Pieterpad deel 1 LAW 9-1

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen48
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Deel 1 van het Pieterpad vormt het noordelijk deel van het bekendste wandelpad van Nederland, het koningsnummer van de Lange-Afstand-Wandelpaden over bijna 500 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes. Het Pieterpad loopt van Pieterburen hoog in Groningen naar de Sint Pietersberg diep in Limburg. Op deel 1 wandelt u vanuit Groningen en de Hondsrug naar het Drents Plateau met heidevelden, hunebedden, esdorpen en het dal van de Drentse Aa. Na de voormalige hoogvenen rond Coevorden volgt de route een stuk van de Overijsselse Vecht. Wandelend door bossen en over de heide van de Sallandse Heuvelrug bereikt u uiteindelijk de Graafschap waar de aansluiting is op deel 2 van het Pieterpad.

Recente berichten over Pieterpad deel 1 LAW 9-1

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. pvanempel

  Hoi
  Gisteren Ommen-Hellendoorn gelopen. Na een lange dag wandelen toch wel voor een onaangename verrassing te staan omdat er geen OV is op zondag. In Hellendoorn (van Avonturenpark Hellendoorn) is het niet mogelijk om met het OV naar het station in Nijverdal te komen. Dat betekende nog eens extra 3 km lopen. Op dat moment een beetje veel van het goede.
  Dat er geen OV is is verrassend want zelfs in gehuchten als Sleen en Schoonloo konden we op de bus stappen.
  De Pieterpadtrajecten zijn ook gekozen vanwege een goed start en eindpunt mbt het OV-vervoer. Behalve in dit geval?
  Beter is om het traject te laten beginnen/eindigen in Nijverdal!
  Groet
  Peter van Empel

 2. jacqueline blom

  Beste Dini,

  Een bekend probleem! Bij particulieren en B&B zijn honden vaak niet welkom.

  Wij hebben de eerste drie routes vanuit Vorden tot Hellendoorn (van zuid naar Noord) in hotel Ehzerwold in Almen geslapen, daarvandaan kan je goed heen en weer. De volgende drie routes (Hellendoorn tot Coevorden) zaten we in Fletcher in Ommen, ook op en neer met het OV dus.
  Alleen Hellendoorn is slecht bereikbaar met het OV, er rijden wel regiotaxi's.

  Goede reis, zo fijn om te wandelen met de hond! Jacqueline

  Beste mensen, ik wil het Pieterpad lopen lus van deel 2. Van Nijmegen naar Vorden, daarna het gehele pad tot Pieterburen. Ook wil ik dan nog oversteken naar Schiermonnikoog. Ik zoek overnachtingsadressen voor het gehele traject, ook op Schier waar de hond welkom is. Wie oh wie heeft er ervaring mee en weet voor mij overnachtingsmogelijkheden en tips. Ik ben lid van Vrienden op de fiets, dat is ook een mogelijkheid. Zou zeer dankbaar zijn, want het is een heel gezoek. Groet Dini

 3. Camping Boetn Toen Pieterburen

  Beste mensen, ik wil het Pieterpad lopen lus van deel 2. Van Nijmegen naar Vorden, daarna het gehele pad tot Pieterburen. Ook wil ik dan nog oversteken naar Schiermonnikoog. Ik zoek overnachtingsadressen voor het gehele traject, ook op Schier waar de hond welkom is. Wie oh wie heeft er ervaring mee en weet voor mij overnachtingsmogelijkheden en tips. Ik ben lid van Vrienden op de fiets, dat is ook een mogelijkheid. Zou zeer dankbaar zijn, want het is een heel gezoek. Groet Dini  Hallo Dini,

  Overnachten met een hond is bij ons op camping Boetn Toen in Pieterburen geen probleem.
  Voor de mogelijkheden zou je op onze site kunnen kijken.

  Groet

  Camping Boetn Toen Pieterburen.

 4. Camping Boetn Toen Pieterburen

  [quote][quote]Klopt het dat je het Pieterpad ook kunt starten bij de zeedijk?
  Zo ja, waar moet je dan beginnen en staat dit ook in het boekje?


  Daar stond laatst een stukje over in de krant.
  Dit ging over het feit dat ze het pp met 2 km wilde verlengen, daar het stukje van de zeedijk ook een uniek stukje is.[/quote]

  Het Pieterpad is tijdelijk verlengd door de Waddenvereniging. Zie ook ons bericht hierover: http://wandelnet.nl/pieterpad-nog-altijd-even-lang

  De officiële start- en eindplaats blijft Pieterburen.

  Groeten,
  Team Wandelnet
  [/quote]


  Zou je de route willen verlengen, dan zou je het fietspad (dijksterpad) moeten volgen richting de dijk.

  Veel wandel plezier.

  Camping Boetn Toen Pieterburen.

 5. Camping Boetn Toen Pieterburen

  Beste Antjeann,

  Zou je kunnen aangeven op welk kaartje de bewuste brug ligt. Dan kunnen we kijken of er mogelijk alternatieven zijn te bedenken voor grote honden.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  [quote]erg mooi, goed aangeven, en goede busverbinding terug naar Pieterburen.
  mooie route!

  na ongeveer 1 km moet men over een hoog bruggetje, waar mijn hond niet over heen durfde vanwege de open treden in de trap. Gelukkig is onze hond niet zo groot en zwaar, en dus makkelijk te tillen. Maar er is natuurlijk wel een probleem als er iemand deze route gaat wandelen met een grote Deense Dog die ook niet een trap op durft :-))

  [/quote]

  Hallo Antjeann,

  De bewuste brug ligt op zo'n 10 minuten wandelen vanaf het startpunt, echter de oude route zou een goed alternatief zijn.
  Dat wil zeggen, de hoofdstraat richting Westernieland, bij de molen rechts afslaan tot de boerderij in Oosterhuizen, daar kun je de normale route weer volgen.

  Veel wandelplezier!!!

  Camping Boetn Toen Pieterburen.

Ga naar het forum

Steun ons