Zuiderzeepad (LAW 8)

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen76
 4. Meldingen & wijzigingen
 5. Meldingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Een rondje IJsselmeer is een verkenningstocht langs de oude Zuiderzee, die door de eeuwen heen zo nadrukkelijk zijn stempel heeft gedrukt op de cultuur en economie van omringende plaatsjes. Bezoek bekende vissersdorpen en stadjes zoals de hanzesteden Kampen en Elburg. Ruik de geur van gerookte paling in Volendam en bezichtig vestingen als Naarden en het rijke boerendorp Blaricum. Overal op de route herinneren doorbraakkolken en stoomgemalen aan de strijd tegen de zee. Het Zuiderzeepad kronkelt door waardevolle landschappen en maakt u opnieuw bewust van onze sterke verbondenheid met het water.

Recente berichten over Zuiderzeepad (LAW 8)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. WillemWandelaar

  in het traject Elburg - Kampen is vlakbij de afslag naar Station Kampen-Zuid aan de Zwartendjk 3 een rustpunt gekomen met toilet. De familie van der Steege heeft er een prachtige plek van gemaakt ! Zeer welkom op dit traject waar weinig horecavoorzieningen zijn. 
  Bert Boetes
  coordinatieteam Zuiderzeepad


  Helaas is deze prachtige plek niet altijd open, zoals wij recentelijk merkten.

 2. Boetes

  De eigenaars van een vakantiewoning in St.Jansklooster laten weten de woning niet meer in de verhuur te hebben.

  Lianne Schipper
  Kiepenost
  Barsbeek 54
  8326BP
  Sint Janskooster

 3. Boetes

  De bordjes bij het begin van de route bij het Staverse Poortje in Enkhuizen staan schots en scheef en (voor het Zuiderzeepad iig) wijzen ze allemaal een verkeerde kant op.

  https://www.mupload.nl/img/ne47z3ltbj3b7.jpg  Bij navraag bij de gemeente Enkhuizen is gebleken dat er "tijdelijke beugels" aan de bordjes zaten. De bordjes zijn inmiddels verwijderd en worden voorzien van de definitieve beugels en daarna op de goede manier bevestigd!

 4. Bouwman

  Vandaag heb ik de etappe Eemnes-Bunschoten Spakenburg gelopen. Ondanks de aanbeveling om de Eemdijk te mijden heb ik toch besloten om de originele route te lopen. De werkzaamheden lijken afgerond want ik heb de exacte route kunnen lopen zonder de geasfalteerde parallelweg te hoeven nemen.

 5. Sas.

  De bordjes bij het begin van de route bij het Staverse Poortje in Enkhuizen staan schots en scheef en (voor het Zuiderzeepad iig) wijzen ze allemaal een verkeerde kant op.

  https://www.mupload.nl/img/ne47z3ltbj3b7.jpg

Ga naar het forum

Steun ons