Apeldoorn te Voet gaat markeren

24 maart 2016

Bob van Dongen Apeldoorn Te VoetDe vrijwilligers van Apeldoorn te Voet staan in de startblokken. Bij Wandelnet leerden ze alles over het markeren.

Cursus

Het nieuwe “Apeldoorn te Voet” wordt vanaf half april gemarkeerd. De dertien vrijwilligers die dat gaan doen, volgden afgelopen maand eerst een korte cursus bij Wandelnet. “Markeren moet je leren” zegt Harold Zijderveld  coördinator vrijwilligers en LAW-zaken van Wandelnet, “hoe kijkt de wandelaar, waar plak je de sticker, hoe vermijd je vandalisme? En alles natuurlijk altijd van twee kanten want de routes moeten in beide richtingen even gemakkelijk te lopen zijn”. De vrijwilligers volgden op de cursusdag eerst de theorieles en gingen daarna met veel enthousiasme buiten aan de slag met de praktische oefeningen.

Stad-te-Voet

Apeldoorn te Voet is een nieuw project van Stad-te-Voet van Wandelnet. Apeldoorn te Voet bestaat uit een set lijnwandelingen die allemaal in het centrum van Apeldoorn starten en in verschillende richtingen naar de rand van de stad lopen. Daar sluiten ze aan op wandelroutes naar omringende dorpen zoals Klarenbeek en Twello. Apeldoorn te Voet wordt met pijlen gemarkeerd.

Wandelnet geeft regelmatig cursussen voor markeerders. In april volgen vrijwilligers van Park Lingezegen de cursus. Park Lingezegen is het derde project in het kader van Stad-te-Voet.

 

Foto: vrijwilliger Bob van Dongen van Apeldoorn Te Voet

Steun ons