Boerenlandpaden

Routetype

Boerenlandpad of -route?

Een boerenlandpad is nog geen route. Een boerenlandpad is alleen het gedeelte van de wandelroute dat over het land van de boer gaat, ook wel particulier agrarische grond genoemd. Wel wordt een boerenlandpad vaak opgenomen in een ommetje, hierdoor zijn de boerenlandroutes ontstaan. Een selectie van de boerenlandroutes vindt u op deze pagina. Via de routezoeker kunt u ook selecteren op het type boerenlandroute en alle routes vinden.

Mag de hond mee?

In de meeste gevallen is het niet toegestaan uw hond mee te nemen om de verspreiding onder koeien van Neospora tegen te gaan. In een enkel geval wel, maar dan alleen als u hem steeds aan de lijn houdt en goed onder controle heeft. Bij elk ommetje staat aangegeven of de hond wel of niet mee mag op uw wandeling.

Wat bij maaien en oogsten?

De boer kan het pad tijdelijk afsluiten vanwege werkzaamheden. Gelukkig komt dit maar zelden voor en meestal zal ter plaatse een oplossing gevonden worden voor de wandelaar.

Recente berichten over Boerenlandpaden

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Simon5630

  Vandaag het Vierambacht Polderpad gelopen. Althans een gedeelte daarvan. Halverwege bleek dat de hond niet verder mee mocht. Dit staat helaas niet in de beschrijving aangegeven.:-(

 2. paaltjes

  Vandaag Ommetje Aarlanderveen gelopen. Jammer dat er op de site niet staat aangegeven dat als je na de laatste molen rechtsaf op de Achtermiddenweg komt en daarna linksaf het weiland in zou moeten, dit weiland verboden toegang is tijdens broedseizoen. Verder een prachtige wandeling.

 3. pluk

  vandaag de zwetlandroute gelopen. volgens onze gps was het 7,5 km.
  duidelijk aangegeven, nabij startpunt is kleine parkeerplek bij het water.
  tocht loopt door de uitgestrekte boeren akkers.

 4. RSL

  Gelopen op 16-3-2014 van Woerden naar Driebruggen.
  De route loopt voornamelijk over een smalle strook land wat is ingesloten door lange sloten. Het eerste deel van deze strook is echter niet toegankelijk indien de route wordt gevolgd (v.a. Woerden) zoals hij hier staat ingetekend op de kaart. Onduidelijk of het op een andere plek wel kan maar indien de kaart wordt gevolgd kan het niet. Gelukkig werden we gematst door de boer van het land die ons via een balk over de sloot op de strook land liet. Daardoor konden we gelukkig deze leuke route vervolgen. De stroken land (deel 1 en 2) zijn bij de "Tuurluur" gewoon toegankelijk.

 5. Team Wandelnet

  Bese Peter en Miek,  Op de volgende website vind je meer informatie over een onderzoek naar de invloed van honden op de Neospora versreiding.  http://www.landregels.nl/themas/voedselveilgheid-gezondheid/is-neospora-besmetting-geregeld/  Meestal is de oorzaak van de Neospora verspreiding de hond van de boer zelf. Verspreiding van moeder op dochter is veel groter dan die van de hond op de koe.  Overigens is het altijd verstandig om de hond aangelijnd te hebben als er vee rondloopt. Honden geven onrust bij koeien en schapen  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

Ga naar het forum

Steun ons