Waterliniepad SP 18

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen41
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Waterliniepad volgt de gehele Nieuwe Hollandse Waterlinie, van Muiden aan de voormalige Zuiderzee tot Werkendam aan de Biesbosch. U wandelt onder meer langs vijf vestingen, zo'n 50 forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19e-eeuwse verdedigingslinie. En er valt veel te genieten, bijvoorbeeld van het Naardermeer, de schitterende Vecht, Amelisweerd, de Linge en de plaatsen Gorinchem en Woudrichem die in de route zijn opgenomen.

Recente berichten over Waterliniepad SP 18

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. hansverlaan

  Door werkzaamheden bij Fort Everdingen is de route linksom afgesloten. Alternatief is rechtsom het fort en daarna de Diefdijk op. Via de Prijsseweg kom je dan weer op de route. Je snijdt wel een klein stukje af.

 2. anjakoev

  Ik vraag me af waarom op Wandelnet het traject van Weesp naar Muiden niet voorkomt? Er wordt meteen afgebogen richting Naardermeer. Ik wil dat eerste stuk morgen gaan lopen met mijn vader, dus ik zou wel graag willen weten of het nog mogelijk is.

 3. Team Wandelnet

  Beste Anja,

  Het klopt dat met Edge de kolom, waarin de informatie staat, smaller is dan bij Firefox. Maar ik heb Edge en Firefox vandaag gebruikt, alle relevante info is in beide gevallen te lezen. Alleen de kolom datum wijziging is bij Edge smaller, waardoor de datum in een aantal regels naar beneden wordt geperst.

  Mocht je ook in de andere velden iets missen, laat dan even weten, in welke kolom je wat mist.

  Het kan ook zijn dat jouw resolutie van je scherm anders ingesteld is dan optimaal.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  De meldingen en wijzigingen kan ik in Windows 10 met de browser Edge niet meer volledig lezen. De tekst past niet helemaal in het scherm en ik kan niet schuiven naar het niet leesbare gedeelte. 

 4. Team Wandelnet

  Beste Anja,

  Ik stuur nog even dit bericht door

  Herziening Waterliniepad Let op: de gids van het Waterliniepad is op dit moment uitverkocht. We onderzoeken de mogelijkheid voor een nieuwe editie. Tegelijkertijd wordt de route bijgewerkt. Dit kan betekenen dat op een aantal plaatsen routelijn, beschrijving en markering in het veld niet met elkaar in overeenstemming zijn. We streven ernaar dat de markering goed is. Volg zoveel mogelijk de markering! Mocht u toch mislopen, meld het ons via het meldsysteem!

  meldpunt wandelen:
  www.meldpuntwandelen.nl

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  De afgelopen maanden heb ik met een aantal medewandelaars het Waterliniepad gelopen. Met het oude boekje in de hand en wijzigingen die zijn gemeld. Maar het vernieuwde pad is hier en daar slecht gemarkeerd. Met name daar waar het pad heel anders loopt, is het heel goed opletten en soms maar op de gok lopen. Al heel lang staat vermeld dat er een nieuwe uitgave komt. 
  Het laatste stuk dat wij hebben gelopen van Vuren naar Sleewijk is veranderd. Vanaf Woudrichem was het richting Sleewijk behoorlijk zoeken naar de markering.

 5. anjawaterweg@gmail.com

  De meldingen en wijzigingen kan ik in Windows 10 met de browser Edge niet meer volledig lezen. De tekst past niet helemaal in het scherm en ik kan niet schuiven naar het niet leesbare gedeelte.

Ga naar het forum

Steun ons