verderop netjes weer op de route. Je snijdt eigenlijk een stuk af. Op zich niet zo'n probleem, ware het niet dat het niet een erg fraai pad is. Bovendien werd er in het bos gewerkt (houtkap) met erg luidruchtig materiaal, dat mij dan weer niet zo fijn lijkt voor het wild. Ik vond het in elk geval niet fijn. Maar goed, waarschijnlijk is dat tijdelijk.... Ik wou in elk geval de gewijzigde route hier even melden.

  2. Ik vond de markering niet altijd even duidelijk. In combinatie met het routeboekje was het echter prima te doen. Eén concreet punt: vlak voor Oldenzaal bij knooppunt R68 ontbreken de aanduidingen op het paaltje. Ze lijken te zijn verwijderd. (Ik heb er een foto van, maar die kan ik hier niet plaatsen.)

 2. Wammerlaan

  Hoe kan ik de route afdrukken van scheveningen naar oldenzaal

 3. Maarten Goeman

  Beste Huismancm
  Dank voor je reactie. We gaan binnenkort het traject tussen Beekbergen en Terschuur inspecteren!
  Mocht je nog specifieke opmerkingen hebben dan horen we dat graag. Als het kan op: www.meldpuntwandelen.nl

  Met vriendelijke groet

  Maarten Goeman, padcoordinator Marskramerpad | Deventer - Amersfoort

 4. KeesRotteveel

  De Paradijsweg in Papenveer (km 306,5) is voor autoverkeer deels gestremd. Kom je uit westelijke richting (Rijnsaterwoude), negeer de omleiding voor fietsers. Wandelaars kunnen zonder omweg of gevaar langs de werkzaamheden. Uit oostelijke richting (Nieuwveen) is de alternatieve route meteen duidelijk. Duurt tot 9 juni 2017.

 5. ErikenMirjamWietses

  Zaterdag 29 april 2017 deze route gelopen. Vanwege onze hond mogen wij niet overal het weiland in. Bij Woubrugge (ongeveer km 315) moet je rechtdoor lopen. Vanwege de wegwerkzaamheden aan de provinciale weg bij Woubrugge gaat er veel sluipverkeer over deze weg. Bovendien wordt de weg die je moet lopen ook opgeknapt. Hierdoor was het erg druk op deze weg.
  Bij Nieuwveen (het punt waarop de routebeschrijving zegt: hiervoor gaat Pelgrimspad linksaf de brug over) mag je de dijk niet over met de hond (wordt niet aangegeven in de gids) Wij hebben vervolgens tot 8888 bijna het hele stuk langs de doorgaande weg gelopen omdat een boer op een stuk weiland zijn schrikdraad zodanig had geplaatst dat wij daar met geen mogelijkheid langs konden en er bovendien hele nieuwsgierige koeien in het weiland stonden, dus dat was ook geen optie.
  Op het hele traject hebben wij onze hond (gelukkig maar 24 kg) een paar keer moeten optillen omdat de veeroosters voor haar niet begaanbaar waren.

Ga naar het forum

Steun ons