Trekvogelpad LAW 2

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 37
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Trekvogelpad, ook wel ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd, is het langste natuurpad van Nederland! Het loopt van Bergen aan Zee dwars door Midden-Nederland naar Usselo vlakbij de Duitse grens. Een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. Verrekijker meenemen dus! De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek: het Trekvogelpad laat het u allemaal zien.

Recente berichten over Trekvogelpad LAW 2

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Team Wandelnet

  Beste Carla,

  Bedankt voor je aanvullingen op mijn verhaal over de handgrepen bij het schrikdraad. Ik ben blij, dat de route te lopen is.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team wandelnet

 2. 1Zwaluw

  Beste heer Emman, en Fred Triep, Heb vandaag (26-10-2014) de route van Bergen aan Zee naar Alkmaar gelopen. Lang de Hoevervaart was er inderdaad dwars op het pad schrikdraad gespannen maar deze was wel te openen met een oranje handgreep. Naar aanleiding van wat ik hier voorgaand gelezen had, heb ik voor de zekerheid handschoenen op mijn wandeling meegenomen, maar deze waren niet nodig. Ook zijn er bij de meeste hekken trappen geplaatst waarover ik makkelijk kon klimmen om weer verder te gaan. Bij één hek was dit niet het geval maar na een beetje zoeken zag ik dat men met planken, in een V vorm, door het riet de passage mogelijk heeft gemaakt. Hartelijke groet.

 3. 1Zwaluw

  Beste heer Emman, en Fred Triep, Heb vandaag (25-10-2014) de route van Bergen aan Zee naar Alkmaar gelopen. Lang de Hoevervaart was er inderdaad dwars op het pad schrikdraad gespannen maar deze was wel te openen met een oranje handgreep. Naar aanleiding van wat ik hier voorgaand gelezen had, heb ik voor de zekerheid handschoenen op mijn wandeling meegenomen, maar deze waren niet nodig. Ook zijn er bij de meeste hekken trappen geplaatst waarover ik makkelijk kon klimmen om weer verder te gaan. Bij één hek was dit niet het geval maar na een beetje zoeken zag ik dat men met planken, in een V vorm, door het riet de passage mogelijk heeft gemaakt. Hartelijke groet.

 4. Team Wandelnet

  Beste Emman,

  Jouw bericht over de schrikdraad heb ik doorgestuurd naar de padcoordinator van het Trekvogelpad.

  Was de schrikdraaad misschien alleen bedoeld om vee tegen te houden? Soms kan de wandelaar het rubberenhandvat in de draad gebruiken om hem even los te maken en de draad te passeren. Was dat mogelijk?

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

 5. Emman

  27 augustus het stuk Alkmaar-Bergen aan Zee gelopen, leuke route. Knap hoeveel onverharde paadjes er toch in dit goed bebouwde gebied gevonden zijn. Helaas is het dijkje langs de Hoevervaart (km. 14,8 op beschrijving) weer geblokkeerd door middel van schrikdraad. Stond in de beschrijving dat dit al eerder was gedaan en dat een rechterlijke uitspraak het weer heeft geopend - helaas weer mis dus. Een stuk weiland is inclusief het pad over de dijk afgezet, dus om dat pad tekunnen volgen zou je door de vaart moeten. Alternatieve route is via Zomerdijkje en Kalkovenseweg naar Egmond, dus ben omgekeerd en die maar genomen. Hoop dat er iets aan gedaan kan worden - dit deel van de route, langs het water, door de velden, was nou juist genieten.

Ga naar het forum

Steun ons