Noaberpad LAW 10

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 24
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Wandelen van de Dollard naar de Rijn langs de Nederlands-Duitse grens is een ontdekkingstocht naar overeenkomsten en verschillen tussen twee 'noabers'. Geniet van vennetjes, sta stil bij eeuwenoude boerderijen, verbaas je over het landschap. Het Noaberpad voert langs vestingstadjes in Groningen, hoogveen in Drenthe, grafheuvels in Bentheim, beekdalen in Twente, scholtenboerderijen in de Achterhoek, oude stadjes in Münsterland en bossen in Montferland. Het pad eindigt in het Duitse Kleef waar u uw tocht kunt vervolgen op het Grote Rivierenpad of de Europese route E8.

Recente berichten over Noaberpad LAW 10

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. tinetee

  Wij willen binnenkort weer een weekendje Noaberpad gaan lopen. In de planning staan de dagtochten 9 en 10. We zullen dan op dag 2 aankomen in Esche, Duitsland. Wie heeft et ervaring met het openbaar vervoer naar Nederland en kan ons een tip geven? Tineke

 2. wesroel1

  Door grondverzet i.v.m. de herinrichting van de Ruiten AA is er geen echt pad te vinden op het stuk tussen de Engelkensbrug (Wessinghuizen) en de Wester-esch. Ook is het daar momenteel bijzonder drassig. Als je niet oppast zak je tot de enkels in de modder. Advies om zo ver mogelijk van de 'nieuwe' beek te blijven en min of meer rechtstreeks op de vlonderbrugje af te lopen.

 3. jkvanwestenbrugge

  Is het ook mogelijk op de Noaberpad- site de wandeling ook van zuid naar noord te bekijken?

 4. Team Wandelnet

  Best Paul de Bie,  Ik heb je laatste bericht over het traject van Lutte naar Glanerbrrug doorgestuurd naar de Padcooordinastor.  Bedankt voor je aanvullingen en wandel ze!  Fred Triep, Team Wandelnet

 5. pact_family

  Na bijna 2 maanden weer eens een stuk van het Noaberpad gelopen. Dit keer van de Lutte naar Glanerbrug, 20 kilometer. Na de prachtige etappe van Ootmarsum naar de Lutte, vervolgt het pad zich door nog meer mooie gebieden. Na de Lutte passeren we het spoor en de A1 en lopen door het bos van Boerskotten. Dat het hier mooi wandelgebied is blijkt wel uit het feit dat we een stukje gelijk oplopen met zowel het Marskramerpad als met het Overijsselse Havezathenpad. Tijdens deze gezamelijkheid passeren we de Judithhoeve. In de routegids staat voor deze etappe nergens horeca aangegeven, maar bij de Judithhoeve zijn ze een theeschenkerij begonnen. Wij nemen met dit mooie weer een boerderij-ijsje, maar je kunt er ook heerlijke thee (en koffie) krijgen. Op de site staat dat er zeven dagen per week van 10-17 uur open is. Hierna volgt er weer een heerlijke wandeling door het Haagse Bos en het Oldenzaalse Veen. Aan het einde van de route gaat het een beetje mis. Villa Viefhues is niet meer te bereiken. Op de toegangsweg hangt een bordje dat de toegang verbiedt. Het pad tussen de Villa en kilometerpunt 227 in het boekje wordt niet meer onderhouden. In onze korte broek wurmen we ons door metershoge brandnetels. Beter is het om het weggetje naar Villa Viefhues niet in te slaan, maar rechtdoor te lopen en bij de overweg de route weer op te pakken. Vanuit het zuiden bij de overweg gewoon rechtdoor.
  Verderop, tussen kilometerpunt 228 en de Nederlandse grens is het ook niet best. Casino's en huizen met dames van lichte zeden. Dat is geen wandelen! Dat is tippelen! Veel teveel Noaberliefde. Beter is het om bij de Enschedeer Strasse gewoon rechtdoor te lopen richting Gasthof Gleis.
  Na een warme dag komen we voldaan weer bij onze auto aan die we in Glanerbrug geparkeerd hadden. Je kunt via Enschede met het ov van eind- naar beginpunt komen, maar wij hebben de fiets genomen.

Ga naar het forum

Steun ons