Als ik minister voor 'wandel en fiets' was, dan...

31 mei 2013

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om er te voet of op de fiets op uit te trekken. We weten immers dat het de populairste vormen van vrijetijdsbesteding zijn. Het ontwikkelen en in stand houden van routenetwerken is echter niet vanzelfsprekend! 

Als ik minister was...

Zonder beleid en financiering van overheden dreigt het risico dat het routenetwerk afbrokkelt. Om daar aandacht voor te vragen is Wandelnet samen met de collega’s van het Fietsplatform een campagne gestart. We vragen verschillende personen om 'in beweging te komen' voor wandelen en fietsen door te vragen: 'Als ik minister voor 'wandel en fiets' was, dan...

24 uur voor de natuur

De verzamelde reacties brengen we onder de aandacht van de landelijke politiek, onder andere op 22 juni aanstaande. Dan organiseert Staatssecretaris Dijksma een zogenaamde 'Natuurtop' en de publieksactie '24uurvoordenatuur'. Juist landelijke routestructuren zijn letterlijke verbindingen van natuur. Naast het 'beschermen' en 'benutten' van de natuur, is ook het 'beleven' van de natuur speerpunt van beleid.

https://si0.twimg.com/profile_images/1430411088/Twitter.jpgBas Hoogland, directeur Landal

Als Bas Hoogland geen directeur bij Landal was, maar minister, dan zou hij de toeristenbelasting direct aanwenden voor wandel- en fietsnetwerken. "Zelf wandel ik graag met mijn hond Boy in De Vlietlanden: water, bos, uitzicht!". Een landelijke routestructuur zorgt er voor dat iedereen kan genieten van ons mooie land. "Het hoofd leeg maken en... niet verdwalen!".

 

http://m3.licdn.com/mpr/pub/image-ZIvTYr5U9IrxstsiXDis3kVaoiSEFTJxE69StvOUojCPF4teZIvSbRqUoMj6Y_zUtlcm/rutger-burgers.jpg

Rutger Burgers, eigenaar Routewerk

Volgens Rutger geven Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's) en Landelijke Fietsroutes (LF's) menig Nederlander een doel, een uitdaging, een stukje zingeving. Rutger: "Als ik minister was, dan zou ik alle overheden bij wet voorschrijven om in alle plannen voor ruimtelijke inrichting voldoende wandel- en fietspaden in te passen."

en anderen...

Hier leest u wat anderen zouden doen als zij minister waren.

De komende tijd hoort u van ons èn van andere bekende en minder bekende Nederlanders wat zíj zouden doen als ze het voor het zeggen hadden!

Steun ons