Trekvogelpad LAW 2

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 20
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Trekvogelpad, ook wel ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd, is het langste natuurpad van Nederland! Het loopt van Bergen aan Zee dwars door Midden-Nederland naar Usselo vlakbij de Duitse grens. Een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. Verrekijker meenemen dus! De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek: het Trekvogelpad laat het u allemaal zien.

Recente berichten over Trekvogelpad LAW 2

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Fran1968

  Vrijdag 14 maart begonnen met het eerste stuk van dit pad: van Bergen aan Zee naar Egmond aan de Hoef gelopen. Ik loop diverse wandelpaden door elkaar (ik houd van afwisseling) en maximaal 15 km per keer. Betekent af en toe gepuzzel met start en eindpunt maar deze eerste etappe stond zo in het boekje aangegeven. Erg mooie route door de duinen en bos, goed aangegeven ook in boekje en langs de route.

 2. miekiel

  Het pontje gaat nu een paar honderd meter verder. Dus komend vanaf Landsmeer (Beekstraat) naar rechts (daarna bocht naar rechts). Pontje kost maar € 0,25. Na het pontje linksaf, langs restaurant. Onder rijksweg N235 door en bij kruising rechtsaf en meteen bij trap omhoog, zodat je op het fietspad naast de N235 uitkomt.

 3. schuttermajoor

  De Grebbeberg is verboden voor honden. In de gids staat op kaart 38 een alternatieve route voor wandelaars met hond getekend over het fietspad aan de voet van de berg. Maar ondertussen blijkt ook dit fietspad voor honden verboden te zijn. Op http://flic.kr/p/gWFjfD vind je een kaartje met een andere alternatieve route. Nu maar wachten totdat Utrechts Landschap ook de Laarsenberg tot voor honden verboden gebied verklaart. Daar schijnt het nu te druk met honden te zijn..... Overigens kan je op http://home.kpn.nl/wedelman/wandelenmetjehond/ een overzicht vinden met alle hindernissen en verboden trajecten die ik op het Trekvogelpad (en nog 12 andere met mijn hond gelopen paden) ben tegen gekomen, met eventuele alternatieven.

 4. Team Wandelnet

  Beste eigenaar van Zuidschermer,

  Ik heb jullie adres doorgegeven aan de padcoordinator van het Trekvogelpad, zodat het adres op de website kan worden opgenomen.

  Ik mis alleen een adres bij jullie verwijzing. Kunnen jullie die nog melden?

  met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

 5. zuidschermer

  Wij zijn sinds kort met veel enthousiasme begonnen met het aanbieden van een betaalbare overnachting met ontbijt. We zijn geregistreerd bij VRIENDEN OP DE FIETS. De overnachting(en)is voor max. 4 personen, 1x 2p. en 2x 1p. kamer. Contactgeg. zuidschermer@hotmail.com - 0725403648

Ga naar het forum