Trekvogelpad LAW 2

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 24
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Trekvogelpad, ook wel ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd, is het langste natuurpad van Nederland! Het loopt van Bergen aan Zee dwars door Midden-Nederland naar Usselo vlakbij de Duitse grens. Een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. Verrekijker meenemen dus! De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek: het Trekvogelpad laat het u allemaal zien.

Recente berichten over Trekvogelpad LAW 2

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. gjavandijk

  Vandaag 14-6-2014 van Vorden naar Ruurlo gelopen. De hekken waar Wim V op 28-4-2014 over spreekt staan er nog steeds. Huis Ruurlo wordt verbouwt tot museum, en dit gaat nog wel even duren. De doorsteek tussen KM349-350 is een goed alternatief. Je kunt door heggen en langs bouwhekken wurmen als je wilt (Heb dit helaas maar gedaan), maar prettig is het niet. De aannemer had het gelukkig niet hermetisch afgesloten.

 2. wimvantuyl

  Dag Miekiel, Opmerkingen als de jouwe zijn natuurlijk altijd welkom. Maar ik had de routewijzingen als gevolg van de pontverplaatsing al op 29 juni 2013 op de site van HetTekvogelpad gezet. Met vriendelijke groet, Wim van Tuyl (markeerder Het Tekvogelpad)

 3. fvandermeer

  Prachtige etappe om mee te beginnen. Ik trof het met het weer. Het stuk door de duinen is onovertroffen. Met fikse tegenwind de polder in, waar ik nog het mooie Egmond aan de Hoef op mijn pad vond. Verslagje en foto's bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/trekbergen

 4. WimV

  Hekken om huize Ruurlo. Vandaag (28-4-2014) van Borculo naar Vorden gelopen. De route gaat over het terrein van huize Ruurlo, maar de route wordt versperd met hekken ivm de restauratie. Er staat niet bij hoe lang de afsluiting duurt. Komend vanaf het oosten kun je (na het bekijken van het huis) beter teruglopen naar km-punt 350 en daar doorsteken naar km-punt 349. Richting westen gaat het dan op dezelfde manier (maar andersom). Alternatief is dat je wat ruimer om het huis heenloopt, maar dat is meer zoeken.

 5. Fran1968

  Vrijdag 14 maart begonnen met het eerste stuk van dit pad: van Bergen aan Zee naar Egmond aan de Hoef gelopen. Ik loop diverse wandelpaden door elkaar (ik houd van afwisseling) en maximaal 15 km per keer. Betekent af en toe gepuzzel met start en eindpunt maar deze eerste etappe stond zo in het boekje aangegeven. Erg mooie route door de duinen en bos, goed aangegeven ook in boekje en langs de route.

Ga naar het forum