Noaberpad LAW 10

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 28
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Wandelen van de Dollard naar de Rijn langs de Nederlands-Duitse grens is een ontdekkingstocht naar overeenkomsten en verschillen tussen twee 'noabers'. Geniet van vennetjes, sta stil bij eeuwenoude boerderijen, verbaas je over het landschap. Het Noaberpad voert langs vestingstadjes in Groningen, hoogveen in Drenthe, grafheuvels in Bentheim, beekdalen in Twente, scholtenboerderijen in de Achterhoek, oude stadjes in Münsterland en bossen in Montferland. Het pad eindigt in het Duitse Kleef waar u uw tocht kunt vervolgen op het Grote Rivierenpad of de Europese route E8.

Recente berichten over Noaberpad LAW 10

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. AgeethBOS

  afgelopen week weer een schitterend traject gelopen van het Noaberpad van Uelsen naar Glane. De bewegwijzering is doorgaans top in orde, waarvoor veel dank. Op 2 punten ondervonden we toch wat problemen. Kaart 29 bij de Mosbeekweg is het even zoeken naar de markering. Komend vanaf Ootmarsum ontbreekt de markering richting het parkeerterrein Springendal.
  Op kaart 30 : afslaan naar de Laarweg. Hier is het kruis van de paal deels verdwenen. Er is aan de kanaalkant geen naambordje. Goed opletten dus.
  Op de Palthendijk (kaart 31) bevindt zich een Rustpunt.

 2. worteljc

  We hebben in het weekend van 18-19 april 2015 de eerste twee etappe´s van het Noaberpad gelopen (gestart in Bad Nieuweschans). In Bad Nieuweschans is gelijk na een kilometer de klapbrug over de Westerwoldse Aa in onderhoud. Vervolgens moet je langs de Westerwoldse Aa min of meer naar het begin lopen. Advies loop hier voorlopig de ongemarkeerde vestingroute en/of informeer of de klapbrug gereed is.(kaart 1)
  http://www.pbase.com/hanswortel/image/159792851/large.jpg (foto klapbrug)
  Vlak voor Wessinghuizen (kaart 7) is de Ruiten Aa in renovatie. Neem na het houten bruggetje de linkerover en je komt weer op het oorspronkelijke pad.
  De eerste twee dagen was een mooie wandeling. Zie onze website : http://www.kaltes.nl/pb/pm/pmwiki.php?n=Noaberpad.Weekend1

 3. Souman

  Ook ik wil daar deze maand nog gaan wandelen en heb daarom al eens gekeken naar het Openbaar Vervoer in die regio. Er is een Ruftaxi en verder kun je met lijn 200 naar Neuenhaus en aansluitend met de bus naar Bentheim (lijn 100) en dan met de trein naar Oldenzaal, Hengelo.
  Gelukkig hebben wandelaars geen haast:)
  Zie verder http://www.vgb-mob.de/fahrplan.htm#regiobus
  Wie betere OV oplossingen weet: graag.
  groet
  Allam EL Namous

 4. Souman

  Wij willen binnenkort weer een weekendje Noaberpad gaan lopen. In de planning staan de dagtochten 9 en 10. We zullen dan op dag 2 aankomen in Esche, Duitsland. Wie heeft et ervaring met het openbaar vervoer naar Nederland en kan ons een tip geven? Tineke

 5. tinetee

  Wij willen binnenkort weer een weekendje Noaberpad gaan lopen. In de planning staan de dagtochten 9 en 10. We zullen dan op dag 2 aankomen in Esche, Duitsland. Wie heeft et ervaring met het openbaar vervoer naar Nederland en kan ons een tip geven? Tineke

Ga naar het forum

Steun ons