Trekvogelpad LAW 2

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen51
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Trekvogelpad, ook wel ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd, is het langste natuurpad van Nederland! Het loopt van Bergen aan Zee dwars door Midden-Nederland naar Usselo vlakbij de Duitse grens. Een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. Verrekijker meenemen dus! De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek: het Trekvogelpad laat het u allemaal zien.

Recente berichten over Trekvogelpad LAW 2

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. jongenelen

  Zaterdag 23 januari het trekvogelpad gelopen van Weesp naar Diemen.Mooie tocht,tot aan het Gaasperdammerpark.
  Volgens de beschrijving moet bij paal 18196 het schelpenpad worden gevolgd,waarna geen bewijzering meer is.
  Zijn links afgeslagen en konden niet verder ivm.werkzaamheden .
  In het park was helemaal geen bewijzering meer.
  Terug gelopen naar de rijksweg.Daar staat rechts een lantaarn-
  paal met een law-sticker,wijzend naar de verkeerde richting.
  Terug het park richting planetarium en daar bleek dat de vermelde viaducten niet meer ingebruik zijn.
  Doorgelopen naar de provincialeweg (Golden Tulp hotel)en daar links af het viaduct onderdoor.Hier staat de route weer gemarkeerd.

 2. Dick1

  Na voltooiing van het geweldige Kustpad, gisteren eerste etappe van Trekvogelpad. Eerste gedeelte tot Egmond aan den Hoef was schitterend maar langs de Hoevervaart is een LAW onwaardig. Je strompelt door een weiland waar minimale concessies zijn gedaan aan de wandelaar. Ergens in het midden van de vaart sta je oog in oog met agressief paard dat bij het hek klaar staat met zijn kont naar de wandelaar om hem een trap te verkopen. Ongeveer hetzelfde kan je overkomen op het Hanzepad als je langs stieren moet in de uiterwaarden. Het is dus niet zo dat lopen langs boerenerven een mooi alternatief is voor het lopen langs autowegen. Veel boerderijen hebben evenveel uitstoot van fijnstof als autowegen. Het zoeken van een goede route is echt puzzelwerk.

 3. TuuronTour

  Afgelopen weekend het Trekvogelpad afgerond! Het was in zijn geheel beslist de moeite waard, veel afwisseling qua landschap. De etappes hadden soms wel een raar eindpunt - een bushalte "in de middle of nowhere" waar de bus maar 1 keer per uur langskomt of zelfs alleen een belbusje komt. Dan bedacht ik maar een extra stukje route naar een beter eindpunt. Bv station Den Dolder voor het stuk tussen Hilversum en Austerlitz in. Of bushalte Scholtenhage in Haaksbergen voor de laatste twee etappes.

  Verder ben ik het met de reactie van Elstieman op 26 mei 2015 eens dat het jammer is dat er geen leuk bordje of wegwijzer op het eindpunt staat om mee op de foto te kunnen gaan. En dat terwijl er vlakbij de kerk in Usselo wel een klein grasveldje is met twee zitbanken en infoborden over het fiets- en wandelnetwerk. Daar kan je makkelijk ook een bord over het Trekvogelpad bij plaatsen. Zou leuk zijn als dat ooit gerealiseerd wordt!

 4. Janlouter

  Eind juli 2015 ben ik gestart met het trekvogelpad. Voor geïnteresseerde wandelaars:
  Mijn blog : www.wandelen-trekvogelpad.blogspot.nl
  Niet alleen een beschrijving van de route maar ook ontmoetingen onderweg worden beschreven. Veel leesplezier
  Jan louter

 5. uithuizen

  Op 15 juli mijn tiende etappe gelopen van Loenen naar Vorden. Na km 327 van het gidse kom je bij de Baakse Beek. Tot mijn schrik stond daar een bord met: wandelpad gesloten. In de verte zag ik een dragline en dacht: "het zal wel meevallen". In plaats van een pad was er een brede, onverharde, werkweg. Die heb ik afgelopen en kwam bij een dragline die de Baakse beek eens onder handen ging nemen. Een heel hoge berg met klei blokkeerde mijn voortgang. Dat was nabij De Runnenboorn. (zie kaart 52) Om de berg gelopen en tenslotte het oude pad ontdekt. Dat was niet zo lekker lopen met een meter hoge en natte vegetatie. Na de kleine stuw overgestoken te hebben, ging het pad onder de zelfde condities verder. Is er een alternatieve route? Die was in ieder geval niet aangegeven. Bij de Voordense weg werd het weer normaal., dus 2 km afzien.Is dit bekend?

Ga naar het forum

Steun ons