WaddenWandelen SP 4

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen18
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Waddenwandelen is wandelen in het grootste en meest afwisselende wandelgebied van Nederland. Het nieuwe Streekpad WaddenWandelen maakt deel uit van het netwerk Waddenwandelen (ruim 1200 km) en bestaat uit zes wandellussen op de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en het Duitse eiland Borkum.

Strand en duinen, bos en kwelder, weides en dorpjes; Streekpad WaddenWandelen laat de eilanden in ruim 300 kilometer aan routes (incl. drie complete dagroutes op Texel) in al hun variatie zien. De wandellussen beginnen en eindigen bij de veerboot. Niets staat de wandelaar in de weg om op Texel de oversteek te maken naar Vlieland. Of om vanaf Ameland terug te keren naar Holwerd om vervolgens in Lauwersoog de boot naar Schiermonnikoog te pakken. Zo krijgt het begrip waddenhoppen een nieuwe betekenis: hop van eiland naar vaste wal of omgekeerd.


Recente berichten over WaddenWandelen SP 4

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. ErnstLeeuw

  Beste waddenwandelaars op Terschelling

  Van 15 juni t/m 24 juni 2018 vindt op Terschelling het Oerolfestival plaats. Over het hele eiland zullen er voorstellingen zijn.Tijdens het festival zelf kunnen er eventueel paden niet toegankelijk zijn. Nu is nog niet bekend welke dat precies zouden kunnen zijn. Een heel groot probleem zal dat niet zijn want een alternatief is er altijd wel en het zal alleen tijdens de voorstellingen zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Ernst de Leeuw, markeerder Terschelling.

 2. ErnstLeeuw

  Als markeerder op Terschelling en bekend met het eiland wil ik een aanvullende tip kwijt, die dit stuk van de wandeling kwalitatief op een hoger plan brengt. Het Roosenlaantje op de Grië en door de Berkenvallei mag mijns inziens qua schoonheid niet ontbreken in de wandeling en voorkomt tegelijkertijd een stuk van 300 m over een druk fietspad. Het is 1 km langer maar geeft na, of voor de heerlijkheid van het Roosenlaantje ook nog eens een prachtig uitzicht over de Waddenzee. Ik zou het doen.

  Hier geldt echter ook dat in het najaar, winter en vroege voorjaar het er nat kan zijn.

  Pagina 87, Terschelling
  Richting: Heen →
  Melding: een mooiere wandeling. 1 km langer, vanaf: bovenste regel: …en komt uit bij een groen klaphek. Door het hek gaan en rechtsaf, schelpenpad.
  Tekst alternatieve route: …en komt uit bij een groen klaphek. Door het hek gaan, rechtdoor schelpenpad oversteken en graspad (Roosenlaantje) volgen. Na ca. 1300 m bij knooppuntpaal 61 rechtsaf, zandweg 650 m volgen en bij knooppuntpaal 59 linksaf. Hier zit u weer op de zandweg richting Jan Willemskooi, de oorspronkelijke route.

  Pagina 87, Terschelling
  Richting: Terug ←
  Melding: een mooiere wandeling. 1 km langer, vanaf: vijfde regel van onderen ….en de Jan Willemskooi passeren. Aan het einde van de zandweg linksaf, brede zandweg.
  Tekst alternatieve route:….en de Jan Willemskooi passeren. Aan het einde van de zandweg bij knooppuntpaal 59 rechtsaf, brede zandweg. Na 650 m bij knooppuntpaal 61 linksaf graspad(Roosenlaantje) volgen. Na ca. 1300 m schelpenpad oversteken en door groen klaphek en rechtsaf over smal graspad. Hier zit u weer op de oorspronkelijke route.

  Veel plezier,
  Ernst de Leeuw

 3. Gerdientje

  Afgelopen zondag ben ik met mijn zoon van Hoorn naar de boot gelopen. We hadden maar één dag, maar wat hebben we véél gezien van Terschelling. Zo'n mooie afwisselende route, met veel informatie. Vanaf de bushalte konden we gemakkelijk starten! Onze complimenten, wat is het goed verzorgd allemaal!
  Onderweg kwamen we mensen tegen die de andere kant uitliepen, zó leuk met het boekje in de hand....

 4. graaf158

  In de routebeschrijving van SP4 (Texel 07) zit een foutje in de route. Volgens de GPX route moet je bij 15.6 km links van het water blijven lopen. Aan het einde van het weiland ligt een dichte bosschage waar geen pad meer doorheen is. En ook is in de verte geen brug over het water te ontdekken. Kortom dit lijkt dus een verkeerde weg. Door hier de route van het Noordhollandpad te volgen kan je het water oversteken (brug) en kom je 600 meter verder weer bij de geplande weg uit.

 5. Aat

  wie weet of de etappesuggestie op blz 148 voor Borkum klopt?
  Volgens mij is er op het eind van kaart 01-02 geen bushalte bij Grote Seejdyk.
  Aat

Ga naar het forum

Steun ons