Aan de wandel met Statenleden Overijssel

20 april 2016

Hoe veel mensen wandelen in Overijssel? Wie houdt de wandelpaden schoon? Wat is de rol van de provincie? En Hoe groot is de achterban van Wandelnet? Zo maar een greep uit de vragen die een aantal Statenleden uit Overijssel vandaag stelden.

werkbezoek

Op verzoek organiseerden we een werkbezoek voor een aantal Statenleden uit de provincie Overijssel. Voor sommigen was het een eerste kennismaking met wandelen, voor anderen vertelden we herkenbare voorbeelden waar 'wandelaars tegen aan lopen'. Cijfers over wandelen in Overijssel passeerden de revue, maar ook de praktijkervaring van onze vrijwilliger van het Overijssels Havezathenpad.

barrièrewerking

Een van de onderwerpen die uitgelicht werd, was het thema 'barrièrewerking', onder andere door het opwaarderen van provinciale wegen en het sluiten van spoorwegovergangen. Niet voor niets waren we bij het Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer. Van daaruit konden we namelijk ook gemakkelijk een stukje wandelen. Bij de kruising van het Pieterpad met de N35 werd in de praktijk het belang van oversteken voor wandelaars duidelijk. Zeker ook in de combinatie met een tunneltje onder de spoorlijn door. Een noodzakelijke verbinding midden in het Nationaal Park. 

invalshoeken

Door de verschillende achtergronden van de Statenleden, werd het een heel boeiend bezoek met kritische vragen en vol met belangstelling. De commissies vanuit Ruimte, Verkeer, Landbouw, Water hebben allemaal wel raakvlakken met wandelen. Net zoals de partijen, waaronder PvdA, SP, VVD, PvdD en GroenLinks.

Het was een ontzettend inspirerende ochtend en dat werd wederzijds zo ervaren. Met dank aan de aanwezige Statenleden voor hun belangstelling en ook met dank aan onze vrijwilligers voor hun bijdrage kijk ik in ieder geval terug op een zonnig werkbezoek in Overijssel. En als er in andere provincies ook belangstelling vanuit de Staten is voor een werkbezoek, dan organiseren we dat graag!

Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons