Trekvogelpad LAW 2

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 34
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Trekvogelpad, ook wel ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd, is het langste natuurpad van Nederland! Het loopt van Bergen aan Zee dwars door Midden-Nederland naar Usselo vlakbij de Duitse grens. Een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. Verrekijker meenemen dus! De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek: het Trekvogelpad laat het u allemaal zien.

Recente berichten over Trekvogelpad LAW 2

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Team Wandelnet

  Beste Emman,

  Jouw bericht over de schrikdraad heb ik doorgestuurd naar de padcoordinator van het Trekvogelpad.

  Was de schrikdraaad misschien alleen bedoeld om vee tegen te houden? Soms kan de wandelaar het rubberenhandvat in de draad gebruiken om hem even los te maken en de draad te passeren. Was dat mogelijk?

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

 2. Emman

  27 augustus het stuk Alkmaar-Bergen aan Zee gelopen, leuke route. Knap hoeveel onverharde paadjes er toch in dit goed bebouwde gebied gevonden zijn. Helaas is het dijkje langs de Hoevervaart (km. 14,8 op beschrijving) weer geblokkeerd door middel van schrikdraad. Stond in de beschrijving dat dit al eerder was gedaan en dat een rechterlijke uitspraak het weer heeft geopend - helaas weer mis dus. Een stuk weiland is inclusief het pad over de dijk afgezet, dus om dat pad tekunnen volgen zou je door de vaart moeten. Alternatieve route is via Zomerdijkje en Kalkovenseweg naar Egmond, dus ben omgekeerd en die maar genomen. Hoop dat er iets aan gedaan kan worden - dit deel van de route, langs het water, door de velden, was nou juist genieten.

 3. Gerdam

  Heerlijk gewandeld vanaf Soest en dan is het leuk als er opeens een bankje staat, geplaatst door iemand die daar woont en weet dat er regelmatig wandelaars voorbij komen. De plek is Kaart 29 bij Soesterberg,voorbij Cenakel 18 door het bos en dan bij de eerste huizen. Fijn dat er mensen zijn die daar aan denken. De route is schitterend, alleen om er af en toe te komen kost nogal veel reistijd met het openbaar vervoer. Maar dat hebben we er wel voor over. We zijn nu over de helft.

 4. Team Wandelnet

  Beste Wim van Tuyl,

  Je bericht over de matige markering heb ik doorgestuurd naar de padcoordinator van het trekvogelpad.

  Bedankt en wandel ze.

  Fred Triep, Team Wandelnet

 5. wimvantuyl

  Liep op 25-8-2014 van Eerbeek naar Vorden. Blz. 141-151 boekje Trekvogelpad; 4e druk, 2010. Bladzij 147, 7e regel van boven: "Bij kruising rechtdoor richting Steenderen(Onderstraat)." Dit vond ik enigszins verwarrend want even later wijst zo'n mooi ouderwets ( we zijn in Bronkhosrt!) ANWB-bord voor richting Steenderen juist naar rechts. En een marklering ontbreekt. Een markering toevoegen op het kruispunt verdient m.i. aanbeveling. Even verderop in de wandeling (regels 9/10) zouden de markeringen op de bomen een vers likje verf kunnen gebruiken! Erg vervaagd. Maar verder voorreffelijk gemarkeerd! Tussen Wichmond en Vorden bevindt zich een mooie self-service-horeca plek: De Rietberg. Staat niet in het boekje.

Ga naar het forum

Steun ons