Noaberpad LAW 10

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen52
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Wandelen van de Dollard naar de Rijn langs de Nederlands-Duitse grens is een ontdekkingstocht naar overeenkomsten en verschillen tussen twee 'noabers'. Geniet van vennetjes, sta stil bij eeuwenoude boerderijen, verbaas je over het landschap. Het Noaberpad voert langs vestingstadjes in Groningen, hoogveen in Drenthe, grafheuvels in Bentheim, beekdalen in Twente, scholtenboerderijen in de Achterhoek, oude stadjes in Münsterland en bossen in Montferland. Het pad eindigt in het Duitse Kleef waar u uw tocht kunt vervolgen op het Grote Rivierenpad of de Europese route E8.

Recente berichten over Noaberpad LAW 10

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Omtoarker

  Vorige week in enkele dagen van station Emmen naar Wedde gewandeld. Prachtige route, vooral de delen door de beekdalen met de heraangelegde natuur.
  Ik heb gebruik gemaakt van de kaartjes van deze site, dat ging prima. Alleen bij Weende is de routewijziging niet doorgevoerd op de kaartjes waarbij er (voor wie naar het noorden loopt) vanaf de brug tot aan het kruispunt bij Weende ook geen markering is. Verder viel me op dat de topografische achtergrond bij de kaartjes nogal verouderd is, vooral bij Emmer Compascuum.

 2. Team Wandelnet

  Beste Ruesje,

  Bedankt voor de tip. Hier hebben wandelaars wat aan.

  Groet, Fred Triep, Team Wandelnet

  [quote]Nog een goed logeeradres aan de route vind je nabij Winterswijk. Het is op kaart 50/51 bij de Grote Steen.
  Hieronder de website
  www.vakantiewoningdesteen.nl

  [/quote]

 3. Team Wandelnet

  Beste Ruesje,

  Bedankt voor de tip. Hiedr hebben wandelaars wat aan.

  Groet, Fred Triep, Team Wandelnet

  Nog een goed logeeradres aan de route vind je nabij Winterswijk. Het is op kaart 50/51 bij de Grote Steen. 
  Hieronder de website
  www.vakantiewoningdesteen.nl

 4. Ruesje

  Nog een goed logeeradres aan de route vind je nabij Winterswijk. Het is op kaart 50/51 bij de Grote Steen.
  Hieronder de website
  www.vakantiewoningdesteen.nl

 5. Team Wandelnet

  Beste Johdie,

  Bedankt voor je bericht. Wat fijn zou het zijn als je straks weer met openbaar vervoer van het eindpunt van het Noaberpad terug kan. Bedankt voor de tip, hier hebben wandelaars wat aan.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Net afgelopen weekend Terborg - Emmerich Beste gelopen. In Elten is B&B het herenhuis erg aan te raden. Wat het OV betreft, genoemde bus Kleve - Nijmegen start in Emmerich (ongeveer 20 minuten naar Kleve) en is dus een goed (en goedkoper) alternatief dan eerst naar Oberhausen met de Regional Express en dan per ICE naar Nederland.
  Overigens wordt deze RE vanaf december 2016 door Abellio gereden en die trekt deze verbinding per zomer 2017 door naar Arnhem. Vanaf die tijd is er dan elk uur een prima en snelle verbinding naar Nederland. Wellicht een idee om het pad dan in Emmerich te laten eindigen. Het eerste stuk van de laatste etappe (van Elten naar de Rijnbrug) is erg mooi en rustig. Vanaf de Rijnbrug saai en deels langs drukke weg.

Ga naar het forum

Steun ons