Pieterpad deel 1 LAW 9-1

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen41
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Deel 1 van het Pieterpad vormt het noordelijk deel van het bekendste wandelpad van Nederland, het koningsnummer van de Lange-Afstand-Wandelpaden over bijna 500 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes. Het Pieterpad loopt van Pieterburen hoog in Groningen naar de Sint Pietersberg diep in Limburg. Op deel 1 wandelt u vanuit Groningen en de Hondsrug naar het Drents Plateau met heidevelden, hunebedden, esdorpen en het dal van de Drentse Aa. Na de voormalige hoogvenen rond Coevorden volgt de route een stuk van de Overijsselse Vecht. Wandelend door bossen en over de heide van de Sallandse Heuvelrug bereikt u uiteindelijk de Graafschap waar de aansluiting is op deel 2 van het Pieterpad.

Recente berichten over Pieterpad deel 1 LAW 9-1

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. zwartebanaan

  Goedemiddag allemaal,

  Ik heb een korte vraag voor mijn opleiding. Ik studeer aan de design academy Eindhoven en ben een project aan het ontwerpen met als onderzoek over pauze/stopplekken waar mensen samen eten/voedsel kunnen delen. Nu ben ik opzoek naar plekken die zo zijn, Stel iemand heeft foto's of leuke verhalen over stopplekken waar eten/spullen worden gedeeld (liefste niet in winkels maar urban winkels zoals en boer eieren/appels langs de weg). Zou u mij kunnen mailen? ik ga binnenkort een korte pieterpad lopen om wat plekken te kunnen zien tussen ommen hellendoorn holten laren om deze plekken te bezoeken. Maar heeft u ook andere tips? Mail graag naar jelle.heuver55@gmail.com.

  Hartelijk bedankt alvast!

 2. LidyP

  Weet iemand een goede plek om aan het eindpunt van route 1 fietsen te stallen, om al fietsend weer terug te gaan naar de startplek?

 3. isabelleschakenraad

  ik wil graag het pieter pad gaan lopen met mijn hondje, ik heb 2 boekjes,
  deel 1 uit 2008 deel 2 uit 2010.

  mijn vraag is of ik via deze boekjes de tocht kan lopen of kan ik beter recentere boekjes aanschaften?

  Groet Isabelle van den Berk-Schakenraad

 4. JvO

  11 en 12 oktober onze eerste 2 etappes van het Pieterpad gelopen. Eigenlijk was het Pieterpad al jaren een wens, maar nu toch echt begonnen.
  Omdat wij in Almen, hotel Ehzerwold, sliepen zijn wij in Vorden begonnen (dus het einde van deel 1). Beide dagen de auto in Laren geparkeerd, bij restaurant Witkamp. De 1ste dag aan het einde van de wandeling en met het OV naar Vorden, terug naar Laren gelopen. De 2de dag aan het begin. Van Laren naar Holten gelopen, en terug van Holten naar Laren met OV. Omdat bus 54 dan rechtstreeks van Station Holten naar Laren rijdt (15 min). Bij restaurant Witkamp lekker koffie gedronken en een broodje hebben gegeten. Een echte aanrader! Leuk begin/einde van de wandeling en je auto staat daar goed.

 5. Thijsjes5

  We willen binnenkort weer 'n paar trajecten lopen. De 1e dag Zuidlaren-Rolde. 2e en 3e dag willen we eigenlijk Rolde-Schoonloo-Sleen anders verdelen. Dag 2 : 24km en dag 3: 18 km.
  Dan zou je circa 6km na Schoonloo moeten overnachten. Dat is in the middle of nowere :-). Iemand 'n tip ? Voor 5 personen en 1 grote hond.

  Groetjes Marja

Ga naar het forum

Steun ons