Savelsbos

Terug naar forum overzicht

NS-wandelingen

Naar de routepagina
3reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
  1. robertblom

    Vandaag, vrijdag 16 december 2016, deze NS wandeling gelopen. Auto parkeren bij station Eijsden en met de trein naar station Maastricht. Omstreeks half 11 begonnen aan deze wandeling. De eerste kilometers loop je vanuit centrum Maastricht naar het buitengebied en na een kleine 3 kilometer waan je jezelf in een oase van rust. Je loopt eerst richting Bemelen langs de mergelgroeve. Vervolgens gaat de wandeling 'binnendoor' naar Cadier en Keer richting Savelsbos. Via holle wegen, mooie paadjes door en langs het bos bereik je vervolgens Gronsveld. Na een kort stukje verharde wegen duik je opnieuw het Savelsbos in. Dit stuk wordt gekenmerkt door afwisselend flink stijgende/pittige bospaden, waarna je weer flink bergaf gaat. De laatste forse afdaling brengt je op de doorgaande weg naar Sint Geertruid. Het slotstuk geef een schittende panoramabeeld over Eijsden en Maastricht. Na dik 4 uur wandelen was station Eijsden in zicht en in totaal 22,84 voltooid. Met een gemiddelde snelheid van 5,7 km/u een mooie prestatie. Onderweg niet gestopt, omdat de horeca gelegenheden of gesloten of te ver buiten de wandeling liggen, maar zelf wat bananen, muesli en water meegenomen. Er zijn tal van bankjes en plekjes waar jezelf even kunt pauzeren. Ik heb de route grotendeels op GPS en de beschrijving gelopen. De markeringen zijn aanwezig, maar soms slechts zichtbaar door weersinvloeden. Zeker een aanrader voor een mooie tocht en met het zonnetje vrijwel de hele wandeling in het gezicht was het helemaal top!

  2. Webe13

    Verrassend mooie route. Inderdaad loopt het af en toe redelijk steil omhoog en natuurlijk naar beneden. Dus voorzichtig vooral als het nat is. Gelopen op 29-09-15. Wat me op viel dat er regelmatig veel brandnetels net naast de looppaden waren en niet van die kleintjes maar soms tot aan mijn schouder ( ik ben 185). Zeker een aanrader. met ook veel mooie vergezichten

  3. MartinBerghoef

    In de oude hellingbossen tussen Bemelen en Eijsden is het prachtig wandelen. De tocht gaat veel op en neer over holle wegen en smalle paden. Af en toe is het steil.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons