Zuiderzeepad LAW 8

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen64
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Zuiderzeepad (LAW 8)

Enkhuizen
64reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. woudkatje

  Beste wandelaars/fietsers en andere genieters van het Zuiderzeepad in ons mooie Waterland.

  Alvast een vooraankondiging.
  Wij openen medio april ons nieuwe B&B genaamd Woudkatje.
  U kunt ons telefonisch bereiken onder : 06-24566486
  of email: madeleenreijnders@gmail.com.
  In principe hebben wij een hele grote kamer met er naast een aparte lounge ruimte met alle voorzieningen (wifi/tv, koffie/thee zet mogelijkheden) De romantische kamer onder de balken van ons oude dijkhuis kijkt uit op de Gouwzee.( Katwoude)
  U heeft een eigen opgang.
  Uw pad loopt pal langs ons dijkhuis. Wij hebben ook een kleinere kamer maar omdat we de grote kamer bewoners de privacy van een eigen badkamer gunnen verhuren wij die alleen als u met een eigen ( vertrouwd) gezelschap komt. Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom.
  Er zouden totaal wel 5 /6 mensen kunnen logeren maar dat hangt dus af van de samenstelling.
  Uiteraard serveren wij een heerlijk ontbijt in onze woonkeuken. U kunt bij mooi weer gebruik maken van een eigen terras aan het water (Gouwzee).en ook daar serveren wij graag een ontbijt en/of drankje hapje.
  Binnenkort komt het nieuwe boekje uit van het Zuiderzeepad maar u kunt nu al bij ons informeren. Wij staan u graag te woord.
  Wie weet....

  Tot ziens!

  Madeleen

 2. Métèque

  Oppassen bij deze bushalte.

  Je moet hier een uur van tevoren een bus gereserveerd hebben. Bij de bushalte staat nergens het juiste telefoonnummer vermeld. Na allerlei telefoontjes, kregen we het juiste nummer: 088 - 033 13 60. De wachttijd duurde wel heel erg lang. We kregen geen meldingen dat we nog even geduld moesten hebben o.i.d. We hebben geen medewerker kunnen spreken. Uiteindelijk hebben we maar een taxi laten komen. Bij navraag in de Zwarte Boer kregen we te horen dat er nogal wat wandelaars hetzelfde probleem hadden.

  Met vriendelijke wandelgroet,

  Karin en Henk

 3. PaulCrijns

  Tussen Scharwoude en Schardam vinden bij de Rietkoog nog enige tijd werkzaamheden plaats. Het is aan te bevelen om hier de route 'tijdens het broedseizoen' te volgen.

  Paul Crijns
  Padcoördinator Noord-Hollands deel Zuiderzeepad

 4. Boetes

  Mooi, dat er een nieuwe versie komt !
  Wij zijn op de oude route vanaf Enkhuizen tot Genemuiden gevorderd. Als bij Sloten en Balk de route verlegd wordt: hoe lang kunnen we nog van de oude bestickering gebruik maken?. We willen nl graag de route de komende 2 à 3 maand (dus voor april) volgens het oude boekje afronden. Kan dat nog of moeten we op een drafje gaan?
  Het is geen enkel probleem de route via de beschrijving in de laatste gids te volgen. Na introductie van de nieuwe gids, en dus de nieuwe route, zal de "oude" route nog zeker een jaar intact blijven. Wel even de site raadplegen om te zien of er wijzigingen in de bestaande route zijn aangebracht. Veel wandelplezier bij het afronden van het traject tot Stavoren !
  Bert Boetes
  coördinatieteam Zuiderzeepad

 5. veluwe@planet.nl

  Mooi, dat er een nieuwe versie komt !
  Wij zijn op de oude route vanaf Enkhuizen tot Genemuiden gevorderd. Als bij Sloten en Balk de route verlegd wordt: hoe lang kunnen we nog van de oude bestickering gebruik maken?. We willen nl graag de route de komende 2 à 3 maand (dus voor april) volgens het oude boekje afronden. Kan dat nog of moeten we op een drafje gaan?

 6. jacquelineh@zonnet.nl

  De route loopt nu niet meer over de golfbaan maar er langs. Kijk bij tabblad wijzigingen & meldingen voor de nieuwe routebeschrijving. Ik hoop dat de route zo aangenamer is.
  Jacqueline (markeerder).


  Op de golfbaan bij Naarden lijkt de markering te ontbreken. Wij waren in ieder geval meteen de kluts kwijt. Vervolgens werden we belaagd en bedreigd door de golfers: "Zo meteen krijgt u een bal tegen uw hoofd!"Wij waren zo geïntimideerd dat we het terrein via brandnetels en prikkeldraad hebben verlaten. Na een half uur hadden we route pas weer teruggevonden. Een akelige ervaring.

  [/quote]

 7. Boetes

  Etappe 15 van het Zuiderzeepad is niet bepaald inspirerend te noemen :-( 

  Met name het traject Winterdijk – Grote Woldweg – Naaldeweg is een behoorlijk saaie 60 km weg. Veel keuze heb je hier helaas niet, maar ik vraag me af of je niet beter via de Zomerdijk, of via de Kleine Woldweg kan lopen. Op Streetview ziet het er wel iets beter uit, maar ik heb het niet met eigen ogen gezien.  We zijn momenteel bezig de gids van het Zuiderzeepad te herzien. Dat biedt ook de gelegenheid om op verschillende plekken de route aan te passen. De door u genoemde etappe 15 is zo'n punt. We zijn al jaren ontevreden over de route over de Grote Woldweg. In de nieuwe gids zal een nieuwe route vanaf de Winterdijk via het Lancasterpad en Zomerdijk naar Noordeinde gaan lopen.
  Bert Boetes, coördinatieteam Zuiderzeepad

 8. bveldkamp

  Etappe 15 van het Zuiderzeepad is niet bepaald inspirerend te noemen :-(

  Met name het traject Winterdijk – Grote Woldweg – Naaldeweg is een behoorlijk saaie 60 km weg. Veel keuze heb je hier helaas niet, maar ik vraag me af of je niet beter via de Zomerdijk, of via de Kleine Woldweg kan lopen. Op Streetview ziet het er wel iets beter uit, maar ik heb het niet met eigen ogen gezien.

 9. hannie

  Bij boekenfestijn.com kun je een licht beschadigd exemplaar van het Zuiderzeepad kopen voor slechts € 8,99.

  [quote]Hallo,

  Ik kan in de webshop het boekje van LAW-8 (Zuiderzeepad) niet terugvinden. Klopt dit? Zo ja, dan hoop ik dat er snel een herdruk komt: het lijkt me een prachtige route!

  Met vriendelijke groeten,

  Frederique
  Dag Frederique, de gids van het Zuiderzeepad is uitverkocht. We zijn bezig te werken aan een nieuwe gids, maar die komt niet voor 2017. Er zijn hier en daar in de boekhandel(en webshops) nog exemplaren te krijgen.
  vriendelijke groeten,
  Bert Boetes
  coördinatie team Zuiderzeepad[/quote]

 10. MarionR

  https://www.landschapreisboekwinkel.nl/index.php

  Tip ik heb het boekje LAW 8 nog gevonden bij Landschapreisboekwinkel.

  Groet
  Marion

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons