Abdijwijnpad officieel geopend!

18 april 2013

De Stichting Hertog Limburg Pad heeft een nieuwe lange afstandswandeling van 190 kilometer uitgezet tussen Kerkrade en het Ahrdal. Deze route wordt tussen 10 april en 3 juni officieel in gebruik genomen. Geïnteresseerden die één of meer van de elf etappes van het Abdijwijnpad willen meelopen, zijn van harte welkom.

De nieuwe langeafstandwandeling markeert de ruim 900 jaar oude relatie tussen de Abdij Rolduc en het wijndorp Mayschoss. De wandelroute volgt het historische ‘Abdijwijnpad’ waaruit de band blijkt tussen de Nederlandse kloostergemeenschap en de landerijen en wijngaarden van Mayschoss. De tocht voert door het schitterende Nationalpark Eifel en het charmante Ahrdal en deels via de natuurgebieden Eifelsteig en de nieuwe Ahrsteig. De route wordt onderweg gemarkeerd met bordjes van het Abdijwijnpad. De etappes van het Abdijwijnpad zijn uitgezet door vrijwilligers van de Stichting Hertog Limburg Pad.


Deelnemers verzamelen zich bij de Catharinakerk in Kerkrade-Holz. Van daaruit is vervoer naar het startpunt van de wandelroute geregeld. De bus vertrekt telkens om 9.00 uur. Deelname kost €15.- (kosten van vervoer) per wandeldag. Inschrijven kan via cg.scholtens@t-online.de of wiel.hakens@home.nl.

Meer informatie o.a. over de andere data is te vinden op www.rolduc.com/NL/abdijwijnpad.
In het najaar verschijnt het boekje van het Abdijwijnpad, maar de route kan ook nu al worden gewandeld met behulp van de speciale markering.

Steun ons