Stelling van Amsterdam SP 9

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen21
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Stelling van Amsterdam SP 9

Volendam - Krommenie - Hoofddorp - Muiden
21reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Filesoof

  Nessersluis - Driemond is een prachtig traject, maar helaas niet het gehele jaar volledig toegankelijk. Van 15/4 tot 15/6 is het deel dat linksom de Vinkeveense Plassen loopt afgesloten in verband met het vogelbroedseizoen. Dit is vanaf het punt waar je op de Botsholsedijk linksaf slaat om naar Winkel te lopen.

  Het alternatief, rechtsom om de Vinkeveense Plassen te lopen, is niet aan te raden. Behalve een heel stuk om, moet je dan via Vinkeveen richting Baambrugge, wat een erg smalle en drukke weg is, zonder voetpad. Dan nog een heel stuk langs de A2 om weer op de route te komen.

 2. dorienwolthuis@hotmail.com

  Excuses voor late reactie: in GIS staat deze gewijzigde route inderdaad niet goed ingetekend. Dat zal verbeterd worden.

  Dorien Wolthuis
  padcoördinator 'Stelling van Amsterdam'

 3. r.jung@online.nl

  Door R.J. Op 9 nov. 2015

  De wijziging op kaart 11 mag wel iets beter,de route langs het Noordzeekanaal loop verder door en gaat net na Wijkeroog de N246 over en dan op de nevenweg naar fort Zuidwijkermeer.
  Mooi uitzicht vanaf de grasdijk langs het kanaal.

 4. kavanrijn@gmail.com

  Ik zie dat er een kaartje is geplaats met een stuk nieuwe route. (nieuwe route van Fort bij Veldhuis via Fort a/d St. Aagtendijk naar Veer Buitenhuizen).

  Is het GPX bestand van dit SP up to date?

 5. Team Wandelnet

  Beste m.meyer,

  In het algemeen zijn grasdijken en weilanden niet toegankelijk voor honden. Je zult de route van tevoren moeten bekijken en voor elk grasdijkje een alternatief moeten zoeken.

  Het pontje bij Nesseersluis over de Amstel vaart elke dag, ook op zondag, zie:

  http://www.derondevenen.nl/over-de-ronde-venen/bediening-bruggen-en-pontveer_42891/item/pontveer-nessersluis_14163.html

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Weet iemand of deze route volledig toegankelijk is met een aangelijnde hond? En pont over de Amstel is deze zeker op een zondag uit de vaart?

  Al vast bedankt.

 6. m.meijer

  Weet iemand of deze route volledig toegankelijk is met een aangelijnde hond? En pont over de Amstel is deze zeker op een zondag uit de vaart?

  Al vast bedankt.

 7. ErnstLeeuw

  J. Ossenbaar schreef dat het fort aan de Nekkerweg in de Beemster natuurgebied is en dat het niet toegankelijk is. Ik denk dat hij in de war is met een ander fort. In het Fort aan de Nekkerweg is een prachtig wellness centrum met sauna's, restaurant, zwembaden en zelfs hotelkamers. Heerlijk om na een knappe wandeling neer te strijken en beslist de moeite waard een kijkje te nemen.

  Vriendelijke groeten,

  Ernst de Leeuw

 8. Compraq

  Ik vergeet nog in mijn vorige bericht aan te geven dat men voor foto's en een uitgebreider verslag op mijn website terecht kan. http://bit.ly/1oi5noa. En ook op Facebook heb ik een groepspagina aangemaakt voor de Stelling.

 9. Compraq

  22 sep 2014
  Mooi weer en ik ben vrij.
  na een lastig OV vervoer naar Volendam kon ik eindelijk om half 10 starten.
  Mooie route en duidelijk aangegeven. Helaas het fort bij Edam door onoplettendheid gemist (daar ga ik nog een keer zo maar naar toe). Jammer dat alle forten afgesloten waren, maar.....
  Bij het Fort aan de Middenweg was het hek open en waren 2 man van Staatsbosbeheer aanwezig en kreeg ik toestemming om over en langs het Fort te lopen. Da's een buitenkansje natuurlijk die ik niet wilde laten lopen. Maar het rondje wierp bij mij vragen op en vroeg mij af of één van de beide heren daar een antwoord op wist. Wat me toen in mijn schoot geworpen werd was werkelijk fantastisch. Ik kreeg een spontane rondleiding over en rond het fort met een uitleg. Fantastisch! Vervolgens werd mij zelfs uitgelegd en geshowd hoe de watervoorziening en zuivering van het fort in elkaar zat. Jammer dat alle andere forten echt niet voor het publiek toegankelijk waren, zelfs het Fort Spijkerboor niet. En dat tijdens de maand van de Stelling. Jammer maar helaas. Maar die rondleiding pakken ze me niet meer af. :)

 10. loopjongen

  Na de nevenbatterijen van het Fort bij Aalsmeer, voert de route door een hek dat echter op slot is. Raar, want als je de route andersom zou lopen zou je aan de andere kant van het zelfde hek vastlopen. Aan de linkerkant bij de sloot kun je echter net om het hek heen naar de andere kant zwaaien.
  Een interessant en afwisselend pad!

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons