Bijzondere NS-wandeltochten

  • Tweedaagse routes 
  • De tweedaagse routes hebben dezelfde formule als de dagwandeling, maar u zorgt zelf voor de overnachting. Reserveert u bij het hotel dat in de routebeschrijving staat genoemd, geef dan aan dat u gebruik wilt maken van het NS-arrangement. U krijgt dan op vertoon van de beschrijving een gratis lunchpakket mee voor de tweede dag. Dit geldt niet voor de oude NS-wandeltochten.
  • GPS 
  • Bij iedere NS-wandeltocht kunt u een automatisch gegenereerd gpx bestand downloaden. De NS-wandeltochten Ankeveense Plassen, Boerskotten, Kampina, Rotterdam Maasstad en De Vuursche zijn ook als GPS-route te downloaden via www.eropuit.nl/wandelen. Voor het gebruik van de route of het huren van een gps zie, ..\..\..\..\07 Overige wandelproducten\NS-wandeltochten\Gps\120425 handleiding gps.pdf. Je kunt het gpx-bestand ook downloaden op een smartphone via bijvoorbeeld www.everytrail.com, zie instructielink hieronder. Maar er zijn meer programma’s. In een gps-ontvanger hebben wandelaars er meestal een topografische kaart onder. Bij een smartphone zie je een (soort) Google Maps of Open Street Map-bestand. Deze bestanden geven lang niet alle bospaden weer. Voor een stadsroute als de NS-wandeltocht Rotterdam Maasstad zijn deze bestanden prima te gebruiken.

http://media.fietsersbond.nl.s3.amazonaws.com/documenten/fietsroutes_smartphone.pdf

  • Nordic Walking
  • De NS-wandeltochten Elburg, Geniedijk, De Horsten, Maascorridor en Vechtdal zijn geselecteerd als  Nordic Walking route. Specifieke Nordic Walking karakteristieken zijn hieraan toegevoegd, zie www.eropuit.nl/wandelen bij de betreffende routes.  
Steun ons