Veluwe Zwerfpad, SP 16

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen29
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Verbaas u over de enorme stuifzandgebieden, uitgestrekte heidevelden en glooiende heuvels. Het Veluwe Zwerfpad voert u 375 kilometer over vooral onverharde paden door een unieke streek. De Veluwe is niet voor niets het meest populairste wandelgebied van Nederland. Herten, reeën, wilde zwijnen en zelfs moeflons kunnen uw pad kruizen. Ga op pad en ontdek de geheimen van de Veluwezoom, het Kootwijkerzand, Loenermark en Nationaal Park De Hoge Veluwe. Door de verbindingsroutes zijn er tal van mooie rondwandelingen en meerdaagse tochten te lopen over dit streekpad.

Recente berichten over Veluwe Zwerfpad, SP 16

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. TeunSpaans

  Voor hondenbezitters:Het Wekeromse zand is niet voor honden toegankelijk, ook niet aan de lijn.
  Op kaart 11 is er een kort stukje priveterrein waar honden in het geheel niet zijn toegestaan. Dit laatste was te vermijden door naar rechts het hek te volgen en verderop naar de asfaltweg te lopen.

 2. JanLafeber

  In het westelijk deel van de Hoge Veluwe worden diverse heideterreinen met elkaar verbonden door middel van zogenaamde corridors. Dat betekent dat wegen soms een ander karakter hebben dan uit de route beschrijving valt op te maken. Stukken bos zijn op diverse plaatsen gekapt, waardoor kaart en werkelijkheid nogal kunnen verschillen. Een ander verschil is dat wat bijvoorbeeld in de routebeschrijving aangeduid wordt als een slecht zichtbaar graspad over het Oud-Reemsterveld is veranderd in een brede grindweg.
  (betreft variant A uit de derde druk 2015 en Hoge Veluwe west uit de uitgave van 2010)

 3. TeunSpaans

  Het traject op kaart 2 was prachtig. Helaas is de verf op verschillende plaatsen erg vaag geworden. Ook enkele bordjes zijn verdwenen. Gelukkig is er met kaart en beschrijving nog goed uit te komen. De bewegwijzering van de kaarten 1, en 3, 4 en 5 is goed tot uitstekend.

  http://teunspaans.blogspot.nl/2016/10/veluwe-zwerfpad-arnhem-oosterbeek.html

 4. JanLafeber

  Op de kaarten van de variant route B (Veluwe Zwerfpad, derde druk, 2015) staat een bronstroute ingetekend van 15/9 - 24/12. In de omschrijving staat echter "Omleiding tijdens de bronsttijd (sept.). Die informatie is deels onjuist en deels onvolledig.

  De Stichting Hoge Veluwe heeft delen van de routes A, B en C afgesloten tijdens de bronsttijd (het betreft dus niet alleen het aangegeven gedeelte in route B, maar ook de beide andere varianten, die daardoor niet gelopen kunnen worden). Dit jaar ging de beperking al in op 1 september (en dus niet pas op 14 september, zoals op de kaart wordt aangegeven). Vooralsnog gold de beperking voor de maand september, maar een telefoontje vandaag leverde op dat de beperkingen met een week verlengd zijn tot maandag 10 oktober a.s.

 5. JanLafeber

  Bij de routewijziging kaart 51, blz. 165 wordt een omschrijving gegeven waar ik geen chocola van kan maken. Het betreft het traject Hierdense Beek - Leuvenum en v.v.
  Ik gebruik de geactualiseerde uitgave uit 2010. Maar de zin "Waar Zuiderzeepad (wit-rood) van links invoegt rechtdoor, bosweg vervolgen. ......" tref ik daar niet aan.
  Bij de retouromschrijving is ineens sprake van het traject Hierdense Beek - Stakenberg, maar die staat beschreven op kaart 50, blz. 163.
  Wie kan hier helderheid in verschaffen?

Ga naar het forum

Steun ons