Veluwe Zwerfpad, SP 16

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen 15
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Veluwe Zwerfpad leidt u door een streek die in het Nederlandse landschap een bijzondere plaats inneemt. U kunt op zoek naar de wilde zwijnen in de ‘Onzalige Bossen’, de graafwespen in het oneindig stuifzand en zandhagedissen op de stille heide. Met de knooppuntenstructuur van dit Streekpad zijn er bovendien tal van mogelijkheden voor meerdaagse en weekendrondwandelingen. Het Veluwe Zwerfpad: een prettige verslaving voor veel wandelaars.

Recente berichten over Veluwe Zwerfpad, SP 16

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. anold

  Wegens voortdurende overlast van waterplassen op het Deelenseveld (op de Hoge Veluwe) is het trajectgedeelte Schaarsbergen-Hoenderloo gedeeeltelijk omgelegd en gaat nu o.a. langs Westerzand,langs zandverstuiving De Pollen
  en nabij restaurant De Koperen Kop. De markering in geel-rood is ook
  aangebracht.De afstand wordt nu 17,5 km.Voor degenen die deze afstand
  te lang vinden : zij kunnen nabij De Koperen Kop op de bus naar Hoenderloo stappen.De route is nu wel veel gevarrieerder geworden en de kans dat u wild
  ziet is groter geworden !

  Andries Oldenhof,
  pad-coordinator.

 2. marcelvanderperk

  Vandaag hebben we het traject Hoenderloo -Schaarsbergen gelopen. Ondanks de berichten (zowel op deze site, de Nivon-site en de website van het NP De Hoge Veluwe) dat de route onbegaanbaar of afgesloten zou zijn, het er toch maar op gewaagd om de route te bewandelen. We zijn geen aflsuiting tegengekomen en de paden zijn goed toegankelijk (op de Heiweg over het Deelensche Veld soms om een diepe plas heenlopen). De verbrande vlakte kleurt inmiddels frisgroen door het uilopende pijpestrootje. Een schitterend en juist nu zeer bijzonder traject!

  Marcel van der Perk

 3. anold

  I.v.m. de (gelukkig gebluste ) brand op de Hoge Veluwe , is het traject gedeelte : Ingang Schaarsbergen- Deelense Veld -
  Ingang Hoenderloo tot nader orde, in opdracht van de brandweer , afgesloten en dus niet beloopbaar . Enkele gedeeltes van het pad zijn beschadigd door blusvoertuigen. De overige trajecten van het Veluwe-Zwerfpad en het Trekvogelpad door het park zijn normaal beloopbaar.
  Als de toestand weer normaal is zal ik dit melden.

  Andries Oldenhof
  Padcoordinator Veluwe-Zwerfpad (zuid)

 4. Groot

  Beste Heinz en Rita,

  Onze oplettende markeerder heeft jullie opmerkingen toevallig bij het forum gelezen en is meteen gaan kijken.
  Het is gebleken dat er markeringen zonder overleg door derden verwijderd en gewijzigd zijn. Teven was er ook bos gekapt.
  De markeerder heeft een en ander weer hersteld.
  Er is voor deze zaken sinds vorig jaar een landelijk meldpunt wandelen ingesteld (te vinden op deze site) zodat we bij een melding meteen bericht ontvangen en kunnen reageren.
  Verder bedankt voor de melding en prettige wandeling.
  Ap de Groot, padcoördinator VZP noord

 5. Groot

  Beste Kessie,

  De afstanden in het boekje kloppen inderdaad niet.
  Sinds vorige week kun je onder de tab "Meldingen & wijzigingen" gelinkt worden aan de routewijzigingen van het Veluwe Zwerfpad.
  Hier kun onder de bl160|k49| en bl|162|k50| de goede afstanden, gewijzigd in 2010, vinden.
  Ap de Groot, padcoördinator VZP noord

Ga naar het forum

Steun ons