2015 Jaar van de Ruimte

3 februari 2015

Misschien wist je het nog niet, maar 2015 is het Jaar van de Ruimte. Mooi toch? Een jaar om eens stil te staan bij de ruimtelijke ontwikkelingen in Nederland.

Dwarsdoornede

En als je bij Wandelnet werkt, dan bekijk je zo'n themajaar natuurlijk vanuit de mens te voet. Wat is er mooier dan Nederland van noord naar zuid over het Pieterpad of van west naar oost via het Marskramerpad te ontdekken. Het zijn letterlijke dwarsdoorsnedes van Nederland!

Korte afstanden

Wat we wel eens vergeten, is hoe uniek het is om op korte afstand van elkaar zo veel verschillende landschappen tegen te komen. Nederland is bij uitstek een wandelland! Zelfs met de 'traagheid' van een wandelaar kun je op een dagmars door steden, natuurgebieden en agrarische landschappen tegelijk komen. Terrasjes onderweg, trotse streekbewoners tegenkomen, monumenten en landgoederen.

Verhokking van Nederland

Met een minder romantische kijk, kom je op je tocht te voet door Nederland ook heel wat door de mens gemaakte hindernissen tegen; snelwegen en spoorlijnen. Dat zijn met dezelfde traagheid van de wandelaar al snel onneembare hindernissen. Ons land is wat dat betreft aardig 'verhokt'.

Inspiratiebijeenkomst Pieterpad

En dat alles maakt dat we bij Wandelnet graag bijdragen aan discussies rondom ruimtelijke kwaliteiten van Nederland en ontwikkelingen voor de toekomst. Dit jaar zullen we een inspiratiebijeenkomst rondom het Pieterpad organiseren. Met dank aan onze beleidsvrijwilliger Erik!

Heb je ideeën, laat het ons weten!

 

 

Ankie
coördinator belangenbehartiging
Wandelnet

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons