Beste Paulus

27 april 2014

Beste Paulus,

Afgelopen vrijdag twitterde je over een 'vacante' zetel in de Tweede Kamer en kondig je je nieuwe functie aan als wethouder voor de gemeente Utrecht. Hoewel niet helemaal onverwacht, was het toch even een 'slik'-momentje...


Eerste Twitter-contact
Ik herinner me een jaar of wat geleden een tweet van @PaulusJansenSP waarin je meldde in Amersfoort te zijn voor een afspraak. Toen we je in reactie daarop @Wandelnet uitnodigden voor een kop koffie kon dat weliswaar niet op dat moment zelf, maar het leidde wel tot een 'live' ontmoeting.

Een Stap Vooruit
En het leidde tot nog heel veel meer ontmoetingen, afspraken, werkbezoeken, telefoontjes en tweets. Maar het leidde onder andere ook tot een fantastisch initiatief om wandelen en fietsen op de landelijke politieke agenda te zetten. Samen met Duco Hoogland en Sander de Rouwe heb je de nota Een Stap Vooruit opgesteld, maar met een absolute personal touch van jou. Al was 't maar omdat je zelf zo veel wandel- en fietskilometers in de benen hebt en je ook uit de praktijk weet waar het over gaat.

Een vakman
Met goeie herinneringen denk ik terug aan onze samenwerking: inhoudelijk, kritisch, persoonlijk en met humor. Een zomers werkbezoek wordt afgesloten met een biertje, bij onze vrijwilligersdag de hele dag paraat en mailcontact op zaterdagavond was geen uitzondering. Altijd met kennis van zaken, een groot gevoel voor politieke verhoudingen en een knetterharde werker. Kortom: je bent een vakman! Daar feliciteer ik Utrecht van harte mee.

Dankjewel
Beste Paulus, dank voor een heel plezierige samenwerking en je geweldige inzet voor wandelen en de routenetwerken! Graag had ik samen met jou Een volgende Stap Vooruit gezet, maar jij gaat een ander pad bewandelen. Ik wens je heel veel succes toe in Utrecht! De eerste èchte wandel-wethouder ;-)

Enne, hopelijk wil je ook in de toekomst -in welke vorm dan ook- je passie voor wandelen met andere kamerleden en met ons blijven delen!

Dankjewel,
Ook namens mijn collega's bij Wandelnet,
Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons