Als je stil staat, val je om

6 maart 2014

'Als je stil staat, val je om' was afgelopen week de titel van de lezing van Guido van Woerkom (ANWB) bij een Fietscongres. 
Sja, dacht ik, je kunt ook beter gaan wandelen.

wandelaars zijn verwonderaars

Als je als wandelaar stil staat, val je namelijk niet om. Wandelaars zijn verwonderaars. Die zetten de pas er in, maar onderbreken met het zelfde gemak hun tocht om even stil te staan. Ze horen het geluid van een bruine Klauwier, wachten even in de berm voor een passerende fietser, of - steeds vaker - stoppen om even een foto te maken en de rest van de wereld deelgenoot te maken van dat prachtige moment via Twitter, Instagram of Facebook. Dan is het maar gemakkelijk dat je niet gelijk omvalt als je stil staat...

stilstand is achteruitgang

 Toch bedoelde Van Woerkom ook iets anders. Meer in de trant van 'stilstand is achteruitgang'. En dat gaat op voor fietsers en wandelaars. Sectorbreed zijn we het er over eens dat wandelen en fietsen weliswaar een vanzelfsprekendheid is voor Nederlanders, maar dat betekent niet dat we wel stil kunnen blijven staan. Beleidsaandacht, marketing, innovaties en financiering zijn hard nodig.

een stap vooruit

 Het initiatief van drie Tweede Kamerleden (De Rouwe, Hoogland en Jansen) helpt daarbij. De titel van hun initiatiefnota is 'Een Stap Vooruit'. En als we dan toch in de gezegdes blijven, dan hoop ik van harte dat Een Stap Vooruit zelfs een 'sprong voorwaarts' op gaat leveren. Ik zie zelden een wandelaar achteruit lopen; de blik is vooruit gericht!

 

 

Ankie
coördinator belangenbehartiging
Wandelnet

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons