Waterliniepad SP 18

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen45
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Waterliniepad volgt de gehele Nieuwe Hollandse Waterlinie, van Muiden aan de voormalige Zuiderzee tot Werkendam aan de Biesbosch. U wandelt onder meer langs vijf vestingen, zo'n 50 forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19e-eeuwse verdedigingslinie. En er valt veel te genieten, bijvoorbeeld van het Naardermeer, de schitterende Vecht, Amelisweerd, de Linge en de plaatsen Gorinchem en Woudrichem die in de route zijn opgenomen.

Recente berichten over Waterliniepad SP 18

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. naomimertens

  Twee weken geleden liepen we de laatste etappe van Woudrichem naar Werkendam. Net voorbij Landgoed Kraaiveld liep de route ineens vast op een afzetting met schrikdraad. Aan beide zijden was duidelijk een routeaanwijzing zichtbaar. Met wat kunst en vliegwerk zijn we over de omheining geklommen (met schokken en al!). De boer die dit tot zijn terrein rekent zou wel even aangesproken mogen worden, wat ons betreft!

 2. Wandelnet

  Beste André,

  Deze route staat gepland voor juni 2018.

  Hartelijke groeten,
  Team Wandelnet


  Beste redactie,

  Is er al zicht op wanneer de nieuwe uitgave van het Waterliniepad al dan niet gecombineerd met het pad Stelling van Amsterdam uitkomt? Wij willen graag met dit pad beginnen.

  Met vriendelijke groet,
  André Feenstra

 3. Afeenstra

  Beste redactie,

  Is er al zicht op wanneer de nieuwe uitgave van het Waterliniepad al dan niet gecombineerd met het pad Stelling van Amsterdam uitkomt? Wij willen graag met dit pad beginnen.

  Met vriendelijke groet,
  André Feenstra

 4. Team Wandelnet

  Beste Anja,

  De route loopt van Weesp naar Werkendam en doet Muiden helemaal niet aan. Maar als je van Weesp naar Muiden wilt lopen, kan je het Floris V pad volgen naar Muiden.

  De route van het Waterliniepad zal in de toekomst gekoppeld worden aan de Stelling van Amsterdam tot een LAW door NH, ZH en Utrecht

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Ik vraag me af waarom op Wandelnet het traject van Weesp naar Muiden niet voorkomt? Er wordt meteen afgebogen richting Naardermeer. Ik wil dat eerste stuk morgen gaan lopen met mijn vader, dus ik zou wel graag willen weten of het nog mogelijk is. 

 5. hansverlaan

  Door werkzaamheden bij Fort Everdingen is de route linksom afgesloten. Alternatief is rechtsom het fort en daarna de Diefdijk op. Via de Prijsseweg kom je dan weer op de route. Je snijdt wel een klein stukje af.

Ga naar het forum

Steun ons