Aftrap voor Elfstedenpad

11 maart 2015

ElfstedenpadBij wandelknooppunt 14 in Dokkum is vanmorgen de aftrap gegeven voor de ontwikkeling van een nieuw Streekpad: het Elfstedenpad. Bram Hulsman, programmamanager Friese Merenproject bij provincie Fryslân plakte de eerste geel-rode markering. Het pad langs de elf Friese steden gaat onderdeel uitmaken van het wandelnetwerk Fryslân.

Volgens Bram Hulsman komt een langgekoesterde wens uit: ”Er is al jaren behoefte aan een typisch Friese wandelroute langs de elf steden die meerdaagse wandeltoeristen trekt.”

Met het Elfstedenwandelpad (ca. 240 km lang) krijgt Fryslân er een interessante route bij. Naast dat het pad uiteraard verwijst naar de Tocht der Tochten laat het Fryslân ook als één geheel zien. Het in twee richtingen bewegwijzerde wandelpad is voor zowel de langeafstandswandelaars als recreatieve wandelliefhebbers een prachtige ervaring. Wandelaars kunnen straks niet alleen bij strenge vorst, maar op elke dag en op elke gewenste plek met het pad beginnen.

Wandelnet werkt samen met de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) in opdracht van de provincie Fryslân aan de ontwikkeling van deze wandelroute. In de loop van 2018 is de route gereed.

Wandelnetwerk Fryslân

Het Elfstedenpad sluit aan op wandelnetwerken die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld en die de komende jaren met elkaar verbonden worden. Het netwerk voor Waddenwandelen was als eerste klaar, samen met de regio Noordoost Fryslân. Eind dit jaar wordt ook het netwerk in Zuidoost Fryslân afgerond. Bij het wandelnetwerk wordt – net als bij het fietsen – gebruik gemaakt van knooppunten. Uiteindelijk ligt er in 2018 een eenduidig recreatief routenetwerk voor heel Fryslân.

Het wandelnetwerk voor heel Fryslân is een initiatief van De Marrekrite, Merk Fryslân en Landschapsbeheer Friesland.

Foto: Bram Hulsman, programmamanager Friese Merenproject bij provincie Fryslân plakte de eerste geel-rode markering van het Elfstedenpad op de knooppuntpaal

Steun ons