Aanleg wandelnetwerken Drenthe in volle gang

26 november 2018

wandelnetwerk drentheWandelen in het bos, over de heide of door beekdalen. In Drenthe kan het allemaal. Met de nieuwe wandelnetwerken stippel je nog gemakkelijker je eigen route uit.

Wandelknooppunten

Wandelen van knooppunt naar knooppunt is in een deel van Drenthe al mogelijk. Er ligt al 750 kilometer aan gemarkeerd wandeltracé. Als het aan het Recreatieschap Drenthe ligt, komt daar gemiddeld 500 kilometer per jaar bij. Samen met de Drentse gemeenten ontwikkelt het Recreatieschap nieuwe wandelnetwerken; om het de wandelaar nog gemakkelijk te maken en om in te spelen op de behoefte van wandelaars om zelf een kortere of langere wandelroute op maat uit te stippelen.

Frederiksoord en Havelte

De realisatie van de wandelnetwerken is nu in volle gang. Op 28 november gaat de eerst paal in de grond voor de eerste fase van het wandelnetwerk in de gemeente Westerveld, tussen Doldersum-Frederiksoord en Havelte-Uffelte. Begin 2019 zal dit netwerk klaar zijn. De gemeente De Wolden, in het zuiden van de provincie, heeft voor een deel al een wandelnetwerk. De voorbereidingen voor de aanleg van het laatste deel zijn inmiddels in gang gezet.

Bargerveen, Coevorden en Borger

Ook in andere delen van Drenthe wordt hard gewerkt aan de wandelnetwerken. In het voorjaar van 2019 start de realisatie van het wandelnetwerk in de gemeente Midden-Drenthe, gevolgd door Bargerveen en gemeenten Coevorden en Borger-Odoorn. Alle reden dus om komend jaar eens te gaan wandelen in de provincie Drenthe.

Knooppuntenplanner

De Drentse wandelnetwerken zijn binnenkort voor iedereen gemakkelijk te vinden op de landelijke routeplanner. Kies het gebied waar je wilt wandelen en stippel je eigen route uit, geheel op maat naar je eigen wensen.

Foto: onthulling informatiebord wandelnetwerk Drenthe (recreatieschap Drenthe)

Steun ons