Nederlands Kustpad deel 3 LAW 5-3

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen24
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Samen met deel 1 (Zeeland) en deel 2 (Zuid- en Noord-Holland) telt het Nederlands Kustpad 725 wandelkilometers. Daarmee is het kustpad het langste aaneengesloten wandelpad van Nederland. Wie nóg meer kilometers wil maken, volgt aansluitend het internationale Noordzee Kustpad.

Het landschap van dit noordelijke stukje Nederland  zal u verrassen. Zeker als u niet uit het 'hoge noorden' komt. Bewandel de oude zeedijken en geniet van de vergezichten. Zeewaarts liggen de kwelders, wadden, geulen en kolken. Ze herinneren aan onze omgang met het water, een rode draad in Nederlandse geschiedenis. Het unieke Waddengebied dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, ligt aan uw voeten. Landinwaarts strekken zich de polders uit met graanakkers en koolzaadvelden. Maar ook de terpen en wierden, kunstmatig opgeworpen woonheuvels. Hier en daar duikt een oude boerderij op, een groepje bomen. Of een klein dorp met een middeleeuwse kerk.

Nederlands Kustpad, deel 3 Friesland en Groningen maakt deel uit van het wandelnetwerk Waddenwandelen, dat sinds 2013 een nieuw wadnelnetwerk vormt langs de Waddenkust. Het gaat om 1200 kilometer voetpaden door het kustgebied van Groningen, Friesland en Noord-Holland. Kijk hier voor meer informatie over het wandelnetwerk Waddenwandelen.

Recente berichten over Nederlands Kustpad deel 3 LAW 5-3

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Ellyvdw

  Wat toch echt een wijziging is, nog niet op site gevonden: voor Makkum moet het fietspad langs de verkeersweg worden gevolgd, langs 2 rotondes, dan in Makkunm zelf weer naar het pad zoals in het boekje. Jekunt dus niet rechtstreeks langs het kanaal. Bewegwijzering is goed. Het is echter wel saai! Waarom staat deze wijziging niet op de site?!

 2. ambulare

  Met recht van spreken gezien de vele kilometers op het wandelnetwerk, even een opmerking over de markering van deze etappe. Het is bijna een nominatie waardig. Zo goed weergegeven, op de goede plekken, duidelijk zichtbaar en de etappe is alleen op markering zelfs te lopen. Complimenten.

 3. waddenwandelen

  Nieuw op de route is de theetuin van Kleine-Lijn te Blije.
  Hier kun je binnen en/ of buiten heerlijk genieten van een kopje koffie met eigengemaakte taart. Zomers in de tuin en bij slecht weer binnen.
  Ook kun je tevens een kijkje nemen in het atelier en winkel voor handbedrukte stoffen. Ook leuke kleine souvenirs om mee te nemen in je rugtas.
  http://www.kleine-lijn.nl/koffie-thee-theetuin

 4. RobIneke

  Wie heeft het boekje Wad- en Wierdenpad te koop!

  Mijn vrouw en ik hebben, met 'het oude' boekje Friese Kustpad van Stavoren naar Lauwersoog gelopen. Nu willen we verder naar Nieuweschans, maar we willen liever niet het nieuwe LAW 5-3-boekje kopen als we nog dat oude boekje zouden kunnen krijgen. Misschien....? Tel. 06/36042589

 5. Nissa

  Kaart 27, route Lauwersoog-N361 Bij regel 4 "...van Radio Holland rechtsaf...." Let hier goed op! Wij vonden het niet erg duidelijk dat het gebouw van Radio Holland was...

Ga naar het forum

Steun ons