Aantal winterkampeerders stijgt

15 januari 2016

winterkamperenDe Natuurterreinen ontvangen steeds meer winterkampeerders. Ook deze winter zijn er volop mogelijkheden voor een paar heerlijke overnachtingen in de frisse buitenlucht.

Toenemende interesse

"Steeds meer mensen ontdekken dat kamperen niet per se is voorbehouden aan het zomerseizoen,’ zegt Marieken Nieuwdorp, directeur van De Groene Koepel. ‘Vorig jaar zagen we zelfs een toename van 34% in het totaal aantal winterovernachtingen ten opzichte van de winter het jaar ervoor. Niet dat het nu ineens heel druk is in januari, het gaat nog altijd om een kleine groep mensen die erop uittrekt in de winter. Maar de interesse neemt toe, en dat is positief.’

Winterfaciliteiten

Met de juiste materialen kun je je als kampeerder goed wapenen tegen vrieskou of nattigheid. Deze winter zijn er 23 Natuurkampeerterreinen open. De totale lijst vind je op Natuurkampeerterreinen.  Per kampeerterrein vind je daar informatie over de speciale winterfaciliteiten die men biedt zoals een dekenservice of een verwarmde slechtweervoorziening. Daarnaast is informatie over de manier waarop je vuur mag maken; op een centrale kampvuurplek of met vuurpotten- en/of schalen bij de tent, camper of caravan.

Natuurkampeerkaart

Op alle Natuurkampeerterreinen is de Natuurkampeerkaart verplicht. Die vind je in Het Groene Boekje, de kampeergids van alle 132 Natuurkampeerterreinen van Nederland. De kaart is één kalenderjaar geldig. Het Groene Boekje is verkrijgbaar via Natuurkampeerterreinen.

 

Foto: winterkamperen op natuurkampeerterrein Hessenoord

Steun ons