Al ruim 1100 meldingen via Meldpunt Wandelen

23 juli 2015

Wit-rode markering LAWStel, je wandelt een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW), een Streekpad of een NS-wandeling en er klopt iets niet op de route. Waar meld je dit dan?

Wandelnet heeft hiervoor twee jaar geleden een meldsysteem ontwikkeld: www.meldpuntwandelen.nl. Het Meldpunt Wandelen helpt de wandelaar stap voor stap een melding te doen, of het nu gaat om het ontbreken van een markering, een fout in de routebeschrijving of een blokkade op het pad. Inmiddels zijn al ruim 1100 meldingen gedaan.

Ontbreken markering

“Door het Meldpunt Wandelen worden problemen veel sneller opgelost”, geeft Harold Zijderveld, coördinator LAW-zaken bij Wandelnet aan. “60% van alle meldingen gaat over het ontbreken van een markering. Doordat het systeem de melding direct doorstuurt naar de betreffende padcoördinator kan de situatie ter plaatste snel bekeken worden. Met het aanbrengen van een vervangende of extra markering is de route meestal weer duidelijk.”

Dieren op het pad

Maar niet alle meldingen zijn eenvoudig op te lossen. “We ontvangen ook weleens meldingen over dieren (zwanen of koeien) op het pad. Daar kunnen we helaas weinig aan doen. Tenzij het een structureel probleem is, bijvoorbeeld dat zwanen elk jaar op dezelfde plek op een wandelpad broeden. In dat geval komt er een (tijdelijke) omleiding.”

Stap voor stap

Op meldpuntwandelen.nl kun je stapsgewijs een melding doen. Je prikt de exacte locatie op de kaart, geeft aan waar de melding over gaat (markering, routebeschrijving, blokkade of routekaart) en geeft eventueel een toelichting. Als je wilt, kun je via e-mail op de hoogte worden gehouden van de afhandeling. Wandelnet volgt via het systeem de (afgeronde) meldingen. Als de melding resulteert in een (tijdelijke) wijziging van de route, dan vermelden we dit op de routepagina van het pad op wandelnet.nl. Op deze manier ga je altijd met actuele gegevens op pad.

Ook een melding doen? Ga naar Meldpunt Wandelen

Steun ons