Scholtenpad SP 1

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 5
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Een verkenningstocht over zandwegen in een afwisselende en rustieke omgeving. Dat is het Scholtenpad. Het glooiende landschap rondom Winterswijk is een lappendeken van bos en boerenland met slingerende beekjes. Een heerlijk gebied om in te wandelen. De naam van de route verwijst naar de bijzondere geschiedenis van deze streek. De machtige Scholtenboeren hebben namelijk een belangrijke stempel op het landschap gedrukt. Er zijn vier 'inkortingroutes' tussen de spaken en het wiel van het Scholtenpad. Dit biedt u nog meer mogelijkheden: 8 kant-en-klare dagwandelingen van 17 tot 23 km: zeven rondwandelingen en één NS-wandeling van station naar station.

Recente berichten over Scholtenpad SP 1

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. hannie

  Vandaag van Lievelde via Vragender naar Winterswijk gelopen. Wat is het Scholtenpad toch een leuk wandelpad! Goed gemarkeerd en heerlijk rustig en landelijk. En een leuke uitdaging om van zo'n spinnenweb etappes te breien die elkaar niet te vaak overlappen. Het Zwarte-Crossterrein is inmiddels weer opgeruimd.

 2. Hanz

  Beste mensen, vandaag heerlijk van Winterswijk naar Lievelde gelopen. Wat een weer en wat een mooi landschap toch! Waar een ieder misschien wel rekening mee kan houden, is dat op kaart 6, bij de Engelse Schans, aan de Schansweg, jaarlijks het festival "de zwarte cross" wordt gehouden. Vast gezellig, maar je kan niet over de oorspronkelijke route lopen. Ze beginnen met opbouwen een dag of 4 van te voren,dan 4 dagen feesten en beesten, dan een dag of 4 afbreken. Bijna 2 weken niet toegankelijk dus (hoewel ik er wel door kwam bij de opbouw, niemand hield me tegen). Donderdag begint het feest, dus maar even omlopen. En maar even checken bij het lopen van de route of de zwarte cross niet toevallig plaats vindt. Groetjes!

 3. Team Wandelnet

  Beste Hans,

  Bedankt voor je aanvulling. Ik zal dit doorgeven aan de padcoordinator van het Scholtenpad

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

 4. hanshike

  Op kaart 9 (nabij einde routebeschrijving punt 9, RD 246651/446873), bevindt zich minicamping 't Simmelink. Fam. Bruntink, telefoon 0543-569587.

 5. lichtloper

  Augustus 2010: Heb alleen maar 'het wiel' gewandeld, niet de 'spaken' (van en naar Winterswijk); begonnen in Aalten (station!), tegen de klok in. Knus, kleinschalig landschap. De campings liggen precies op de goede plekken om een redelijke dagtocht te wandelen (4 dagen). Voor een warme maaltijd vanuit camping bij Huppel op 'n geleende fiets naar Ww gereden en vanuit camping in Lievelde de trein gepakt om in Ww iets te gaan eten...; leuk improviseren dus. Dit was de tweede keer dat ik de tocht wandelde.

Ga naar het forum

Steun ons