Noaberpad LAW 10

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 19
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Wandelen van de Dollard naar de Rijn langs de Nederlands-Duitse grens is een ontdekkingstocht naar overeenkomsten en verschillen tussen twee 'noabers'. Geniet van vennetjes, sta stil bij eeuwenoude boerderijen, verbaas je over het landschap. Het Noaberpad voert langs vestingstadjes in Groningen, hoogveen in Drenthe, grafheuvels in Bentheim, beekdalen in Twente, scholtenboerderijen in de Achterhoek, oude stadjes in Münsterland en bossen in Montferland. Het pad eindigt in het Duitse Kleef waar u uw tocht kunt vervolgen op het Grote Rivierenpad of de Europese route E8.

Recente berichten over Noaberpad LAW 10

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Team Wandelnet

  Beste Pact_family,

  Ik heb je bericht over de situatie op de Dalhuisweg doorgegeven aan de padcoordinator.

  Met vriendellijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

 2. pact_family

  De etappe Ootsmarsum - De Lutte is er weer een van uitzonderlijke schoonheid. Dat begint direct in Ootsmarsum al als je op een hoog punt bij een oriënteringstafel van de ANWB uit 1922 komt. In de verte zie je de hoge gebouwen van Enschede liggen. Dat die zo hoog zouden worden hadden ze in 1922 niet durven dromen. Afdalend kom je over de Ageleres dat een prachtig uitzicht biedt in zuidelijke richting. In Groot Agelo is er uitstekende horeca, maar het ligt iets te dicht na het vertrekpunt. Daarna een heel eind langs het kanaal van Almelo naar Nordhorn. Is ondanks de rechte lijn wel leuk om langs te lopen. Er nadert een onweersbui, maar de boerderijen onderweg bieden genoeg afdak om rustig onder te schuilen. Daarna volgt een heel stuk door de Twentse bossen. Klein minpuntje is het slecht Dalhuisweg. Het pad is bijna helemaal overwoekerd met veel brandnetels en beginnende bramen. Als hier niet op korte termijn wordt gemaaid dan wordt het wel erg lastig om er ongeschonden door te komen. Het laatste deel van deze route is van een uitzonderlijke schoonheid. Je beklimt de Paasberg en als je niet uitkijkt, dan mis je het prachtige uitzicht. Wij hadden het geluk dat het bankje vrij was en dus hebben we een hele tijd kunnen genieten. Na de Paasberg kom je door een stukje glooiend agrarische landschap waar je direct verliefd op wordt. De Hoge Lutte heet het volgens de gids en het is wonderschoon. De Lutte zelf is een dorp waarvan alleen de horeca noemenswaardig is. Wat is het op 1e Pinksterdag druk in dit dorp waar verder niets te beleven valt.

 3. pact_family

  Heerlijke etappe door een glooiend stuwwallandschap. Tot nu toe is dit voor mij de mooiste etappe. Direct na Uelsen gaat het de stuwwal op en loop je langs een boerderij uit de bronstijd en een paar erg leuke varkentjes die vrolijk wroetend op je af komen. Daarna gaat het heuvel op en af. Pas op, want de mevrouw die in het gids zo vrolijk met koffie en appelgebak uit de deur van Cafe Caspar tevoorschijn komt IS ER NIET MEER. Dat is een deceptie van jewelste, de huidige eigenaar van het pand heeft overal bordjes met Privat hangen. Vervolgens blijkt dat bij de Gaststatte even verderop gisteren Vatertag gevierd is. Dat houdt in Duitsland in dat er enorm veel bier en andere drank geconsumeerd wordt, dus de eigenaar van de Gaststatte is de hele dag bezig de boel weer schoon te maken. Hier is ook niets te krijgen. Gelukkig hebben we wel wat te eten meegenomen, dus bovenop de uitkijktoren genieten we niet alleen van het uitzicht. Daarna volgt nog een schitterend stuk langs Nederlandse heidevelden en het Spingendal met prachtige beken en hele mooie bloeiende rododendrons. De laatste kilometer loop je dan over de weg naar Ootmarsum waar zowaar nog een kleine routewijziging is, omdat het tunneltje onder de weg er uit ligt. Zoals gezegd een hele mooie etappe. En dan vergeet ik nog bijna de werkelijk fantastische bewegwijzering van alle wandelpaden in Overijssel te noemen. Overal vind je duidelijke paaltjes zodat je gidsen en kaarten niet meer nodig hebt. Het was ons eerder tijdens het lopen van het Pieterpad ook al opgevallen. Overijssel is veruit de best bewegwijzerde wandelprovincie van Nederland.

 4. pact_family

  Net terug van de tocht tussen Emlichheim en Uelsen. Weer een erg mooi stuk van de route. Het eerste deel volgt de Vecht en voert je door een mooi en afwisselend coulissenlandschap. Het tussenstuk door een wat bosrijke omgeving met ja-knikkers verstopt tussen de bomen en tenslotte begint het terrein licht te glooien als je Uelsen nadert.Gelukkig rijdt in Duitsland de bus gewoon op zondag, zodat je uiteindelijk met een ijsje in de hand op het marktplein van Uelsen op de bus naar Emlichheim kunt wachten. Die bus vertrekt ieder uur en brengt je in 20 minuten terug naar je vertrekpunt.

 5. stefwes

  Wat bestaan er toch een malloten op deze wereld om markeringen uit bomen en paaltjes te hakken! Ik kan me herinneren dat wij inderdaad ook even hebben lopen dwalen bij Ter Apel, vorige zomer. Maar het is daar wel heel mooi, dus het zou zonde zijn als jullie moesten omleggen. Bij deze een hart onder de riem voor de markeerder die iedere keer opnieuw op pad moet om zijn traject bij te houden. Je inspanningen worden absoluut gewaardeerd!

Ga naar het forum