Bijzondere markering Elfstedenpad Harlingen

3 november 2017

ElfstedepadOok het stukje Elfstedenpad door Harlingen is nu gemarkeerd. In de Friese stad zie je geen stickers op de lantarenpalen of verkeersborden maar stevige beugeltjes met plaatjes.

Wandelnetwerk

Het Elfstedenpad is het nieuwste Streekpad in Nederland. Alleen in Harlingen was de markering nog niet helemaal aangebracht. Dat had een goede reden. De gemeente wilde dat de markering van het Elfstedenpad niet verschilde van de markering van het wandelnetwerk in de gemeente. Dus geen stickers op lantarenpalen of ander straatmeubilair maar beugeltjes met markeringsplaatjes om de palen heen. Het betekende heel wat schroeven voor de vrijwilligers van het Elfstedenpad. Inmiddels zijn alle plaatjes aangebracht en ziet de markering van het Elfstedenpad in Harlingen er keurig uit.

ElfstedenpadElfstedenpad klaar

Het Elfstedenpad is nu echt helemaal klaar voor de wandelaar. Het Streekpad is 283 km lang en brengt je niet alleen door de elf Friese steden en prachtige weidelandschappen maar ook door de bossen van het Gaasterland en het coulisselandschap van de Fryske Wâlden. Een echte Tocht der Tochten voor iedereen die graag te voet gaat. 

Steun ons