Overijssels Havezatepad LAW 12

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen35
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Een havezate is een versterkte burcht of hoeve. In de 17e eeuw was het bezit van een havezate voorwaarde voor het ridderschap. Ze zijn goed bewaard gebleven want als u gaat wandelen over het Havezatenpad komt u veel van deze landgoederen tegen. Prachtig aangelegd en met liefde onderhouden. Overijssel draagt dan ook met recht de titel ‘Tuin van Nederland’. Onderweg passeert u glanzende rivieren, glooiende heuvels met bolle essen, maar ook zompige veenmoerassen en gele hooilanden met houtwallen en singels. De vele historische stadjes en dorpen maken een wandeling over het Havezatenpad tot een prachtige verkenningstocht. In de wandelgids is ook een weekendwandeling van 27 km door het Land van Vollenhoven opgenomen, waarmee u alvast kennis kunt maken met de thema's uit het Havezatenpad.

Recente berichten over Overijssels Havezatepad LAW 12

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Gerdam

  Vandaag hebben we het laatste stuk van de route gelopen.
  Wat hebben we weer genoten. De mist heeft gezorgd voor mooie plaatjes, wat zijn de bomen en struiken dan mooi.
  De route was schitterend, heel afwisselend en de bewegwijzering was goed.
  Maar het blijft wel jammer dat er in de herfst en winter zo weinig horeca open is. Juist als het koud is is het belangrijk dit je af en toe wat warms kan drinken en even kan zitten.
  We hebben mooie herinneringen aan deze tocht, mede door de bijzondere overnachtingen onderweg bij Vrienden op de fiets. We gaan weer een route uitzoeken en verder met het verkennen van Nederland, want wat is ons land toch mooi.

 2. Team Wandelnet

  Beste inazan64 ,

  Kijk eens op de website van Wim Edelman, die vaak met zijn hond LAW´s en streekpaden loopt. Mocht er niets op zijn website staan, dan kan je hem altijd een e/mail sturen.

  http://home.kpn.nl/wedelman/wandelenmetjehond/index.html

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Is het Havezatepad overal met (aangelijnde) hond te lopen, of zijn er gedeeltes waar je met je hond moet omlopen ??
  Iemand hier ervaring mee ??

 3. inazan64

  Is het Havezatepad overal met (aangelijnde) hond te lopen, of zijn er gedeeltes waar je met je hond moet omlopen ??
  Iemand hier ervaring mee ??

 4. pact_family

  Het zit er weer op. Op 21 december gestart in Steenwijk en op 14 maart in Oldenzaal geeindigd. Het was een prachtige route die over grote delen door prachtige gebieden voerde en vooral zeer goed gemarkeerd was. Helemaal aan het einde ging het fout, doordat ik een stukje van het Marskramerpad volgde. Gelukkig had ik het snel genoeg in de gaten en ben ik niet richting Deventer gegaan. De naam Havezathenpad dekt niet helemaal de lading. Onderweg worden er clusters met havezathen gepasseerd, maar op grote delen van de route is er geen enkele te vinden. Ik heb me een aantal keren afgevraagd waarom niet voor de naam Vecht- en Reggepad is gekozen. Telkens kom je deze rivieren weer tegen, tot op het laatst toe in de naam van het waterschap waar je doorheen loopt. Ach, het beestje moet een naam hebben, veel doet het er niet toe. Het was prachtig. De volgende uitdaging is het kustpad, beginnende in Nieuweschans en dan maar zien waar we stranden. Dat wordt weer een hele uitdaging, want langs het havezathenpad is redelijk tot goed openbaar vervoer te vinden, langs de waddenkust ontbreekt het daar geheel aan. De fietsen gaan weer mee om ons van de auto naar het beginpunt te brengen. Verslagen vanaf volgende week te vinden bij het Kustpad.

 5. pact_family

  Beste Hans,

  Bedankt voor de uitleg. De gids is toch wel erg handig idd. Het ommetje van Kerspel Goor gaf me af en toe nog wel het gevoel om op de juiste route te zitten. Pas in het bos aan (voor mij die in tegengestelde richting loopt) het einde van het stuk dat ik bedoel werd het penibel. Maar uiteindelijk toch wel weer goed gekomen. De markering met de paaltjes in Overijssel is echt fantastisch. Die mis je onmiddellijk als ze er niet meer zijn. Dat vond ik ook al toen we het Pieterpad liepen en in Gelderland kwamen. Plotseling geen paaltjes meer.
  Nog 1 etappe en het Havezathepad zit er al weer op. Fantastisch pad, bedankt voor het markeren van deze route.

  Paul

Ga naar het forum

Steun ons