Streekpad Nijmegen

Terug naar forum overzicht

Streekpad Nijmegen SP 3

Naar de routepagina
17reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Rik-Sanders

  Dit weekend heb ik drie etappes gewandeld en geslapen in een hagelnieuwe B&B te Wijchen, vlak langs de route. De Oude Mels is een aanrader voor de wandelliefhebber.

  https://www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/wijchen/b-b-de-oude-mels/72878/

 2. schuttermajoor

  Aan de noordkant van de Duivelsberg (kaart 22) ligt het Wylenbergmeer. Dit meer met zijn oevers is een in particulier bezit zijnde recreatieplas. De route voert aan de oostkant van deze recreatieplas over een betonnen wandelpad. In de hoofdrichting lopend passeer je bij de ingang (waar je van het fietspad langs de provinciale weg Nijmegen-Kleef afbuigt en door een klaphekje moet) een groot bord waarop staat dat honden alleen tussen 1 oktober en 1 mei welkom zijn. Gek genoeg staat zo'n bord er niet waar je aan de noordkant het terrein weer verlaat. Ik ga er dan ook maar van uit, dat het wandelpad aan de oostkant van het meer het hele jaar door voor honden toegankelijk is.

 3. Ylod

  Wil 2 en 3 mei a.s. 2 dgn v dit pad lopen. Wie heeft suggestie voor de mooiste 2 Etappes? Liefst geen asfalt. Keuze is natuurlijk subjectief, maar toch. De (sfeer vd) overnachtingsmogelijkheid speelt ook een rol. Bedankt!

 4. Damiaan

  Beste mensen, op dinsdag 16 september is er om 19.00u een presentatie over de pelgrimsroute de Walk of Wisdom die met toestemming van Wandelnet op het Streekpad Nijmegen wordt ontwikkeld. Locatie: Stevenskerk.
  Het is nog een jaar voordat de pelgrimsroute wordt geopend en we gaan op deze avond de plannen voorleggen aan belangstellenden onder leiding van een ervaren dagvoorzitter.
  Hier de link naar het progamma en de mogelijkheid om aan te melden. Entree is vrij, maar er is beperkt plaats.
  http://walkofwisdom.org/vriendenavond.html

 5. bbhoteldevlinder

  Beste wandelaars,
  Hebben jullie nog plannen om een mooie wandeling te maken in de omgeving van Nijmegen en zoek je nog een bijzondere en betaalbare overnachtingsplaats? Kom dan eens kijken bij B&B Hotel de Vlinder. Sinds 30-8-2-14 zijn wij lid van Stichting Wandelnet en zijn wandelaars meer dan ooit welkom.
  Wie weet tot ziens in Nijmegen!!

 6. Team Wandelnet

  Beste Lichtloper,  Ik heb je opmerking over het kerkje van Leur doorgegeven aan de padcoordinator van het Streekpad.  Na de tweede druk in 1999 is er nog een herdruk in 2009 geweest.  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

 7. lichtloper

  Wandelde de route met de klok méé, in vijf dagen. Op mijn vierde dag maakte ik een piepklein ommetje: langs het gehuchtje Leur; het zal niet meer dan 0,5km extra zijn geweest.

  Vreemd dat dit niet in (mijn versie van) het gidsje*) staat vermeld.

  In Leur staat 'n oud kerkje, gebouwd in verscillende stijlen; dat kun je duidelijk zien aan het fotootje dat ik heb geplaatst.
  Tegenover het kerkje bevindt zich het Bezoekerscentrum 'Land van Heerlijkheden'; zie http://bezoekleur.nl/.

  *) ik gebruikte de uitgave van "mei 1999".
  [is/komt er nog 'n nieuwe uitgave?]

 8. marjonbakker4

  Sinds een tijdje lopen we elke maand ongeveer 10 kilometer van dit pad, begonnen in Weurt, met de klok mee, nu bij Nederasselt. Het valt ons op dat de markering op heel veel plekken ontbreekt. Ik heb een oud routeboekje, dus soms is het wel een beetje zoeken!

 9. Suunto

  De gemeente Nijmegen verwijderd regelmatig stickers e.d. die aangebracht zijn op lantaarnpalen en verkeersborden. In Nijmegen kan het dus voorkomen dat de markering op sommige plaatsen ontbreekt.

 10. Team Wandelnet

  Beste wandelaar wagelink,  Ik heb je melding over het Streekpad doorgegeven aan de padcoordinator.  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons