Veluwe Zwerfpad, SP 16

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen31
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Verbaas u over de enorme stuifzandgebieden, uitgestrekte heidevelden en glooiende heuvels. Het Veluwe Zwerfpad voert u 375 kilometer over vooral onverharde paden door een unieke streek. De Veluwe is niet voor niets het meest populairste wandelgebied van Nederland. Herten, reeën, wilde zwijnen en zelfs moeflons kunnen uw pad kruizen. Ga op pad en ontdek de geheimen van de Veluwezoom, het Kootwijkerzand, Loenermark en Nationaal Park De Hoge Veluwe. Door de verbindingsroutes zijn er tal van mooie rondwandelingen en meerdaagse tochten te lopen over dit streekpad.

Recente berichten over Veluwe Zwerfpad, SP 16

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Caersbart

  Helemaal van uit België een weekendje op de Hoge Veluwe. Wat een prachtig natuurgebied. Door mooie herfstdag wel redelijk druk. We komen zeker nog eens terug om de streek te voet te verkennen.
  Een verslagje van onze dag vindt je op http://www.caersbart.be of op onze FB-page fb.com/wonderandwandering.

 2. JanLafeber

  Wandelaars die de route C volgen (Veluwe Zwerfpad, derde druk, 2015) moeten er op verdacht zijn dat de in de routebeschrijving genoemde nummering op de paaltjes niet(!) corresponderen met de werkelijke nummering op de paaltjes in het veld. Alleen ruiterknooppunt 10 (blz. 147) komt overeen met de in het veld aangetroffen paalnummering.

 3. TeunSpaans

  Voor hondenbezitters:Het Wekeromse zand is niet voor honden toegankelijk, ook niet aan de lijn.
  Op kaart 11 is er een kort stukje priveterrein waar honden in het geheel niet zijn toegestaan. Dit laatste was te vermijden door naar rechts het hek te volgen en verderop naar de asfaltweg te lopen.

 4. JanLafeber

  In het westelijk deel van de Hoge Veluwe worden diverse heideterreinen met elkaar verbonden door middel van zogenaamde corridors. Dat betekent dat wegen soms een ander karakter hebben dan uit de route beschrijving valt op te maken. Stukken bos zijn op diverse plaatsen gekapt, waardoor kaart en werkelijkheid nogal kunnen verschillen. Een ander verschil is dat wat bijvoorbeeld in de routebeschrijving aangeduid wordt als een slecht zichtbaar graspad over het Oud-Reemsterveld is veranderd in een brede grindweg.
  (betreft variant A uit de derde druk 2015 en Hoge Veluwe west uit de uitgave van 2010)

 5. TeunSpaans

  Het traject op kaart 2 was prachtig. Helaas is de verf op verschillende plaatsen erg vaag geworden. Ook enkele bordjes zijn verdwenen. Gelukkig is er met kaart en beschrijving nog goed uit te komen. De bewegwijzering van de kaarten 1, en 3, 4 en 5 is goed tot uitstekend.

  http://teunspaans.blogspot.nl/2016/10/veluwe-zwerfpad-arnhem-oosterbeek.html

Ga naar het forum

Steun ons