App met alle Natuurkampeerterreinen

15 januari 2013

Onlangs is de nieuwe editie van Het Groene Boekje verschenen, de kampeergids met alle Natuurkampeerterreinen van Nederland. Tegelijk met het verschijnen van de gids lanceert Stichting Natuurkampeerterreinen een gratis app met de locaties, faciliteiten en foto’s van de terreinen.

Met de nieuwe Kamperen app hoopt Stichting Natuurkampeerterreinen tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar een digitale versie van Het Groene Boekje. ‘Vooral rondtrekkende fietsers en wandelaars lieten blijken dat ze liever geen papieren gids meenemen op reis’, zegt Marieken Nieuwdorp, directeur van Stichting Natuurkampeerterreinen. ‘Met de app kunnen kampeerders gemakkelijk zoeken naar Natuurkampeerterreinen in de buurt, en de route ernaartoe plannen. Daarnaast kunnen ze via zoekfilters hun voorkeur voor bepaalde faciliteiten aan- of uitzetten.’ De Kamperen app is voor iedereen met een iPhone of een Android-toestel gratis te downloaden in de betreffende app stores.

De Natuurkampeerkaart blijft verplicht op de Natuurkampeerterreinen. Dit jaar zit deze nog achter in Het Groene Boekje. Vanaf volgend jaar is de kaart ook los verkrijgbaar, zodat men niet per se elk jaar een papieren gids hoeft aan te schaffen.

In 2013 zijn er 134 erkende Natuurkampeerterreinen in Nederland. Deze terreinen liggen altijd in of bij een natuurgebied en zijn bijzonder geschikt voor zowel rustzoekers als actievelingen die graag fietsen of wandelen in de natuur. Het Groene Boekje met de Natuurkampeerkaart kost € 14,95 en is te koop op www.natuurkampeerterreinen.nl.

Steun ons