Als Marc Jan Ahne minister was

Marc Jan Ahne burgemeester OmmenIk trek er graag op uit met mijn gezin. Met twee jonge kinderen weet iedere ouder dat als zij zich vermaken je ook kunt genieten. Daarom zijn themaroutes met allerlei leuke activiteiten voor kinderen, zoals het Wolvenspoor in Ommen, fantastisch. Terwijl de meiden verschillende opdrachten uitvoeren, geniet ik met mijn vrouw van het natuurschoon. 

Een landelijke routestructuur voor wandelen en fietsen is belangrijk voor Nederland, omdat wandelen voor iedereen is. Jong en oud. Zelfs voor mindervaliden zijn er prachtige routes. Je hoeft er niet altijd ver voor weg. Juist in je eigen omgeving wordt je verrast met wat je tegenkomt. Door de aanleg van een routestructuur kom je sneller langs plekken waar je anders niet komt en maakt het wandelen nog gemakkelijker.

Als ik minister voor ‘wandel en fiets’ was, dan zou ik de provincie Overijssel voor dragen als voorbeeldprovincie voor de anderen. Met drie keer de titel wandelgemeente van het jaar, mag deze provincie zich zeker koploper op wandelgebied noemen.

burgemeester Ommen, wandelgemeente van het jaar 2013

Terug naar overzicht

Steun ons