Noaberpad LAW 10

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen49
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Wandelen van de Dollard naar de Rijn langs de Nederlands-Duitse grens is een ontdekkingstocht naar overeenkomsten en verschillen tussen twee 'noabers'. Geniet van vennetjes, sta stil bij eeuwenoude boerderijen, verbaas je over het landschap. Het Noaberpad voert langs vestingstadjes in Groningen, hoogveen in Drenthe, grafheuvels in Bentheim, beekdalen in Twente, scholtenboerderijen in de Achterhoek, oude stadjes in Münsterland en bossen in Montferland. Het pad eindigt in het Duitse Kleef waar u uw tocht kunt vervolgen op het Grote Rivierenpad of de Europese route E8.

Recente berichten over Noaberpad LAW 10

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Ruesje

  Nog een goed logeeradres aan de route vind je nabij Winterswijk. Het is op kaart 50/51 bij de Grote Steen.
  Hieronder de website
  www.vakantiewoningdesteen.nl

 2. Team Wandelnet

  Beste Johdie,

  Bedankt voor je bericht. Wat fijn zou het zijn als je straks weer met openbaar vervoer van het eindpunt van het Noaberpad terug kan. Bedankt voor de tip, hier hebben wandelaars wat aan.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Net afgelopen weekend Terborg - Emmerich Beste gelopen. In Elten is B&B het herenhuis erg aan te raden. Wat het OV betreft, genoemde bus Kleve - Nijmegen start in Emmerich (ongeveer 20 minuten naar Kleve) en is dus een goed (en goedkoper) alternatief dan eerst naar Oberhausen met de Regional Express en dan per ICE naar Nederland.
  Overigens wordt deze RE vanaf december 2016 door Abellio gereden en die trekt deze verbinding per zomer 2017 door naar Arnhem. Vanaf die tijd is er dan elk uur een prima en snelle verbinding naar Nederland. Wellicht een idee om het pad dan in Emmerich te laten eindigen. Het eerste stuk van de laatste etappe (van Elten naar de Rijnbrug) is erg mooi en rustig. Vanaf de Rijnbrug saai en deels langs drukke weg.

 3. johdie

  Net afgelopen weekend Terborg - Emmerich gelopen. In Elten is B&B het herenhuis erg aan te raden. Wat het OV betreft, genoemde bus Kleve - Nijmegen start in Emmerich (ongeveer 20 minuten naar Kleve) en is dus een goed (en goedkoper) alternatief dan eerst naar Oberhausen met de Regional Express en dan per ICE naar Nederland.
  Overigens wordt deze RE vanaf december 2016 door Abellio gereden en die trekt deze verbinding per zomer 2017 door naar Arnhem. Vanaf die tijd is er dan elk uur een prima en snelle verbinding naar Nederland. Wellicht een idee om het pad dan in Emmerich te laten eindigen. Het eerste stuk van de laatste etappe (van Elten naar de Rijnbrug) is erg mooi en rustig. Vanaf de Rijnbrug saai en deels langs drukke weg.

 4. m.braakman

  Begin vorige week hebben wij de laatste drie trajecten van het Noaberpad afgelopen.
  Op het traject van Anholt naar Terborg stonden wij - nog nèt in Duitsland – op maandag 8 augustus voor een gesloten hek van landgoed Hardenberg. Echt onmogelijk om er over of langs te gaan, waardoor we uiteindelijk een omweg van ongeveer een half uur moesten maken. Diezelfde avond hebben we deze onhandige blokkade gemeld. Tot onze grote verrassing stond op woensdag al een melding op de site en zagen we vrijdag een kaartje met een alternatieve route inclusief de mededeling dat deze al ter plaatse was gemarkeerd. Grote waardering voor iedereen die zorgt voor de markering van het Noaberpad!

  Het Noaberpad was een bijzonder mooie en gevarieerde route. Een aanrader. Hoewel het openbaar vervoer aan de randen van Nederland en Duitsland ‘een uitdaging’ was, zijn we er elk traject in geslaagd van of naar onze auto te komen met openbaar vervoer. Nog enige suggesties voor de laatste drie trajecten:
  * Anholt - Terborg is het beste te doen als je parkeert nabij het busstation in Bocholt en met bus 61 (vertrek .35) naar Anholt gaat (aankomst .05). Uitgewandeld vertrekt vanaf station Terborg bus 40 (.00) naar Dinxperlo (aankomst .16), waar bus C7 (vertrek .22) je terugbrengt naar Bocholt (aankomst .42). Niet op zondag.
  * Voor Terborg - Elten (wij verbleven in B&B in Elten) vertrekt buurtbus 566 in de ochtend om 9.20 richting station Zevenaar (aankomst 9.33). Na een overstap ben je per trein (vertrek 9.47) om 10.14 in Terborg. De buurtbus rijdt alleen op weekdagen.
  * Elten – Kleve is, ondanks negatieve berichten over vervoer in Duitsland op de site, bijzonder goed te doen met openbaar vervoer. Alle dagen van de week rijdt elk uur bus 58 van Nijmegen via Kleve (vertrek Koekoeksplatz .02) naar Emmerich (aankomst Geistmarkt .27). Bus 94 (.39) gaat daarna elk uur (op zondag elke 2 uur, op de even uren) naar Elten (aankomst .07).
  Tenslotte, het laatste traject lijkt op de kaart nogal ‘ongezellig’. De 3 kilometer na de Rijnbrug richting Griethausen langs een drukke weg is wat doorbijten, maar daar is ook geen alternatief. Het oude spoortalud daarna is echter zeer rustig en de aankomst in Kleve – veel gemütlicher dan Emmerich – maakt alles goed.

  Marcel

 5. Team Wandelnet

  Beste Johan,

  Vanaf Emmerich is er helemaal geen direct OV naar Nederland. Je moet dan eerst met een stoptrein naar het Ruhrgebied, waarna je daar een internationale trein terug naar Nederland kan nemen.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Met heel veel plezier het Noaberpad gelopen. Verschillende landschappen, plaatsen en wegen. De het stuk Emmerich - Kleve is geen mooie toevoeging. Een paar kilometers langs een drukke weg en vanaf Griethausen loop je tussen twee hagen... Er wordt gezegd dat het beter zou zijn met openbaar vervoer vanuit Kleve. Dat klopt niet. Het openbaar vervoer is overal en vooral in het weekend slecht. 
  Ik zou het Noaberpad laten eindigen in Emmerich.....

Ga naar het forum

Steun ons