Pelgrimspad deel 2 LAW 7-2

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen54
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Pelgrimspad 2 is de voortzetting van Pelgrimspad 1 en loopt van Den Bosch met zijn St. Jan Kathedraal via Eindhoven naar Limburg. Naast de schoonheid van het Brabantse en Limburgse landschap, geeft de route ook iets weer van het katholieke volksgeloof in de afgelopen eeuwen. Zo komt u veldkruisen en kapelletjes tegen waar wonderen zouden hebben plaatsgevonden. U kunt van het Pelgrimspad ook uw eigen pelgrimage maken. Een extra lus in de route ten zuiden van Maastricht sluit bij Visé aan op de historische wandelwegen naar Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje. Een inspirerende wandelroute en zeker niet alleen voor religieuzen.

Recente berichten over Pelgrimspad deel 2 LAW 7-2

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. JanJKoster

  Wij wandelen regelmatig vanuit huis in Sittard Hoogveld delen van het Pelgrimspad door het Limbrichterbos. Het valt ons op dat de markering in het bos af en toe ontbreekt. Welke markeerder spreek ik daar (vriendelijk) op aan?

 2. margrethcremers

  Ik lees in eerdere ervaringen dat de kampina niet begaanbaar is. Vandaag gelopen zonder problemen. Klein nat stukje maar wel droog overgestoken.

 3. petradejong

  Halte Kasteellaan in Haaren ( eindpunt etappe 2 )is nog steeds niet in gebruik door werkzaamheden. Dichtstbijzijnde halte is 20 minuten lopen in dorp Haaren. Op 9292 en Arriva website wordt dit niet gemeld.

 4. marlenevandenbos

  T.a.v. kaart 31 in het nieuwe boekje:
  Wegens werkzaamheden rondom de Maas is het traject vanaf de Ruitersdijk naar Visserweert (vanaf wandelknooppunt 25) afgesloten. De route loopt nu over het fietspad langs de Ruitersbaan rechtstreeks naar Illikhoven. De omleiding is (nog) niet gemarkeerd, dus even de kaart erbij houden :-)

 5. Team Wandelnet

  Beste Jos,

  Elke LAW of Streekpad in Nedwerland is naar twee kanten op beschreven en gemarkeerd. Dit geldt dus ook voor het pelgrimspad.

  Als de beschrijvingen en de markeringen van ons netwerk vergelijkt met die in Belgie en Frankrijk, dan zijn ze van topkwaliteit.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  hallo,

  kun je dit pad ook lopen van zuid na noord zoals het pieterpad.
  en zijn de bewijzeringen goed aan gegeven.
  mail me op jos-1956@hotmail.com.


  bvd jos

Ga naar het forum

Steun ons