Wandelen rond de Zuiderzee

Specials

Stadjes en dorpen aan het Zuiderzeepad

Het Zuiderzeepad loopt door 29 gemeenten. Alle bekende Zuiderzeestadjes worden door de wandelaars bezocht. Er is veel te zien en te beleven over cultuur, historie, erfgoed, economische activiteiten toen en nu en natuurlijk mogelijkheden voor horeca en overnachtingen. De gemeenten Enkhuizen, Medemblik, Hollands Kroon, Nijkerk, Putten, Harderwijk, Oldebroek, Fryske Marren en Sud-West Fryslan presenteren zich.

Ontdek de plaatsen

Tweets Zuiderzeepad

@zuiderzeepad:

“RT @Afsluitdijk2020: Word jij onze nieuwe collega? #afsluitdijk #vacature #marketing #voorlichter #communicatie https://t.co/PFVLfdavEV “En? Wat heeft de toekomst voor ons te bieden? https://t.co/3JzVwdSVmM “RT @wandelnet: Het is lente! Tijd voor 4 nieuwe NS-wandelingen. Do 30 maart staan ze op https://t.co/QHwjfAAhDv en https://t.co/aMkZTjAijT…

Bezienswaardigheden langs de route

Het Woudagemaal en het Duikmuseum in Lemmer, het Jopie Huisman museum in Workum of het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen maar ook het Zuiderzee- museum in Enkhuizen en de visafslag in Elburg. Overal zien bezienswaardigheden langs de vernieuwede route van het Zuiderzeepad. Volop cultuur naast prachtige natuurgebieden als de Weerribben en het Kornwerderzand. Zo krijgt wandelen over het Zuiderzeepad een extra dimensie door de geschiedenis in te duiken of achtergronden te ontdekken in musea of bezoekerscentra.

Ontdek meer

Zuiderzeemuseum - Verhaal van een rijke cultuur

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is een natuurlijk partner voor het Zuiderzeepad. Een bezoek aan het binnen- en buiten- museum is een aanrader voordat je de route gaat lopen. Het geeft een mooi referentiekader voor alles wat je onderweg tegen komt. Een bezoek na afronding van de route doet je de belevenissen van onderweg herbeleven en is een feest der herkenning.

Zuiderzeemuseum

Foto van de maand

We vragen wandelaars van het Zuiderzeepad hun foto’s in te sturen en kiezen iedere maand de mooiste, beste, leukste,ontroerendste foto van die maand uit. Natuurlijk dingen die foto’s mee naar de beste Zuiderzeepad foto van het jaar.

Aansluiting op wandelroutes en netwerken

Er liggen rond de Zuiderzee behalve het Zuiderzeepad nog tal van andere paden, routes en wandelnetwerken.Zo zijn er bijvoorbeeld diverse aansluitingen op het Westerborkpad, het Noord-Hollandpad en het Wandelnet Almere.

Overzicht

Overzichtskaart Zuiderzeepad

Steun ons