Als Marleen Hovens minister was...


Ik wandel overal: in de stad en buiten de stad. De ene keer wil ik graag in een omgeving zijn waar veel te zien en te beleven valt (de stad). Een andere keer zoek ik de rust, ruimte en natuur. Bossen vind ik heerlijk. Toppunt van een wandeling is voor mij een plek waar je iets hoger staat dan de omgeving zodat je ver kunt kijken. De Posbank Veluwe is om die reden een van mijn toppers.

Fietsen doe ik dagelijks, maar eigenlijk nooit recreatief. De fiets is voor mij het vervoermiddel voor alle verplaatsingen tot ongeveer 7 km. 
 
Een landelijke routestructuur voor wandelen en fietsen is belangrijk voor Nederland, omdat plekken met elkaar in verbinding moeten staan. Die verbinding moet er zijn én moet aantrekkelijk zijn. 

Als ik minister voor ‘wandel en fiets’ was, dan zou ik een staatsfiets en staatsschoenen willen hebben. De staatsauto deel ik wel met mijn collega ‘milieu’. 

Marleen Hovens, projectmedewerker CROW

Terug naar overzicht

Waarom

Zonder beleid en financiering van overheden dreigt het risico dat het landelijk routenetwerk voor wandelen en fietsen afbrokkelt. 

Om daar aandacht voor te vragen, roepen Wandelnet en Fietsplatform verschillende personen op om 'in beweging te komen' voor wandelen en fietsen door antwoord te geven op de vraag:

Als ik minister voor 'wandel & fiets' was, dan...

Steun ons