Alle wegen leiden naar Nijmegen

11 juli 2016

Een soort van ‘alle wegen leiden naar Rome’, maar dan anders. Afgelopen weekend zijn in alle provincies groepen wandelaars uitgezwaaid door commissarissen van de Koning en gedeputeerden van sport of toerisme.

Op naar Nijmegen

En iedereen is onderweg naar Nijmegen. Want daar start op 19 juli de 100e Nijmeegse Vierdaagse. Dat wordt natuurlijk gevierd; vandaar deze stertochten. Want wandelen is niet alleen de prestatie op zich, maar ook een sociaal gebeuren. En dat wordt hiermee wel heel duidelijk.

LAW’s

De tochten van iedere provincie naar Nijmegen lopen zo veel mogelijk over bestaande Lange-Afstand-Wandelpaden. Met een beetje creativiteit kun je dus stellen dat alle LAW’s naar Nijmegen leiden ;-)

Belangenbehartiger

Het zijn mooie weken voor een belangenbehartiger. Want wat moet je vertellen over de belangen van wandelaars als je het ook kunt zien en kunt ervaren…! Maanden voorbereidingstijd door betrokken vrijwilligers, dagen training door deelnemers en uren plezier voor wandelaars.

Provincies

Ik vind de stertochten een mooi initiatief. Ze zorgen er voor dat alle provincies mee kunnen vieren in het succes van de Gelderse Vierdaagse. Wat provincies niet altijd beseffen, is de impact van de Nijmeegse Vierdaagse op hun eigen provincie. Al die tienduizenden wandelaars komen vanuit het hele land (en daarbuiten). En de meesten verschijnen getraind en wel aan de start. Dat moet ook wel, maar daar zijn dus heel wat wandeltochten aan vooraf gegaan. En meestal zijn juist die trainingstochten gewoon in de eigen provincie afgelegd. Een evenement dus met uitstraling naar alle provincies.

Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons