Actie bij Laantje van Alverna

8 oktober 2015

Laantje van Alverna“Actiegroep open overweg Alverna” organiseert zaterdag 10 oktober om 11 uur een manifestatie bij de overweg naar het Laantje van Alverna In Heemstede. Het is dan precies een jaar geleden dat ProRail deze overweg, zonder enige vorm van overleg, afsloot.

Onthulling spandoek

“Actiegroep open overweg Alverna” roept iedereen op naar de manifestatie te komen. Er zal een spandoek worden onthuld waarmee de bewoners van de Geleerdenwijk het gemeentebestuur van Heemstede duidelijk zullen maken dat zij willen dat de spoorovergang gewoon weer open gaat. Iedereen die ook naar de manifestatie komt, wordt gevraagd iets mee te nemen om aan het hek te bevestigen als aandenken aan de open overweg: lapjes, teksten, bloemen, alles is welkom.

bar·ri·è·re
bar·ri·è·re

Barrière door afsluiting

bar·ri·è·re

De bewoners van de Geleerdenwijk missen de toegang tot het prachtige, landelijke Laantje van Alverna heel erg. Opeens ligt dat voor velen zo dierbare, bijzondere natuurgebied niet meer dichtbij. Even hardlopen over het laantje of er een stukje wandelen met de kinderen of de hond is niet meer mogelijk. De fietsroute naar het gebied achter het spoor is een stuk langer en onaantrekkelijk geworden. Kinderen moeten nu via de drukke en gevaarlijke Zandvoortselaan naar de hockeyvelden fietsen. En dat terwijl de oplossing zo voor de hand ligt: bij de spoorwegovergang het hek terugplaatsen waar alleen wandelaars en fietsers doorheen kunnen, het herstel van de situatie zoals die er tientallen jaren zonder problemen bestond.

Naar de Raad van State

De manifestatie zaterdag 10 oktober is de opmaat naar de zitting van de Raad van State op donderdag 22 oktober om 10.00 uur. Dan behandelt de Raad het door ProRail ingestelde hoger beroep tegen het eerdere vonnis van de rechtbank Noord-Holland. Dat vonnis stelde de Fietsersbond en Wandelnet in het gelijk; de overweg is een openbare weg en moet dus weer open. Lees voor meer info ook het "Hoger beroep Laantje van Alverna".

 

Foto: afgesloten overweg naar Laantje van Alverna (Eelco Langerijs)

Steun ons