Als de papa van Ruben minister was...

Ik zou wandelen en fietsen als vak verplicht stellen op school. En dan met name het practicum. Ik heb met mijn zoontje van zes al de eerste rugzakkampeertocht van twee dagen gemaakt, gewoon vanaf de voordeur. Er is nog zoveel moois rond onze woonplaats Amersfoort om te bewandelen. En hij heeft al een dagtocht in de bergen van 17 kilometer op zijn naam staan. Hij leert er dat er een andere wereld is dan de virtuele wereld op de spelcomputer. Dat hij kan doorzetten, dat er natuur is met planten en vooral interessante beesten, dat er van alles te zien is onderweg en natuurlijk dat er een hele grote ijsco wacht op het eindpunt. Want prestaties moeten gevierd worden.

Als ik minister van wandel en fiets zou zijn, dan zou ik deze investering in de jeugd en hun gezonde toekomst, lichamelijk en geestelijk, meteen doen. Want die pakken we in de toekomst driedubbel terug.

Jon Rietman, vader van Ruben (6)

Waarom

Zonder beleid en financiering van overheden dreigt het risico dat het landelijk routenetwerk voor wandelen en fietsen afbrokkelt. 

Om daar aandacht voor te vragen, roepen Wandelnet en Fietsplatform verschillende personen op om 'in beweging te komen' voor wandelen en fietsen door antwoord te geven op de vraag:

Als ik minister voor 'wandel & fiets' was, dan...

Steun ons