Stelling van Amsterdam SP 9

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen21
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

De Stelling van Amsterdam is een wandelroute over en langs de voormalige verdedigingslinie rondom Amsterdam, die is aangelegd tussen 1880 en 1914. U loopt vanuit Volendam naar Muiden, langs een ring van dijken, sluizen, genieloodsen en maar liefst 42 forten en batterijen. Met recht een historische wandeling. De Stelling heeft jarenlang een anoniem bestaan geleid en biedt flora en fauna volop ruimte om zich te ontwikkelen. Een perfect gebied voor wandelaars. Dus laat u verrassen door de landschappelijke rust en schoonheid van deze groene gordel rond de metropool Amsterdam.

Recente berichten over Stelling van Amsterdam SP 9

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Filesoof

  Nessersluis - Driemond is een prachtig traject, maar helaas niet het gehele jaar volledig toegankelijk. Van 15/4 tot 15/6 is het deel dat linksom de Vinkeveense Plassen loopt afgesloten in verband met het vogelbroedseizoen. Dit is vanaf het punt waar je op de Botsholsedijk linksaf slaat om naar Winkel te lopen.

  Het alternatief, rechtsom om de Vinkeveense Plassen te lopen, is niet aan te raden. Behalve een heel stuk om, moet je dan via Vinkeveen richting Baambrugge, wat een erg smalle en drukke weg is, zonder voetpad. Dan nog een heel stuk langs de A2 om weer op de route te komen.

 2. dorienwolthuis@hotmail.com

  Excuses voor late reactie: in GIS staat deze gewijzigde route inderdaad niet goed ingetekend. Dat zal verbeterd worden.

  Dorien Wolthuis
  padcoördinator 'Stelling van Amsterdam'

 3. r.jung@online.nl

  Door R.J. Op 9 nov. 2015

  De wijziging op kaart 11 mag wel iets beter,de route langs het Noordzeekanaal loop verder door en gaat net na Wijkeroog de N246 over en dan op de nevenweg naar fort Zuidwijkermeer.
  Mooi uitzicht vanaf de grasdijk langs het kanaal.

 4. kavanrijn@gmail.com

  Ik zie dat er een kaartje is geplaats met een stuk nieuwe route. (nieuwe route van Fort bij Veldhuis via Fort a/d St. Aagtendijk naar Veer Buitenhuizen).

  Is het GPX bestand van dit SP up to date?

 5. Team Wandelnet

  Beste m.meyer,

  In het algemeen zijn grasdijken en weilanden niet toegankelijk voor honden. Je zult de route van tevoren moeten bekijken en voor elk grasdijkje een alternatief moeten zoeken.

  Het pontje bij Nesseersluis over de Amstel vaart elke dag, ook op zondag, zie:

  http://www.derondevenen.nl/over-de-ronde-venen/bediening-bruggen-en-pontveer_42891/item/pontveer-nessersluis_14163.html

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Weet iemand of deze route volledig toegankelijk is met een aangelijnde hond? En pont over de Amstel is deze zeker op een zondag uit de vaart?

  Al vast bedankt.

Ga naar het forum

Steun ons