Utrechtpad SP 13

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen52
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Utrecht is niet alleen een leuke stad. Het is ook een prachtige provincie. Wie het Utrechtpad bewandelt kan er over meepraten. Een wandeling door landschappen op het 'geografisch scharnierpunt' van Nederland. Deze voormalige ontmoetingsplaats van zee, wind, ijs en rivieren is door de centrale ligging prettig dicht bij huis voor veel wandelaars. Het Utrechtpad verbindt een aantal indrukwekkende landschapsgebieden: de Utrechtse Heuvelrug, het Kromme Rijngebied, de Gelderse Vallei, de Eemvallei en de Vechtvallei.

Recente berichten over Utrechtpad SP 13

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Fran1968

  Vandaag heb ik van Werkhoven naar Wijk bij Duurstede gelopen. Wat een mooie route was dit, ik kom met de streekpaden en LAWs op plekjes die ik zelf nooit zou kunnen vinden. Complimenten aan de routemakers/beheerders.

  Eén opmerking over kaart 5 (versie 2014), de loopplank die je over moet steken naar landgoed Sterkenburg was in niet zo'n goede conditie, wellicht handig om daar even te gaan kijken en de loopplank te maken. Verder geen opmerkingen, heb genoten.

 2. WillemWandelaar

  Utrecht > Bunnik

  Vandaag hebben we dit traject van het Utrechtpad gelopen. Prachtig om langs de Kromme Rijn te wandelen op deze mooie dag, met zo veel ontluikend groen.
  Ik hoop op mijn blog te schrijven over het Utrechtpad.

  www.willemswonderlijkewandelingen.com

 3. Barry86

  Vorige week het traject Veenendaal-West / Scherpenzeel van het Utrechtpad gelopen. Mooi langs de liniedijk. Maar ik heb zelden trajecten gelopen waar de markering zo ontbrak. Misschien dat het traject compleet veranderd is en dat slechts flarden oude markering nog getuigden van wat ooit dit traject was? Kaartje op deze pagina en markering komen in ieder geval niet overeen (markering was er gewoon nauwelijks)...

 4. IenVrolijk

  2e Paasdag toch redelijk weer dus vroeg op en met het OV vanuit W.Brabant naar Veenendaal W.Ging allemaal prima, via den Bosch door werkzaamheden op route via Rdam. In Veenendaal op info boekje lopen, niet veel markering.Via een smal paadje langs een boerenerf met houthakker, ri. A12 en spoorbaan, kwamen bij Fort a.d. Buursteeg. Hier wordt groot infocentrum gebouwd over Grebbelinie, misschien tzt ook goed voor een koffiepauze? Jammer, geen markering meer te zien tot bij afslag ri. Kasteel. Door blessure slaan we het uitstapje naar t kasteel over, wat ook vanaf Arnhemseweg te zien is. Lopen verder over de liniedijk, indrukwekkend en niet voor te stellen dat hier in 1940 zo gevochten is! Veel wandelaars op deze paasdag en mooi wandelweer al is er af en toe een koude wind.
  Na de grote camping in de wei kwamen we bij restaurant de Dennen uit die gelukkig open was. Tijd voor een warm drankje met lekker gebak voordat we met bus en trein terug gaan naar W.Brabant, 3 uur reizen met het laatst stukje weer een overvolle trein door werkzaamheden maar ach, het was de moeite waard! Weer een mooi stukje Nederland gezien!

 5. Team Wandelnet

  Beste jan,

  Het kan gebeuren dat markering en beschrijving in de gids langs een LAW en streekpad niet kloppen. De markering is altijd leidend. Mogelijke wijzigingen in de route worden dus gemarkeerd en de beschrijvingen komen op de website van Wandelnet.

  Kijk voordat je gaat lopen altijd even op de website of de route gewijzigd is en wat de wijzigingen inhouden.

  Helaas zal er geen nieuwe routegids meer verschijnen, het Nivon heeft besloten geen papieren gidsen meer te maken (het Wandelnet nog wel). In de toekomst zal je voor de Nivonroutes dus moeten kijken op de websites van Wandelnet of Nivon.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Wandelend gisteren met de uitgave van 2004 van het Utrechtpad, liep het bij Cothen (leuk) mis. De beschrijving en de markering spoorden niet met elkaar.
  Wie zou me kunnen helpen aan of verwijzen naar de beschrijving van de route vanaf het moment waar je landgoed Hardenbroek verlaat? De Kromme Rijn volgend loopt het dan fout in de buurt van Cothen. We hebben er gisteren zelf maar een leuk eind aan gebreid, maar willen toch graag dat laatste stuk naar Wijk nog een keer langs een mooie route en niet langs de provinciale weg lopen...
  Veel dank alvast!
  Groet,
  Jan van Thiel
  thiel@xs4all.nl

Ga naar het forum

Steun ons