Trekvogelpad LAW 2

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 42
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Trekvogelpad, ook wel ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd, is het langste natuurpad van Nederland! Het loopt van Bergen aan Zee dwars door Midden-Nederland naar Usselo vlakbij de Duitse grens. Een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. Verrekijker meenemen dus! De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek: het Trekvogelpad laat het u allemaal zien.

Recente berichten over Trekvogelpad LAW 2

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Elstieman

  Toen we aankwamen aan het einde van het trekvogelpad konden we geen markering vinden. Het pad eindigde gewoon bij de bushalte. Geen bord met overzicht van het hele pad, zoals bij de start in Bergen aan Zee of onderweg bij een Nivonhuis, helemaal niks, ook geen houten bord met trekvogelpad - Bergen aan Zee tot Usselo 400 km. Erg jammer, want het is toch een mooi moment en markering van de lange tocht die je gelopen hebt. Een prachtig pad die we iedere wandelaar kunnen aanraden.

 2. Mark_Hlo

  Op 25 april 2015 hebben wij weer een deel van het Trekvogelpad gewandeld, namelijk van Otterlo naar Loenen. Tot onze verbazing moesten wij entree betalen bij het “Nationaal park de Hoge Veluwe”. Is het mogelijk om dit toe te voegen aan de site zodat andere wandelaars, net als wij, niet worden verrast als zij € 8,50 per persoon moeten betalen. Het gaat hierbij om het deel beschreven in route 16.

  Wij zijn in december 2013 begonnen in Bergen aan Zee en na 12 etappes in Loenen. Wij wandelen gewoon op de pijlen met ondersteuning van een GPS, wat goed is te doen.

  Mark

 3. TuuronTour

  Kasteel Ruurlo staat nog in de steigers, dus de route linksom is daar nog steeds geblokkeerd. Maar vanaf de weide met het kanon en een oud bord met plattegrond kan je over een bruggetje naar de orangerie (prieel-achtig gebouw) toe lopen. Achter de orangerie kan je het terrein verlaten via een loopbrug. Je komt dan op een pad langs een weg uit. Ga linksaf naar het dorp Ruurlo, of ga rechtsaf om de route naar Eibergen te vervolgen.

  Op de site van Nivon lees ik dat het de bedoeling is een pad rechtsom het kasteel te volgen. Was het dan niet handig geweest om de volgende twee dingen te doen:
  - Een tijdelijk bord met uitleg neerzetten op het punt waar je rechtsaf moet slaan.
  - De tijdelijke route verwerken in de GPS-track die deze website ter download aanbiedt.

  Want ik gebruik tegenwoordig de GPS voor de navigatie onderweg, ligt lekkerder in de hand en kan beter tegen waterdruppels dan een boek. Daarom vind ik het een groot pluspunt dat ik hier tracks kan downloaden. Het voordeel van tracks is ook dat je ze snel kan aanpassen op (tijdelijke) routewijzigingen itt een gedrukt boek.

 4. Gerdam

  Wij hebben weer 2 dagen heerlijk gewandeld. Wat is de Achterhoek toch mooi. De route is overal duidelijk aangegeven.
  We hadden het wel zonder boekje kunnen doen.
  Dit was bij Planken Wambuis wel even anders. Hier was het slecht aangegeven en was de route slecht te vinden.
  Jammer is alleen dat er onderweg zo weinig plekken zijn waar je even iets kunt drinken en uitrusten, vooral als het weer wat kouder is, heb je daar juist behoefte aan.

 5. 1000Patricia

  Gisteren het tweede traject gelopen van het trekvogelpad. Dit viel wel wat tegen na het prachtige eerste traject. Vrijwel alleen maar asfalt. Het polderlandschap is natuurlijk wel de moeite waard. Ik was helaas te vroeg voor de weidevogels.
  Hopelijk volgt snel een natuurlijker wandeltraject.

Ga naar het forum

Steun ons