Veluwe Zwerfpad, SP 16

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen33
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Veluwe Zwerfpad, SP 16

Arnhem
33reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. TonvanOosterhout

  Ohja, dat weitje heet 'Quadenoord', heeft kennelijk niets met het landgoed met die naam van doen maar wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

 2. TonvanOosterhout

  Op het stuk Veluwe Zwerfpad nabij Renkum doorkruist het pad een verwilderde weide, waarin een aantal 'wilde' koeien staan te grazen. Toen ik er afgelopen woensdag 21 dec 2016 voor stond zag ik twee fietsers over dat pad crossen, en een koe wat merkwaardige bokkensprongen maken. Toen deed ik het hek open en wandelde ik zelf de wei in. De koe zag mij, op ongeveer 100 meter, en zette het op een galopperen, in mijn richting. Boze Koe. Ik 'verschool' me achter de struiken, de vaart raakte eruit bij de koe, die ik met wat armbewegingen en oerkreten van me vandaan hield. Even verder op het veld, koe volgde me wantrouwend, zag ik de oorzaak van boosheid: daar stond een kalfje. Misschien hadden de fietsers tussen koe en kalf doorgefietst, of koe aan het schrikken gebracht, maar ik had nog niets gedaan en werd toch bijna onder de voet (hoef) gelopen. Voor de argeloze wandelaar: pas op... pas nog beter op!

 3. Caersbart

  Helemaal van uit België een weekendje op de Hoge Veluwe. Wat een prachtig natuurgebied. Door mooie herfstdag wel redelijk druk. We komen zeker nog eens terug om de streek te voet te verkennen.
  Een verslagje van onze dag vindt je op http://www.caersbart.be of op onze FB-page fb.com/wonderandwandering.

 4. JanLafeber

  Wandelaars die de route C volgen (Veluwe Zwerfpad, derde druk, 2015) moeten er op verdacht zijn dat de in de routebeschrijving genoemde nummering op de paaltjes niet(!) corresponderen met de werkelijke nummering op de paaltjes in het veld. Alleen ruiterknooppunt 10 (blz. 147) komt overeen met de in het veld aangetroffen paalnummering.

 5. TeunSpaans

  Voor hondenbezitters:Het Wekeromse zand is niet voor honden toegankelijk, ook niet aan de lijn.
  Op kaart 11 is er een kort stukje priveterrein waar honden in het geheel niet zijn toegestaan. Dit laatste was te vermijden door naar rechts het hek te volgen en verderop naar de asfaltweg te lopen.

 6. JanLafeber

  In het westelijk deel van de Hoge Veluwe worden diverse heideterreinen met elkaar verbonden door middel van zogenaamde corridors. Dat betekent dat wegen soms een ander karakter hebben dan uit de route beschrijving valt op te maken. Stukken bos zijn op diverse plaatsen gekapt, waardoor kaart en werkelijkheid nogal kunnen verschillen. Een ander verschil is dat wat bijvoorbeeld in de routebeschrijving aangeduid wordt als een slecht zichtbaar graspad over het Oud-Reemsterveld is veranderd in een brede grindweg.
  (betreft variant A uit de derde druk 2015 en Hoge Veluwe west uit de uitgave van 2010)

 7. TeunSpaans

  Het traject op kaart 2 was prachtig. Helaas is de verf op verschillende plaatsen erg vaag geworden. Ook enkele bordjes zijn verdwenen. Gelukkig is er met kaart en beschrijving nog goed uit te komen. De bewegwijzering van de kaarten 1, en 3, 4 en 5 is goed tot uitstekend.

  http://teunspaans.blogspot.nl/2016/10/veluwe-zwerfpad-arnhem-oosterbeek.html

 8. JanLafeber

  Op de kaarten van de variant route B (Veluwe Zwerfpad, derde druk, 2015) staat een bronstroute ingetekend van 15/9 - 24/12. In de omschrijving staat echter "Omleiding tijdens de bronsttijd (sept.). Die informatie is deels onjuist en deels onvolledig.

  De Stichting Hoge Veluwe heeft delen van de routes A, B en C afgesloten tijdens de bronsttijd (het betreft dus niet alleen het aangegeven gedeelte in route B, maar ook de beide andere varianten, die daardoor niet gelopen kunnen worden). Dit jaar ging de beperking al in op 1 september (en dus niet pas op 14 september, zoals op de kaart wordt aangegeven). Vooralsnog gold de beperking voor de maand september, maar een telefoontje vandaag leverde op dat de beperkingen met een week verlengd zijn tot maandag 10 oktober a.s.

 9. JanLafeber

  Bij de routewijziging kaart 51, blz. 165 wordt een omschrijving gegeven waar ik geen chocola van kan maken. Het betreft het traject Hierdense Beek - Leuvenum en v.v.
  Ik gebruik de geactualiseerde uitgave uit 2010. Maar de zin "Waar Zuiderzeepad (wit-rood) van links invoegt rechtdoor, bosweg vervolgen. ......" tref ik daar niet aan.
  Bij de retouromschrijving is ineens sprake van het traject Hierdense Beek - Stakenberg, maar die staat beschreven op kaart 50, blz. 163.
  Wie kan hier helderheid in verschaffen?

 10. Team Wandelnet

  Beste Wil Mol,

  Onder aan elke etappepagina vind je de mogelijkheden om een kaartje en een GPX bestand (zeker van de Garmin) te downloaden. Zo ver ik weet staan de GPS tracks onder aan elke etappepagina.

  Veel plezier met de wandelingen

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Wie weet waar ik de gps bestanden voor een garmin kan vinden en downloaden van het Veluwe Zwerfpad.
  Bij voorbaat dank.

  Wil Mol

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons